11 Октомври, 2017 11:44 150 587 143

5 грешки при покупка на употребяван автомобил

  • употребявани автомобили-
  • кола на старо-
  • покупка на автомобил

Покупката на кола на старо винаги крие рискове. Ако сте се решили на такава стъпка, а у нас за съжаление това е практика, неминуемо трябва да знаете, че рискът да се сдобиете с проблемен автомобил не е никак малък. Основният плюс при покупката на автомобил "втора ръка" определено е цената.

Добре известно е, че автомобилите, произведени след 2000 година, не са дълговечни, каквито бяха по-старите германски и японски машини. Тоест, когато станете горд собственик на 6-, 7- или повече годишна кола, проблемите при нея тепърва започват. Сега ще ви разкажем за някои основни грешки, които се допускат при покупката на употребяван автомобил.

Недостатъчни финанси

Ако сте си харесали кола на старо, но не ви достигат парите, нашият съвет е да отложите покупката. Не търсете заеми, кредити и т.н., защото дори и да съберете нужната сума, след покупката почти сигурно ще се наложат ремонти, някои от които могат да бъдат доста скъпи.

Без техническа експертиза

Поговорката "Стара кола и млада жена са на късмет" е абсолютно вярна, но въпреки това ви съветваме да проверите автомобила, преди да го купите. Колкото по-щателна е проверката, толкова повече ще разберете за скритите проблеми на автомобила. Става дума както за компютърна диагностика, така и за преглед от майстор, на който имате доверие.

Бърз тест

Ако възнамерявате да карате колата, която ще купувате поне пет години, не се задоволявайте само с бърз тест в района на автокъщата. За да усетите всички скърцания, потропвания и най-вече дали колата ви пасва за целите, за които я взимате, е необходимо да я покарате поне час. Това за съжаление е невъзможно да се случи при голяма част от търговците на употребявани автомобили, но нашият съвет е да настоявате.

Изгоден бартер

Ако искате да се избавите от вашата стара кола и да вземете някоя по-нова, явлението "бартер" е често практикувано у нас. Трябва да знаете обаче, че когато един търговец е склонен на бартер, в много от случаите той ви предлага кола, която е от т.нар. сорт "трудно продаваеми". С други думи възможно е тя да не е съвсем наред. Затова пробвайте първо да продадете колата си и след това започнете с избора на следващата.

"Бяла лястовица" или "екзотика"

Тези термини се използват за автомобили, които не са особено разпространени на територията ни или пък са силно тунинговани. За мнозина обаче точно такива коли са свързани с техните мечти и така си доставят голяма радост в живота. Ако решавате със сърцето, а не с главата, трябва да знаете, че по-вероятно е да чакате дълго за някоя резервна част и освен това тя да се окаже доста по-скъпа от аналогичните резервни части на по-конвенционалните автомобили. Но, както се казва, "Кеф цена няма".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    186 33 Отговор
    Добри съвети, особено за по-неразбиращи от автомобили.
  • 2 Дикембе Мутомбо

    287 69 Отговор
    Най-голямата грешка е на първата снимка!

    Коментиран от #5, #7, #12, #105

  • 3 МPOWER

    54 199 Отговор
    Най-големия простак е на първи коментар
  • 4 Един

    147 17 Отговор
    Как да направиш тест драйв като 1 от 1000 автомобила има регистрация?

    Коментиран от #137

  • 5 onq s konq

    54 192 Отговор

    До коментар #2 от "Дикембе Мутомбо":

    Говориш протиф беенве щото не можеш да си го позволиш !

    Коментиран от #15, #43, #121, #122, #130, #134

  • 6 123

    303 44 Отговор
    Няма го най-важния съвет.
    Никога не си купувайте кола нов внос от чужбина. Защото:
    1. Тези коли никога не са с реални километри по километраж - или го е врътнал турския немец или нашия джамбаз.
    2. Изгодните почти винаги са били със сериозни щети.
    3. Професионалните търговци на такива коли са професионални измамници.
    4. Колите обикновено са позакрепени от знайни и незнайни майстори и в рамките на година давате още 50 % за ремонти.
    5. Имате задължителни смени на консумативи след покупката, защото информацията за периодиката на поддръжка липсва или е лъжлива.
    6. Вероятността да купите автомобил, който да се окаже издирван не е малка - крадени, застрахователни измами и т.н.
    Най-добре купувайте кола с история в БГ, от познат, приятел, фирма или официално представителство. Другото е безсмислен хазарт.

    Коментиран от #27, #29, #31, #33, #133

  • 7 Един

    30 55 Отговор

    До коментар #2 от "Дикембе Мутомбо":

    Офтопик, но я ти и тия 13 дето са те лайкнали дайте инфо кво и е на 3ката че съм се замислил за такава... изключая дребни проблеми по периферните агрегати и окачването, което страда от пътищата ни и от нископрофилни гуми ама тва са общи болежки за всички - какво толкова и е лошото?

    Коментиран от #11, #34

  • 8 СубаруЛеворгВарна

    130 37 Отговор
    Имах 5 години и половина и около 95 000 км. някъде Е46 с уж най-здравия и простоват мотор М43ТУБ 19 с 5 ст. ръчна ск.кутия от 2000 год. - животеца ми съсипа този трошляк!!!! И ръждясва като побъркан Е46 2000год. седан! В Гаража стоя 1 седмица януари в големите снегове и ръждяса в гаража трошляка му с трошляк!!! Смених гарнитура глава със шлайф на мотора и след 8000 км. протече пак!!!

    Коментиран от #10, #20, #128

  • 9 Гост

    121 18 Отговор
    Шеста грешка - да си купите от БГ Е36 или Е46 с АГУ.

    Коментиран от #132

  • 10 mementomori

    96 12 Отговор

    До коментар #8 от "СубаруЛеворгВарна":

    Кола, карана зимата, ръждасва в пъти по-бързо в гаража, отколкото оставена отвън. Просто солите + топлината в гаража ебават системата на всичко. Решението - след като са минали опесачаващите машини, ако е възможно да не шофираш веднага + една автомивка "отдолу", да отмие лугата. Оставиш ли я неизмита, по-добре не я вкарвай в гаража, ами я остави да си мръзне навън.

    Коментиран от #13

  • 11 Гост

    52 36 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    Вземи си Е46 автомат, xdrive и с трилитровия дизел.

    После ще си говорим какво и е / или по скоро какво не и е /

    Коментиран от #35

  • 12 Гоуст

    120 35 Отговор

    До коментар #2 от "Дикембе Мутомбо":

    Виж сега, предполагам ще се съгласиш от написаното от мен: БМВ са си много хубави коли, просто селяндурите ги карат и това спира голяма част от хората да си купят такава марка кола

    Коментиран от #17, #24, #37, #107

  • 13 Гост

    58 11 Отговор

    До коментар #10 от "mementomori":

    Това предполагам важи за Е46?

    Защото има коли които просто са направени кадърно.

    4 зими търкалям кола от масова марка купена втора ръка на незнайни километри и почти 15 години вкарана от Италия.

    И всеки път като я вдигнат я за смяна на гуми я за нещо по окачването гледам - ами няма ръжда и това е.
  • 14 ККК

    135 27 Отговор
    Плаче ми се от положението на пазара, страх ме е да се отърва от дъртия ауди стотак на почти 30 години защото знам че дори с китайските части с които го набутах е далеч по надежден от кола 2010 година.

    Коментиран от #118

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Смотан

    44 46 Отговор
    Ае смотания взел си си некво трошливо е46 и се оплакваш и щом раждясва значи е пребоидисано некадърно
  • 17 Гост

    99 27 Отговор

    До коментар #12 от "Гоуст":

    В БГ всичкото селян, тежкар, комплексар и каквото се сетиш още държи да го видят или в БМВ, или в Ауди, или в Мерцедес или поне в Гоуф.

    И понеже няма пари го кара с части пето качество, гуми трета употреба, крадена нафта

    После седи и се чуди защо са съсипани всичките баварци.
  • 18 Бмв

    59 37 Отговор
    Аз имам БМВ 330д 204к.с. 2005г. Не съм имал никакви проблеми.купих я нов внос смених там консумативите и вече 35000км съм и минал.не съм пипнал. Нищо даже и ходовата част не съм както я купих така.и няма троп лоп

    Коментиран от #22

  • 19 mediator37

    73 8 Отговор
    Повечето коли са "нов фнос". Нямат регистрационни табели, нямат застраховка ГО, нямат винетка и не могат да бъдат пробвани по пътищата. Даже не могат да бъдат закарани в сервиз за да бъдат вдигнати и огледани отдолу, защото това предполага излизане от автокъщата и каране из града. Джамбазите не вадят транзитни номера на такива коли, защото важат 1 месец и струват 30 лева, поради което освен да запалиш двигателя, да пробваш светлини, чистачки, климатик (ако е лято дали охлажда) и да я огледаш отвътре колко е запазена или захабена, другото е на късмет.
    Моя позната преди месец си купи нов фнос Мазда 6, оказа се отдолу напълно изгнила и мазана с разни смоли, с откраднат катализатор.
    Изводът е , че нов фнос купуваш на късмет.

    Коментиран от #38, #80, #140

  • 20 шваба

    38 7 Отговор

    До коментар #8 от "СубаруЛеворгВарна":

    Майстора само ти е смъкнал кожата, а нищо не е направил.За ръждясването трябва да си доста ..., че като караш в сняг, който е примесен със сол и луга, за да се топи и да я вкараш в гаража след това. Снегът като се стопи в гаража, солта и лугата остават по купето.Сам се сети какво става след като се стопи.
  • 21 Иванов

    34 9 Отговор
    Всичко което е написано и казано в този пост е меко казано едно голямо нищо!!!Водейки се от мнението на почти всички трябва да се купуват само и единствено коли с история и нови,защото българина има пари и може да си позволи.Да ама това не е така,затова мили братя българи ще караме коли втора ръка и това е, в сравнение с развитите европейски държави България е с най малко продажби на втора употреба автомобили!
  • 22 Гост

    3 21 Отговор

    До коментар #18 от "Бмв":

    2005 ама Е46 или Е90.

    Коментиран от #58

  • 23 onq s konq

    77 34 Отговор
    Аз сам мн.доволен от мойту БМВ копих го на 900 хил.от един бакшиш супре особено през летото има шибедах от долу и ми духа на крката и вече не миришат летото като през др.години
  • 24 Дикембе Мутомбо

    94 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гоуст":

    Съгласен! Разбира се, че има и свестни хора с БМВ (познавам такива), както има и простаци с други коли (и такива познавам).

    Но като цяло марката е притегателна сила за простаците у нас, предполагам и ти ще се съгласиш...

    Да не говорим, че и циганите масово се намятаха на 3-ките от 91' (не им знам Е-тата).

    Коментиран от #66

  • 25 Иван

    56 20 Отговор
    Кола само от чужбина със сервизна книжка.Знам от опит.Кола от БГ-никога,пак от опит.

    Коментиран от #141

  • 26 Morgoth

    40 0 Отговор
    Екзотиката си има плюсовете и минусите и трябва да си наясно с тях като си я вземаш. При договарянето на цената можеш много да я свалиш. Заявиш ли един път интерес можеш да чакаш докато продавача се кандардиса на твоята цена, защото екзотика се продава трудно и бавно. По същата тази причина рядко се и краде. От друга страна ремонтите са по-скъпи, а когато дойде време за продажба заставаш от другата страна на барикадата.
  • 27 Morgoth

    39 8 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Много си прав - истинска история с книжка, която може да бъде потвърдена при официалния дилър е най-голямата екстра на старата кола.
  • 28 330ci

    10 78 Отговор
    Ami kato ne vi xaresvat bmw karaite tam ciganskoto ferrari OPEEL ili reno,citroen,pejo,lada bmw si e qka marka ne e ciganska ni balgarska nito tyrska kola GERMANY be i stiga s taq ebana fraza samo ciganite i selqnite karat bmw shoto ste v greshka lo celiq svqt xorata iskat da karat bmw,mercedes i audi tezi marki sa napraveni sa vseki djob i vseki vkys ot malki do golemi dvigateli

    Коментиран от #32

  • 29 Антон

    22 5 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    А кола на малко километри до 20-30 к и до две години от представителство на марката в Германия с фабрична или удължена гаранция , може ли ?

    Е с 30% е над цената в мобиле .де , но пък е на 60 % от цената като нова !!

    Договора с представителството на марката задължително да пише , че колата е на тези километри , не е претърпявала и инциденти и е в изправно техническо състояние !

    Закона и санкцията са умопомрачителни в Германи за измама !

    Повтарям от дилър на марката !

    Почти винаги , ако настоявате колата ще ви бъде предадена и обслужена /масла , филтри , че и накладки и дискове някой път/

    Говоря от собствен опит /многократен/

    До 2 години и до 30-40 км максимум !!!!!!!

    Коментиран от #61, #83

  • 30 Джони

    60 30 Отговор
    BMV е най сервизната кола , една трета от живота й преминава там
  • 31 filo

    33 4 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Е колите от познат или приятел какви са, стар внос, на които освен характеристиките, които им лепна като нов внос, им се приписва и пробега по нашите пътища плюс поддръжката по нашите сервизи.

    Коментиран от #124

  • 32 КоДаТиКажя

    47 3 Отговор

    До коментар #28 от "330ci":

    Първо-да наречеш Ферари "ciganska" e .... и да ти обяснявам не ще ме разбереш.
    Второ-сърдиш се,че е лепнат "ciganski" еталон на BMW като марка,предполагам защото имаш такова.
    Трето-човеко погледни на каква шльопавица дращеш и се сети защо има такава слава любимата ти марка.
    Четвърто-него го оставям на теб.
  • 33 Кобрата

    34 5 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Много си прав, но ако човек вземе много да се замисля за плюсовете и минусите от покупката на стар автомобил, ще се окаже, че минусите са страшно много, а плюсът е само цената, тоест трябва реално нищо да не купуваш и да се движиш пеша или с градския транспорт...
    То хората които могат да си купят нова кола, не са много, а и на повечето не им е чиста работата...
    Естествено, че всеки ще се принуди да вземе някоя бракма на старо.
    Но дори и да закупиш кола от частно лице в България, няма гаранция, че колата ще е читава, защото той може също да я е внесъл от чужбина и тук в България само да я е доразбил и сега да я купиш ти например.
    А колкото до сервизните истории и официалните представителства, всичко е лъжа и измама, сервизните истории ги фалшифицират без проблеми.
    Единственият сигурен вариант е колата да се закара на диагностика и да се свърже с компютър за да се види наистина реалният пробег на колата, иначе тези сервизни книжки дето ги пишат, също са лъжа. Поне голяма част от тях.

    Коментиран от #74

  • 34 Супер е

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    Ако е поддържана от човек преди тебе , а не животно колата е революция в сравнение с предходноя модел !
    Най-добре след фейса и задължително от Германия от дилър на марката , ако има , че вече са старички !

    Имах 2.0 дизел -150 к с - фейса 2003 г - с всичко по нея / кожи , навигация и т.н / . Нямаше само 4х4 щото тогава го имаше само на шест цилиндровия мотор !

    Взех я на 132 к от Германия !
    До 225 к : амортисьори, накладки и дискове два пъти , демпфер / маховик/ , масла. Филтри , гуми , филтър скоростна кутия / без масло - то е лонг лайф/ .
    Купих я 2006 и я карах до 2010 г. Има 50 процента по скъпа поддръжка например от едно Пежо 307 със същия двулитров дизел и колкото на пасат 6-7 /говоря само за оторизиран сервиз/ , ама кефа е незаменим !

    Зимата с нови зимни гуми и по-внимателно . ESP е настроено уникално !
    4x4 е по-добре , кой каквото и да ти говори !!!

    Грешки който може да допуснеш са :

    Да купиш от БГ от търговец / автокъща/ !
    Да купиш без преглед ,най-малко в оторизиран сервиз и още един доверен твой !!
    Да купиш без да имаш още поне 30% от покупната цена в запас за обслужване и ремонти / този модел вече е малко стар/ :):):
    Да купиш без да имаш възможност да си платиш кефа -2000 най-малко !!!

    Затова най - добре от дилър или от много близък човек с гаранция за км , състояния и инциденти !

    Всяка кола след 2000 година и след 200000 км вече има нужда не само от обслужване , а и от ремонти !

    Най - добре за парите коит
  • 35 Супер е

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    За това говоря в предния пост !!!!
  • 36 Госпожицата​.

    28 22 Отговор
    В Руски сайт се споменава че статистика показва от първо да десето място при бензиновите двигатели 2000куб.на десето е БМВ,на първо Тойота, Хонда, Мицубиши.
    Това е за налагащ се ремонт до 150000 км.
    А Мерцедес въобще не се вписват в десятката.
    Смях,смях ти казвам за Германските инджинери.😁

    Коментиран от #42

  • 37 Антон

    28 19 Отговор

    До коментар #12 от "Гоуст":

    Аз имам f11 , 525 xd -2013 семеен съм с две деца !
    Мисля си , че не съм селяндур / чак такъв за какъвто май говориш ти /. , щото иначе селяните не са лоши хора !
    Работя за себе си в областен град и пътувам много !

    Избрах го пред A6 и Е -класата от същата година по съвет на приятели специалисти в чужбина !

    Абе не мисля , че изборът ми беше предопределен от това кой ги кара тия коли !

    То х3 БМВ ги карат само жени , Ама новата е с размерите на първата Х5 !

    Който иска да слугува на тия небивалици !
  • 38 Антон

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "mediator37":

    Нарочно ли пишеш “нов фнос” ?

    Коментиран от #54

  • 39 нов внос

    27 29 Отговор
    Ми кола след 2000 трудно става за кола втора ръка!Просто конструктивно тези автомобили са направени за пробег до 150хил и дотам!Без значение марка и производител.

    Коментиран от #81, #110

  • 40 jambazina

    27 9 Отговор
    За 5-те грешки - всичко е истина, само да питам как и кога автора разбра, че колите с.ед 2000 г. не са дълговечни, а пък преди това са били.
  • 41 Супер е

    30 4 Отговор
    В продължение на поста ми 34

    Най добре за парите който имаш , възможно на най- малко години и км . !!!
    След 2000 година даже марката не е толкова от значение ! Всички са “бюджетни” , даже и “премиума “!

    :):):
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 да отбележа

    26 8 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Всеки може да си купи БМВ за 2000 лв.,а съм виждал и за 800 лв. Проблема е после,след покупката :)))))). И защо всички закупили БМВ си мислите че е нормално колата да е преь месец в сервиз! Като гледам колко БМВ-та се продават,едва ли ще са много стока ,иначе бихте си ги карали още.
  • 44 майна

    54 7 Отговор
    имах БМВ 5 ца,блокира му двигателя след 150 километра от покупката ,наложи се да му слагам нов двигател,иначе мотора на звук е добре,ръмжи като бивол но не върви,за сметка на това гори като за световно

    Коментиран от #50

  • 45 Един

    27 31 Отговор
    Аз съм на пангара да купувам кола, бБюджета съм гоопределил на до 5 хил с хилядарка резерв за рмонти... Не ми е спешно и обикалям вече 1 година - тотални кошници мойто вече 20 годишно Опелче, по което фърлям доста пара за поддръжка е в по-добро състояние от курниците които продават. Направо съм се отчаял!
    Дизела почти не ми е опция, нещо не го долюбвам това гориво, не ме плаши толкова поддръжката просто не му обичам тракането, все пак ако по случайност ми попадне БМВ 320д със 150 коньовия мотор и 6 скорости вероятно ще му се навия... иначе ще минавам на LPG
    Японките са ми дървени особено откъм интериор, френси/италиански не са ми опция - силно предубеден, Голф също не и въобще не знам като как да стане щото основния проблем е, че и те са кошници :( Ще стягам астрето за още някоя година и това е...

    Коментиран от #136

  • 46 Димитър

    39 13 Отговор
    В момента карам БМВ Е60 530xd.Купих си го от Австрия директно от собственика (австриец) като преди това се свързах с него по интернет.Колата беше обслужена и с пълна сервизна история. Много съм доволен и вече почти година не съм пипал нищо по нея освен масла и филтри.Преди това имах Е-класаW211 320cdi а един познат има и Ауди А6 3.0tdi.Мога от личен опит да потвърдя че за тая година (2006) от трите БМВ-то просто е най-добро и от към вървене и качество на материалите и разход и комфорт.Тъй като харесвам коли от по-високия клас преди това имах и Пежо 607 2008г. но то не може да се мери с горните. Моя съвет е да си купувате колите от чужбина директно от собственика (германец или австриец, но не и ако е сърбин, руснак, арабин и т.н.Може да платите малко повечко но ще останете доволни и няма да берете ядове!

    Коментиран от #47, #56

  • 47 Шумахер S6

    17 30 Отговор

    До коментар #46 от "Димитър":

    Не ми го хвали тва Бмв. От трите автомобила които си изброил най добро е Аудито като бие бавареца в много показатели. Ае със здраве

    Коментиран от #49

  • 48 onq s konq

    96 21 Отговор
    Като става въпрос за беенве - и ас да се похвала ! Имам беенве ТДС - дизеляк и мога да кажа че е БЕТОН !!! Откак му блокира мотора вече три години не е мръднало и си седи у гаража ! За тея три години спестих много пари дето требваше да ги дам ако го карах!!!Ше питате за кво го ползвам нали ? Еми отговора е прос!Като се скарам със жената дзвънкам на комшииката и се затвараме с нея у гаража у беенвето!Монтирал съм си двоен дин заради нея и си слушаме и гледаме Азис и естественно и други неща стават ама вие се досещате претполагам!
  • 49 Димитър

    8 5 Отговор

    До коментар #47 от "Шумахер S6":

    би ли бил по конкретен в многото показатели

    Коментиран от #52

  • 50 5- ца

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "майна":

    Ама каква ?
  • 51 БМВ ФЕН

    15 7 Отговор
    6 Покупка на голф
  • 52 Шумахер S6

    28 13 Отговор

    До коментар #49 от "Димитър":

    Имах Бмв е60 545 до миналата година сега съм с Ауди а6 4ф 5.2 ами разлика от небето до земята возия вървеж комфорт. А за каране зимно време да не говорим бмв то 4 месеца в гаража щото излезе от там па неможе да влезе а само мяташе задници и виках комшията да бута. Има много за писане но в момента нямам такова. Нищо против марката на един му харесва едно на друг друго и така.

    Коментиран от #53, #55

  • 53 Шумахер S6

    6 6 Отговор

    До коментар #52 от "Шумахер S6":

    Има много за писане но в момента нямам време исках да кажа ! Ае със здраве Митак
  • 54 mediator37

    45 2 Отговор

    До коментар #38 от "Антон":

    Да. Джамбазите са пословични с неграмотността си. Почти няма обявление в мобилето, което да не е с ужасяващи правописни грешки. Например:
    гъФкави условия;
    подлакАтник;
    регОлиране на седалките;
    изкОпува
    и т.н.
  • 55 Димитър

    9 5 Отговор

    До коментар #52 от "Шумахер S6":

    Мисля че двете модификации за които говориш са доста различни и не могат да се сравняват, докато трите за които аз говорих са с почти еднаква мощност, и година
  • 56 Антон

    12 6 Отговор

    До коментар #46 от "Димитър":

    Махни “пеперудите” и си слушай веригата внимателно !

    Доброжелателен съвет !

    Коментиран от #59

  • 57 Радо

    50 6 Отговор
    Аз една кола, ако няма бастун в багажника, т.е. пенсионерин я е карал, и ако не пише, че километрите са реални - изобщо не я поглеждам даже!
  • 58 Бмв

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Е46Автомат
  • 59 Димитър

    6 4 Отговор

    До коментар #56 от "Антон":

    Първата ми работа беше да ги махна.Мерси за съвета!
  • 60 VOLVO FOREVER

    17 25 Отговор
    VOLVO E МАРКАТА
  • 61 123

    19 7 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    Може, ама няма смисъл.
    Представителствата в България продават на най-ниските цени новите автомобили в ЕС. Това означава - поне 10-15 % под цената на същия автомобил в Германия. Респективно втората ръка в Германия на 20 000 км и на 2 години ще е почти на цената на нов автомобил със същото оборудване от представителството в България.
    От там нататък - губене на време за разходки, административни разправии в Германия да я изнесеш, транзитни номера, краткосрочна ГО, разходи за докарване, включително гориво, пътни такси, продуктова такса за внос на втора ръка и като теглиш чертата това са поне още 2-3000 лева. Също не виждам никакъв смисъл да се иска смяна на консумативи и е много съмнително, ако някой го направи, особено за него сметка. Има си сервизни интервали описани в историята. Новите коли даже сами си казват кога и какво да сменяш. Но, ако човек има достатъчно излишно време или комбинира с някоя разходка до Германия, може да действа, пък и дори да се върже сметката.

    Коментиран от #68

  • 62 FAN

    10 18 Отговор
    Това дето е на първата снимка го взех на200к км и му навъртях още 100000. И стига до 100 км/ч за 9 сек Дали да я бракувам или да я карам бе разбирач?!
  • 63 Боби

    25 3 Отговор
    Аз мисля , че най разумно е ако ще се кара втора употреба кола да бъде по проста като техника и по нисък клас.Иначе новото си е ново!
  • 64 Кракра

    70 6 Отговор
    Мда, нЕкои от нас обаче са мааааалко по-възрастни от 25-30 години и добре си спомнят какво се говореше преди 10-15 години за колите на старо: "Истинските коли се правеха до 1990-а, след това всичко е ширпотреба, пластмаси и трошляк!". Минаха въпросните 10-15 години и сега нова песен - "Колите, произведени до 2000 година, бяха истински и здрави, сегашните са чупливи боклуци!". Ще минат още 10-15 години и ще се разказват легенди колко били яки колите, произведени преди 2010-а...
  • 65 Ламби

    11 17 Отговор
    Аз пък имах е 36 И БЕШЕ ЧУК НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ ЗИМЕ БМВ СИ Е ХУБАВА КОЛА И РАБОТИ ДОБРЕ НА ГАЗ
  • 66 БаваришеКапутише

    11 4 Отговор

    До коментар #24 от "Дикембе Мутомбо":

    Истинският Дикембе Мутомбо кара БМВ триколка от 1913 година :)

    Коментиран от #76

  • 67 metgontan

    49 9 Отговор
    Живея в Хърватска , и всеки който е пътувал за Италия през Триест , не може да не види автовозите с бг номера . Извинете ме но , не съм видял повече от макс 2 автовоза със здрави коли. Всичко е ударено и силно личи че тези коли са не са читави. Жал ми е за хората които са "наредени"
  • 68 Антон

    20 7 Отговор

    До коментар #61 от "123":

    Ами аз купих f11 на 2.5 години за 24000 евро от представителя в гр.Спайер /Манхайм/ в гаранция. Цената на колата като нова е 68000 евро !
    Верно беше на 65000 км не на 20-30 к !
    Имаше 8000 до сервизния интервал и ръбове на дисковете !
    Не смъкнаха и едно евро но я обслужиха напълно вкл. и дискове и накладки .

    Само заради гаранцията за това което обявява продавача и е написано в договора си заслужаваха 2000 разходи /
    Тука на тоя народ вяра нямам . После излиза доста по-скъпо !

    Коментиран от #101

  • 69 Антон

    9 2 Отговор
    https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-520d-limousine-luxury-line-navi-bus-tempomat-leipzig/246312699.html?ref=srp#desImages
  • 70 Дачия логан

    27 25 Отговор
    Вземете си чиста нова дачия, и спрете да ги хвалете тия стари дъргели, дето за, 3,4години каране давате същите пари. За 13800лв. Нова кола. Наливат и караш. Не висиш по сервиз чета, а караш.

    Коментиран от #73

  • 71 Ицо Багера

    24 13 Отговор
    Стига с тези беемвета, друга марка не познавате ли?
    Българите сме така - като единия си купи една марка кола и другите да не са по назад купуват същата, като не разбират, че трябва да си "различен", да вземеш нещо по - различно да се отличаваш..не го разбирам това...

    Коментиран от #75

  • 72 Кибик

    30 4 Отговор
    Проучете историята на марката, модела и двигател/ск. кутия. На интернет форумите има много информация. Не вярвайте на глупости от рода на БМВ са върха/боклук. Имах БМВ Е30 от 1990 година, колата беше чук, перфектна. Колега имаше Е36 1992 г. на по малко километри, каквото можеше да се развали се развали, псуваше я от сутрин до вечер, накрая я продаде за нищо пари на някакъв селтак от търновско само и само да се отърве от нея и си купи Ауди (от трън та на глог, че е по висок).
  • 73 Ади бе

    15 5 Отговор

    До коментар #70 от "Дачия логан":

    13 800 друг път !
    И ти карай по 40-50 Хил на година / ясно е предимно извънградско / Дачия !
    То да не е да ходиш по един път в годината до морето и до село на 50-60 kм .!
  • 74 Мартин

    20 9 Отговор

    До коментар #33 от "Кобрата":

    Ти знаеш ли какво означава сервизна история, която може да се потвърди в официален сервиз? Пример: Даймлер създаде ОНЛАЙН сервизни книжки за всеки автомобил произведен след 2006 година. Т.е. при всяко посещение на официален сервиз, извършените дейности се нанасят и в онлайн сервизната книжка, не само в хартиената, която си върви в колата. Затова като си купуваш малко по-скорошен Мерцедес, първата ти работа е да отскочиш до Силвър Стар и да помолиш да ти направят разпечатка на сервизната му книжка по ВИН. Пък после като я сравниш с хартиената, с нанесените фиктивни обслужвания и фалшивите печати от някой "италиански сервиз", ще разбереш веднага, че те вземат за серсем.
  • 75 Що бе

    15 4 Отговор

    До коментар #71 от "Ицо Багера":

    Новата Шкода Супърб е супер !

    Говорим за покупка втора употреба , кой ти говори за БМВ ?
    Това ,че някой започна да обсъжда първата снимка , не значи, че това е темата !
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бат Мишо

    8 10 Отговор
    последното хубаво бмв е е 30 , м10 мотор

    последния хубав мотоциклет бмв е правен през 2 световна
  • 78 Конфликти :)

    2 3 Отговор
    https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-530d-xdrive-touring-eu6-luxury-line-head-up-hifi-dresden/249652285.html?ref=srp


    Или нов Пасат !
  • 79 Бат Мишо

    12 5 Отговор
    е няма вече нови москвичи в мототехника да чакаме 8 год за тех......
    щеме не щеме или с грешката или пешката......
    кат доде градски транспорт или метрото в разградско щи му мислиме пак
  • 80 Така е

    31 4 Отговор

    До коментар #19 от "mediator37":

    Да те светна че има транзитни номера, коита важат 1 година и се слагат с ластици на всяка кола.Данните на колата се вписват в една книжка , като тефтер.Уважаващ бизнеса си търговец трябва да има такъв номер , за да може колите да се пробват от клиентите.Сега ясно ли ти е ?Номера струва 1 000 лв.
  • 81 123

    22 23 Отговор

    До коментар #39 от "нов внос":

    Абсолютна простотия си написал. Старите коли не могат да стъпят и на малкия пръст на новите. Това че всякакви специалисти ги сравняват на база разходи за поддръжка си е следствие на беднотията ни. Имай на предвид, че едно ново Клио или Фиеста ще сложат в малкия си джоб прехвалените щайги на по 20 години. Във всяка дисциплина.

    Коментиран от #82

  • 82 Научи се

    20 5 Отговор

    До коментар #81 от "123":

    Не се пише “ на предвид “ , а само ““ предвид “ !!

    Коментиран от #86

  • 83 Гюнтер

    17 7 Отговор

    До коментар #29 от "Антон":

    Нещо, май, лъжеш с твоя " многократен опит"! В Германия, немците не са глупаци, не се продават автомобили на 2 г. и на 30- 40 000 км.! Там е нормално за година да се минават 40- 60 000 км. Замислете се като купувате 10 годишна кола, нов внос, на колко е? Особено пък с АГУ... Кой малоумник ще сложи АГУ, ако няма да кара? Джамбазите са си мошеници- " продажба с фактура". Ходи ,след като се установи, че е крадена, доказвай от кого си я купил! "Ти сам си си я внесъл- нали имаш фактура на твое име!". Само нотариус!

    Коментиран от #85

  • 84 Скептик

    22 2 Отговор
    Да открие човек читав автомобил в България е ходене по мъките.
    1. Винаги имайте едно на ум, когато си купувате кола от немец с мустак, от Холандия, от Италия, от Австрия или от северозапада.
    2. Не вярвайте на километражите на автотърговците, освен ако не ви предоставят неопровержими доказателства за истинността на километрите, като например онлайн проверка в правителствен сайт на съответната държава. Сервизната книжка рядко е сто процентова гаранция за км-те. Обръщайте също внимание и на интериора, той рядко лъже. Тоест ако автомобила е очукан, с пребоядисани прагове и вежди, с пребоядисан или наскоро облечен в кожа волан, зашита шофьорска седалка, протъркани гуми на педалите, то той почти няма как да е на 123 000 км. Замислете се също, колко вероятно 20 годишен автомобил да е на 150 Хил. Км.
    3. В западна Европа евтиният автомобил рядко е хубав. На Запад няма как да купиш нещо евтино и хубаво, просто защото там всичко си има реалната цена. Европейците са хора, които цепят цента на две и никога няма да си продадат евтино запазената кола. Замислете се, откъде българина, ше купи евтин и запазен автомобил за да ви го продаде евтино и на вас.
    4. Имайте едно наум, ако купувате автомобил, който се е придвижил до България на платформа или автовоз, защото такъв автомобил би могъл да е пристигнал ударен и да е направен некачествено, а освен това и никой да не ви уведоми за това.
    5. Винаги разпитвайте автотърговците за най-малките подробности. Направете си необ
  • 85 Я да видим

    6 2 Отговор

    До коментар #83 от "Гюнтер":

    https://www.autoscout24.bg/objawi/volkswagen-passat-variant-16-tdi-150--ohne-anzahlung-navi-einparkhilfe-дизел-сив-312236046


    https://www.autoscout24.bg/objawi/opel-insignia-16-cdti-automatik-parkpilot-vo-hi-sitzheizung-bc-дизел-син-325360728

    https://www.autoscout24.bg/objawi/volkswagen-golf-vii-12-tsi-comfortline-pdc-alu-klima-einparkhilf-бензин-сив-314803821


    От всичко марки и класове има на по 2 години на по 30 -40 км , че и по малко в гаранция и ма много добра цена !

    Имам много опит , младежи !
  • 86 123

    9 14 Отговор

    До коментар #82 от "Научи се":

    И това ли намери като проблем в коментара ми, а носов секрет такъв?
    Във тези форуми е пълно с комплексари каращи коли на 15 години, които плюят по всичко по различно от тяхната каруца! И когато нямат аргументи се захващат за правописа, но винаги на мнение което им е влязло от...ад .

    Коментиран от #89

  • 87 некой си

    30 1 Отговор
    като изчетох статията и някои от коментарите се отказах да купувам автомобил...

    Коментиран от #135

  • 88 Любо

    33 2 Отговор
    Преди няколко години тръгнах да си търся кола по автокъщите. Единственото ми условие бе да я прегледа оторизиран сервиз, за да съм наясно с предстоящите харчове. Всички автокъщи в Горубляне бяха единодушни - плащаш и я караш където си искаш, което в превод означава - собственик на почти недвижимо имущество. След едноседмично обикаляне открих автокъща, която не само че нямаше нищо против но ми предложи всякакъв избор - още се чудя! Не съм си правил илюзии, че няма да има забележки но бяха в рамките на поносимото. За да не остане впечатление че правя реклама няма да напиша името на автокъщата, но знайте че има и читави търговци!
  • 89 Хаха

    15 7 Отговор

    До коментар #86 от "123":

    На неграмотен човек , как да му вярваш на преценката ?

    Коментиран от #92

  • 90 Антон

    3 7 Отговор
    За справка , Аутоскаут !
    Искам извинение ор Гюнтер !
    Само от тези таралясници има няколко хиляди на по 1.5 -2 години до 30-40 км !

    Благодаря !
  • 91 Антон

    3 1 Отговор
    Забравих да копна линка !

    https://www.autoscout24.bg/objawi/volkswagen-passat-variant-16-tdi-bmt-trend-navi-business-prem-дизел-сив-312903127
  • 92 123

    9 4 Отговор

    До коментар #89 от "Хаха":

    Не си струва да се продължава, така както не си струва да се обяснява как 15 или 20 годишен автомобил е супер, сравнен с новите.
    Не, не, и пак не. По добра му е само поддръжката, поради възрастта и наличието на всякакви части на пазара.

    Коментиран от #93

  • 93 Хаха

    1 5 Отговор

    До коментар #92 от "123":

    Кой и къде е написал , че 10-15 г. автомобил .... и т.н
    , както казваш ти ?

    Коментиран от #94

  • 94 123

    8 5 Отговор

    До коментар #93 от "Хаха":

    По долу, поне петима колеги, които обясняват как коли са се правили до 2000 година, а оттам насетне всичко е скрап.
  • 95 Златно правило

    27 7 Отговор
    От бг търговец кола не купувайте.Ако купите след време ще ревете.
  • 96 TmV

    25 11 Отговор
    Ами балъци вместо Е46 си купете Ланчия Капа,аз имам такава на 20год. и грам ръжда няма а двигателя е на 279 хил.км 2.4 175 коня и подобни БМВ-та ги лапам като гладен сиганин фафла..!

    Коментиран от #97

  • 97 Еееее

    14 2 Отговор

    До коментар #96 от "TmV":

    Кефиш майна !
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 гощо

    11 9 Отговор
    Много са ми смешни като кажат дай да я закараме на сервиз!!!
    И какво ще видят в сервиза че не мога да се сетя! Или обикалят с чичо Пешо майстора дето чука тропа връзва с тел у маалата дъртите бангии!!! Аз сега си продавам колата ей така да има ранообразие и какви хора идват и какви глупости дрънкат а какви разбирачи водят с тях просто нямам думи!!!

    Коментиран от #102

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 123

    2 14 Отговор

    До коментар #68 от "Антон":

    Искам да ти кажа, че и в България всеки официален вносител държи на имиджа си поне толкова, колкото този в Германия. И тук няма да те преметнат, ако самите те не са излъгани при изкупуването, което е трудно, ако колата е купена от тях и сервизирана в съответните сервизи.
  • 102 Будала

    12 1 Отговор

    До коментар #99 от "гощо":

    Ако не му е само името сервиз ще видят! И то доста! Ма тогава продавача почва да мрънка... Те като кажат кое е тръгнало, кое отдавна е заминло, къде прошляци са си осравили ръцете и всичко това ще струва х000лв и на продавача му се изпарява ентусиазма да не сваля и да си хвали коптора...
    Лично съм присъствал: Хванати 2 инжектора извън норма, теч на масло на място дето само труда е х00 лв+ зле оправен удар...
    Ей такиа неща хващат!

    Коментиран от #109

  • 103 Будала

    8 2 Отговор
    Винаги проверявайте колата в надежден сервиз! Разход който ще ви спести много и то почти винаги! Дори колата да е безупречна, пак е добре да го знаете от където трябва, а не от продавача! Купувал съм кола с ясна история и доказани км. И пак набих 800лв повече от предвидените, щото се префоверих. Продавача 2-ри собственик на колата, частно лице, купувана, карана и сервизирана само в БГ и... Та те така. Надежден сервиз винаги! И да не ви разколебаят за покупката, поне ще сте наясно и ще имате основание за коментар. Естественно има неща които и в сетвиз трудно се откриват, все пак колата не се разглобява, но пак е 100 пъти по добре да си минете на сервиз!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Алфа Ромео

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дикембе Мутомбо":

    Много хора плюят настървено Алфа Ромео, но не знам що не казват нищо за любимите на монтьорите БМВ-та.....
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Глупако

    7 14 Отговор

    До коментар #12 от "Гоуст":

    Селяндурите карат и Опел Астра и Рено Сценик , тоест карат всички !
    Кой си ти , че да генерализираш така ?
    Аз съм млад , образован и успял ценител и “карам”, по - точно шофирам уникално БМВ !
    Най - вероятно , никога няма са имаш такова / което разбира се не е задължително и аз нямам самолет /!

    Това не ти дава право за такива изводи !
    Просто говорете по темата , а не пак , какво хора карали това или онова
  • 108 А така

    12 9 Отговор
    От българия ако купите /кола,джип/ внос от Италия,Германия,Австрия и т.н. трябва да знаете че километража е около 400 000 км.В Европа една кола или джип над 300 000 км директно минава за трето качество.Но за нашите бедняци от българия това не е проблем.Все пак километража показва 180 000 км и нашия Ганьо е доволен от покупката.Не е лесно да си шаран.Купувайте трошките на запада и се радвайте като малки деца.

    Коментиран от #113, #114

  • 109 123

    3 4 Отговор

    До коментар #102 от "Будала":

    Бе то добре това, ама какво се очаква да изкочи на кола, която е на 300+ километри?
    Та нали от 10 коли на пазара 8 ще са с отклонения.
    Най-добре кола със истинска история и на до разумни километри,като за втора употреба. Обаче те са рядкост или са с 20% поне по-скъпи.
    Имайте предвид, че дали ще си купиш кола 2004 или 2010 или 2012, цените на масовите части са еднакви. Турбо, дюзи, маховици и т.н., затова стара кола се избира по състояние на купено и салона, като естествено се прави базов преглед на двигателя като парите, ускорение, загряване и други. За скъпите консумативи, дет се вика се молиме.....
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 alf

    3 9 Отговор
    тъпи съвети ама много тъпи. ако сте шофиор който казва аз нищо не разбирам по добре си изгорете книжката
  • 112 Yes

    8 1 Отговор
    Колеги,най-честните търговци на автомобили втора употреба са японците можеш по интернет да поръчаш и идва това което пише и виждаш на снимката.Плащат се около 50usd на външна фирма която инспектира колата и издава сертификат,че всичко е ок и ако,има проблем е за тяхна сметка.Проблема за бг е,че са с десен волан и се плаща мито.Кораба струва около 1500 долара.Скоро попаднах на фолксваген костенирка 2009г.На цена 42 долара с големи букви пишеше манипулиран километраж
  • 113 Алфа Ромео

    11 2 Отговор

    До коментар #108 от "А така":

    Ами кво да купуваме с тези доходи бе професоре, да не мислиш че много ни харесват, просто им трябва на хората няква кола да си вършат работа. Взимаш няква бангия за 2лева и се надяваш да имаш късмет и да няма скъпи ремонти, най-лошото е че получаваш кола с ниско ниво на сигурност.
  • 114 БЪЛГАРЧЕТО

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "А така":

    Що бе,ти какво предлагаш?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Голяма практика

    8 1 Отговор
    Ето съвет и от мен: Поддържам автопарк 15 коли-немски и японски. Това включва освен каране около 30-50000 км. годишно и ремонти. Всички коли произведени след 2010 г. издържат до 200 000 км, така, че си правете сметка от къде си купувате колата, колко е верен километража и какъв пробег и години ще я карате. След тези километри всичко по колата се разваля и се нуждае от скъпи ремонти(понякога надвишаващи в пъти стойността на колата) за да изкара още 50-100 000 км. По важен е пробега на колата от колкото годините. За мен лично Мерцедес "С" или "Е" класа е най-добъро съотношение цена комфорт ремонт поддръжка но до 20 09.
  • 117 Пешо Мъката

    8 1 Отговор
    Аз като си взимах кола си взех такава чиято цена беше 75% от парите които имах, останалите 25% бяха за обслужване и непредвидени ремонти. Много добре ми се получиха нещата. За мен колата нов внос е просто задължителна, тунингите нежелателни, а кола от Италия е изключено да си взема. За проверката в сервиза, ами и там трябва голяма вяра да имаш на майстора, аз си поддържах старата кола в един доста скъп сервиз, закарах новата да ми я прегледа, а тя от същата марка, познава ги уж. И ми вика взимай няма проблеми. Прибирам колата и понеже имаше проблеми със спирачките я оставям 2 месеца да отлежава да се позатопли времето, карам му я след 2 месеца викам я пак я прегледай, а от предния преглед минали 10 км колкото от сервиза до у нас, и оня като почна ма моста тука, ама тоз шарнир оня тампон. Викам айде сваляй я от подемника, че ще я водя на майстор. Ми повече не стъпих при него.
  • 118 Гошо

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "ККК":

    Ауди 80,90,100 НЕ се продава НИКОГА
  • 119 Кракра

    3 1 Отговор
    Всичките ми коли са купувани от Горубляне, на платформа при доверен майстор и той казва кое какво. Не съм имал случай досега някой джамбазин да ми откаже да закарам колата на оглед. С никоя от колите не съм имал сериозни проблеми впоследствие. Преди години като купувах кола за жена ми, харесах едно Пежо 206, карам го, той го вдигна на подемника и директно ми каза - колата има силен удар отзад, лошо ремонтиран, климатикът тече, скоростната кутия е отваряна. Все неща, които аз нямаше как да видя, защото не разбирам толкова. Обратно на платформата и да го няма пежото :-)
  • 120 Малко разбирач

    8 1 Отговор
    Грешки винаги ще има при избор на кола на старо, но като става на въпрос за вносни коли е ужас. Аз работих в Германия в авто къща и се смаях. Част от колите пристигнали бяха с леки дефекти а други с ужасни. Прегряван опел имаше който му се наля негрол ( гъсто масло като пчелен мед) около половин литър и другото моторно масло. И опела за-мърка като котенце, но не ми се мисли след 1000 километра какво се е случило😄 така че ако си купувате кола то съветът ми е да е от чужденец и да се е шофирала до последно!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Кокич

    9 2 Отговор
    Зачетох се из коментарите и реших и аз да споделя една история от личен опит.
    Относно колите втора употреба от "оторизиран представител". Началото на 2017г. решихме да закупим няколко автомобила за фирмата. Спряхме се на "FORD" и решихме да купим върнати от лизинг автомобили. 2бр. Форд Фиеста (бивша собственост на МЕТРО КЕШ АНД КЕРИ) 2011г. на по 110 000км. Форд Фокус 2012г. на 115000км.(не помня собственика). Та копуваме автомоболите с гаранция че са сервизирани и т.н. + допълнителна гаранция за още 1-2 години.
    След по малко от месец колегата с фокуса щеше да се пребие понеже няма спирачки (износени за световно) и куп други проблеми. Фиестите бяха на подобно дередже. Накрая ги върнахме на "ФОРД МОТО-ПФОЕ" и им казахме къде да си ги наврът и те и техните сервизи. Сега сме на Тойота и нещата са по добре а и лизинга им е по евтин от този на Форд.
    Извода от цялата работа е че всички са си джамбази, независимо оторизирани или не!

    Относно БМВ, АУДИ, VW. Аз съм практичен човек, който смята автомобила за инструмент и средство за работа. Защо да дам "Х" пари за модел на някоя от трите марки автомобили, като за "Y" пари (много по малко) за идентичен модел автомобил от друга марка мога да имам нещо с много повече екстри и т.н. Немците искат много, а предлагат малко. Това ме дразни при тях. Ако извърша покупка със сърце (както се изразяват хората в автомобилните форуми), това ще е ALFA ROMEO !
  • 124 Никога повече!

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "filo":

    Пежо 607 на 4 години, 2.7 дизел, 204 коня, избирано с приятел майстор, му гръмна мотора в Германия и ме остави на пътя, преди години. От тогава съм се заклел да не си купувам френска кола докато съм жив!
  • 125 Sliven

    3 0 Отговор
    До коментар#10,
    ААА не си прав,аз от 8 години карам и през зимата Lancia Kapa и няма грам ръжда по купето!! А автомивка не е виждала от както я купих!! Понимаеш,
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Чакаленко

    1 2 Отговор
    ..."Но, както се казва, "Кеф цена няма...".
    Глупост!
    Пардон....пълна глупост!!
    Кефът ВИНАГИ има цена.....:)
    За съжаление...:)))
  • 128 КъК

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "СубаруЛеворгВарна":

    Имам същата седанка с м43 моторчето не я спирам на всякаде си йодя с нея пролет лято есен зима по черни пътища неравни с трапове коловози ...еее опира от време на време щото си е ниска но.....за 6 години само масло филтри гуми един тампон и една биалетка съм сменил
  • 129 marto

    4 1 Отговор
    Всяка трета кола била с върнат километраж в Германия, официална статистика според телевизия АРТЕ. Животът стана много скъп за европейците и читав автомобил на евтина цена няма да намерете.
    Немците са хора които цепят монетата на две. Съвет: търсете по скъп автомобил от средната цена за даден модел и се опитайте да му свалите цена при покупка. Той определено е стоял повече време на пазара и продавача може да склони да го продаде за по малко от обявеното.
  • 130 Някой

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Кажи ми, кой не може да си позволи тази трошка, като изключим мен, защото мога дори и по-хубава кола.
  • 131 Автовносител

    7 4 Отговор
    Здравейте.. защо много хора плюят по вносителите на автомобили,а пък всъщност обикалят по автосалоните като обрани евреи във търсене на джакпота-коли без забелка на 10000км под 5години и на нереални ниски цени кадето ги няма във цял свят.нека хората които плюят по нас да отидат малко из Европа да си направят екскурзия да видят за какво става на въпрос,да видят колко струват там колите със тези параметри които търсите.да спят по хотели по 80евро на ден да обикалят по 400км на ден,да оправят документи за експорт после да си търси превозвач,или да си вади тр. Номера на ход.и като се окоти по пътя дупе да му е яко защото там са наи честните.мерси за минусите
  • 132 Боссхосс

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Щото автрия германия само ръжди гупи си италянец
  • 133 Вносител

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    “Абе братле”а от къде да си закупи автомобил клиент с финансови възможности като за втора употреба автомобил?????
    Явно ти си от тези клиенти които аз като автокъща ги наричам “цените”.
    С една дума си закупувате цена а не автомобил...все търсите най изгодната цена,че МНОГО се информирани и търговците ви лъжат “ама точно пък вас няма как”....
    Съвет от професионалист за какъвто се имам е
    Купувайте си автомобили а не цени...ако “професоре” мил ме разбираш...
  • 134 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Да, но пиша грамотно!
  • 135 само нова

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "некой си":

    Не се отказвай, купи си нов, аз така постъпих след като видях какво предлагат по автоморгите(автокъщите).
  • 136 Санчо

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Един":

    С риск да ме присмееш, ще ти споделя мнението си. Мой приятел, вкарваше коли, бил е и състезател, карал е коли и нови и стари от Трабант, през Лада и Ланчии рали варианти, монтьор е и дори Каррера 4Ес нова, ме посъветва така: 1. Избираш, какъв тип кола ти е нужна! 2. Имаш ли предпочитание към марка, екстри? 3. Търси до цената, която можеш да си позволиш, плюс минимум 2 бона резерв за ремонти, извън такси! 4. Ако не срещнеш случайно изгодна оферта от частно лице, препоръчвам ти да си я купиш зимата от автокъща - нямаш гаранция, но си има и плюсове! 5. Ако не знаеш какво ти трябва, която и да избереш, все ще ти е крива... 6. Карана жена и кола гаранция нямат. 7. Преди да я купиш, провери каква е възможността да я закараш на сервиз оглед! Ако няма номер и останалото, можеш да си наемеш подвижен сервиз, един познат е оборудвал бус, с какви ли не тестери и инструментариум, със сигурност има не един подобен. Отивате на оглед, даваш му стотачка и оглежда аутото,... 8. Преди да я купиш, искай сертификат от КАт, че не е крадена, издават по данни за аутото! Ако продавача е внесъл издирвана кола, ще си на загуба само тия 250 лева по огледа... 10. Аз самият догодина ще трябва да си купя кола и ще приложа описаното от мен. Аверчето е опитен с колите, умни неща ме посъветва. Ако са ти от полза ще се радвам.
  • 137 Colt

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Караш джамбаза да изкара транзитни номера
  • 138 asoos

    0 1 Отговор
    така или иначе хората купуват коли моя съвет е да се купува кола докарана на ход до бг примерно с транзитни номера и минала tuv преглед

    Коментиран от #142

  • 139 автобусния

    1 0 Отговор
    ХАХАХАХАХА,ГОЛЯМ СМЯХ МАЙНИ,СМЕШНА СТАТИЯ,ВИНАГИ СИ ИЗГОРЕЛ БРАТО,САМО НОВО И ОТ ВИТРИНАТА!!!!!!.......................
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Джамбаз

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Да ама искате да са за 2000евр и тн.нЕма такъв филм.
  • 142 Фасула

    1 0 Отговор

    До коментар #138 от "asoos":

    Минала TUVама отдоло е Флинтстоун
  • 143 Жабара

    1 0 Отговор
    Моят съвет е избирайте не най евтините в обявите!Няма как да купиш читаво за жълти стотинки!