Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 14:33 4 961 9

В Германия не се продават най-много нови коли

  • продажби-
  • нови автомобили-
  • германия-
  • великобритания

Статистиката е за месец септември и е направена от аналитичната агенция "Автостат". Според данните от нея за миналия месец най-много нови коли (426 170) са били продадени във Великобритания.

Германия, която много често е лидер в подобни класации, този месец отстъпва на втората позиция с продадени 288 035 нови коли. Тройката се допълва от Франция, където през септември са продадени 170 652 нови автомобила.

Русия губи три позиции и се срива от второ на пето място със 138 000. Пред руснаците се нареждат италианците, които в началото на есента са купили 166 956 нови коли. Най-голям ръст обаче, спрямо предходните периоди, бележи Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq bez kon

    11 6 Отговор

    Сама по себе си, статистиката е много субективна, заради разликата в броя на населението. По този начин, Русия трябва да е много по-назад, защото населението ѝ е на 140 милиона души и този брой закупени нови коли е "нищо" за такъв брой хора.
  • 2 Alex

    12 1 Отговор
    Население:
    Великобритания - 66 000 000
    Германия - 83 000 000
    Италия - 61 000 000
    РФ - 149 000 000
    Ясно е, че Британците са абсолютни шампиони по брой продадени автомобили спрямо броя на населението на изброените държави.
  • 3 Пенчо

    7 13 Отговор
    ФРГ + Великобритания = РФ, по население ... е къде са тръгналЕ рашките

    Коментиран от #4

  • 4 Random

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пенчо":

    Няма нова кола която да издържи на пътищата им.
  • 5 Logan

    4 2 Отговор
    Logan MCV или Duster ще изкарат няколко зими смятам

    Коментиран от #6

  • 6 Random

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Logan":

    Logan може би, ако не се кара много или само в по-западната част.
    Дъстера- в гаража.
    Неслучайно само XRAY и Largus са на френска платформа.
    Имат френски ск. кутии и толко, другото си е руско.
    А Vesta SW Cross е перфектна за тук.
  • 7 ккк

    3 2 Отговор
    Ако сме честни трябва да признаем и един друг аспект, освен ниските доходите /или "икономиите"/, които влияе на закупуването на нови автомобили. То това е -дребнавостта предизвикана от недостатъчно просветно светоусещане. Или казано с други думи когато слабия човек се примирява с мизерията си и тя си му харесва и не търси чрез усилия /саморазвитие/ и постоянство един нов по-висок стандарт на живот, а преповтаря модела на "предците си"-както са живели и те в недоимък.

    Та това състояние е ръководещо за широк кръг от въпроси -социално значими и е в основата на редица пагубни за нацията решения, вкл. за автомобилите.

    И ако има някой не ме разбра правилно ще илюстрирам.

    По времето на комунизма имаше огромни предприятия, фабрики и стопанства в които почти всеки можеше да се "уреди" и намираше "връзки" да работи-без самият той да е квалифициран или да следва професионална методология или стандарти в трудовото си постоянство и върхови усилия. Друг е въпроса, че някой особено на ръководни постове си повярваха, самозабравиха се и станаха .........."разрушители на държавата". Та и те и почти всички останали работеха къкто "моа" и кък "доа"-пълно безхаберие, държавата плащаше. Даже и се крадеше. Що не!

    Сега вече това го няма.В 95% от случаите трябва да учиш, да знаеш, да работиш професионално, да проявиш постоянство, богата палитра от качества и разбира се да не си немарлив, а за останалите 5% от случаите просто не коментирам /опасно е/.

    Това
  • 8 ккк

    1 1 Отговор
    е предпоставка и в същото време вследствие от този национален "феномен" да го наречем.
    Сигурен съм, че нацията ще го превъзмогне и след 40-50 г. всички ще сме самоусъвършенствани, ще работим яко/професионално/ и ще купуваме български произведени скъпи супер коли!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.