12 Октомври, 2017 10:49 3 616 5

BMW и Great Wall с обща продукция

  • bmw-
  • great wall-
  • mini

Баварският автомобилен производител BMW е новият партньор на китайците от Great Wall, част от продукцията на които се сглобява и у нас. Информацията е на Reuters, които се позовават на собствени източници.

По-конкретно става въпрос за ново предприятие за съвместно производство на автомобили, което ще е позиционирано в китайския град Чаншу. Един от източниците на Reuters обаче отбелязва, че не става дума за производство на бензинови и дизелови автомобили.

Според специалистите най-вероятно иде реч за производство на електрически модели на принадлежащата на BMW марка Mini. Все още партньорството между BMW и Great Wall не е обявено официално.

Ще припомним, че BMW вече има едно съвместно предприятие в Китай, но то е с компанията Brilliance. В рамките на това партньорство през 2014 година се появи електрическият кросоувър Zinoro 1E, който е построен на платформата на предишната генерация на BMW X1.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Якоо

    10 2 Отговор
    Това са най Християнските джанти които съм виждал. Заради тях бих си го взел!

    Коментиран от #2

  • 2 Хехе

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Якоо":

    Да ама ЛИДИЛ, ще ти ги изтрият от снимката ;)))
  • 3 незнайко

    4 1 Отговор
    Отдавна нищо не се сглобява в БЪЛГАРИЯ. Китайците видяха що за стока сме и се отказаха !!!
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Това е действието на новия закон за 10% електромобили в гамата от 2019 г . Важи и за всички останали , обаче едно са 10% от 100-200 000 друго от 5-6 000 000 за масовите производители
  • 5 Джанго

    6 5 Отговор
    А, най-накрая немските кочини закопаха в дъното. Досега бяха малко над него, но вече заораха!