Last news in Fakti

17 Октомври, 2017 19:00 7 325 8

Петцилиндрова симфония - Audi S2 с 800 коня

Неотдавна, думата "комби" не можеше по никакъв начин да бъде свързана с думата "спорт". През 90-те, няколко компании направиха опит да популяризират това с примери като BMW M5 Touring или по-късния Mitsubishi Galant VR-4, както и Volvo 850R, но реалния пробив дойде от Audi S2 и RS2. Основното разковниче за световната популярност на тези две машини се крие в комбинацията от системата за задвижване на четирите колела и петцилиндровия двигател. Неподправен звук, който ни напомня за великото S1 Quattro и огромен капацитет за подобрения. Същия капацитет води до екземпляри като този с цели 800 конски сили или повече от тройно над заводските 220 коня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 13 Отговор
    тази кола е с двигател на порше

    Коментиран от #3

  • 2 Vasik Atanasova

    4 10 Отговор
    къса всичко наред
  • 3 ВМОРО

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Двигателят си е на Ауди. Порше никога не са ползвали петцилиндров двигател. РС2 се сглобява във фабриката на Порше в Цуфенхаузен. А в клипа дори иде реч за тунинговано С2.

    Коментиран от #6

  • 4 Shmeker

    5 2 Отговор
    RS2 или S2 са си с мотори на Ауди. Понеже дядо ви Пийх като го е проектирал го е правил за тях. Не че за Порше не е проектирал мотори, но от Порше до Ауди винаги има тясна връзка в инженеринга.

    Коментиран от #5

  • 5 ВБР

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    по тясна връзка от дизелгейт няма :)))))))
  • 6 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ВМОРО":

    ЕТО ЧЕТИ И НЕ КОМЕНТИРАЙ НЕЩА КОИТО НЕ РАЗБИРАШ


    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/32201-audi-rs2-pyrvoto-super-kombi-v-sveta/

    Коментиран от #7

  • 7 ВМОРО

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Vasik Atanasova":

    В клипа става дума за тунинговано С2. Какво Порше, какви 6 лева на цяло? Дори в посочената от теб статия става ясно, че петцилиндровият двигател в РС2 е доработен от Порше. Порше никога не са създавали и/или ползвали петцилиндрови двигатели.

    Коментиран от #8

  • 8 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ВМОРО":

    НА ДВИГАТЕЛЯ ПИШЕ ПОРШЕ НЕ ВИЖДАШ ЛИ