Last news in Fakti

24 Октомври, 2017 11:40 4 160 2

5 седана, които няма да видите никога

  • седани-
  • рендери

Автомобилите тип седан са на почит в Китай и Русия, например, но бяха широко разпространени и в Европа. Днес обаче на Стария континент все повече се налагат колите тип хечбек и SUV, а привилегията да правят истински седани остана само за премиум марките BMW, Audi и Mercedes-Benz и по-конкретно за техните флагмани. Сега ще ви покажем нагледно как биха изглеждали седани, направени от други премиум марки. За съжаление или пък не, подобни реални автомобили най-вероятно няма да видим никога.

Mini


Появата на Mini с пет врати, както и тази на BMW с предно предаване станаха повод за много размисли по темата за Mini седан. Още повече, че Китай, който е ключов пазар за баварците предпочита автомобили тип седан. Към момента обаче от производителя няма признаци за подобно извращение.

Range Rover


Неотдавна от компанията заявиха, че с интерес разглеждат възможността за направата на седан с повишена проходимост и да направят конкуренция на Volvo S60 Cross Country. Впоследствие обаче от Range Rover се отказаха от идеята. Дизайнерът Силва Клебер обаче ни показва как би изглеждал такъв седан.

Ferrari


В историята на Ferrari има два седана - 456 GT Venice и концептуалният Pinin от 1980 година. Те обаче не се възприемат от публиката и така и не стават масови. Що се отнася до по-новите Ferrari-та, то според художника X-Tomi Ferrari FF спокойно може да се трансформира и в седан.

Porsche


При появата на първото поколение Panamera, мнозина предположиха, че рано или късно ще бъде пусната и модификация седан, която да се противопостави на A8, 7er и S-Klasse. От Porsche обаче нямат никакво намерение да правят седан. Те насочиха усилията си към спортно комби на базата на Panamera.

Bugatti


В довоенния период компанията има няколко седана, но след Войната няма нито един. Пет прототипа на EB112, както и концепцията 16С Galibier на практика бяха хечбекове подобни на Panamera. От марката неведнъж са заявявали, че въобще не са се замисляли за Bugatti седан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицака

    10 2 Отговор
    Комшията на коня няма ли някой от тези :) сега сериозно. Единствено Porsche могат да направят панамера седан и да я противопоставят на другите немски премиум седани, но явно нямат и те намерение.
  • 2 Светльо Чернев

    0 0 Отговор
    Е как го измислихте това, че само БМВ, Мерцедес и Ауди имат привилегията да правят истински седани? Дайте определение за "истински седан", моля!