Last news in Fakti

25 Октомври, 2017 11:33 3 587 1

Най-скъпият Lexus с безпилотна система

  • lexus-
  • ls+

Японците от Lexus показаха една любопитна концептуална разработка по време на автосалона в Токио. Тя се нарича Lexus LS+ и е построена на базата на най-луксозния и скъп седан LS пето поколение.

Премиерата на последното се състоя в началото на годината, а настоящата разработка впечатлява с автономната със система за шофиране. Освен това с LS+ от марката показват как ще еволюира дизайна на бъдещите Lexus-и.

Иновацията се различава от стандартния LS по различната радиаторна решетка, която според производителя не само подобрява аеродинамиката, но и охлажда по-добре мотора.

Различни са и фаровете, а страничните огледала за обратно виждане са заменени с камери. Както вече споменахме, главната особеност е безпилотната система Highway Teammate, която дава възможност на колата самостоятелно да се престроява в съседна лента.

Автономната система може също така да изпреварва други автомобили и да държи колата на безопасно разстояние от останалите автомобили в пътното движение. Highway Teammate ще бъде налична за серийни автомобили през 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баварец вадя от гараж

    1 4 Отговор
    Оризов боклук ! Все едно да карам тойота - НЕ МЕРСИ ! На цената на тази бракма спокойно ще си взема най новата S класа или 7ма серия на къде къде по престижните производители мерцедес бенц и бмв !