26 Октомври, 2017 07:15 4 575 20

Ето го новото BMW X2 F39

BMW постепенно ще запълни изцяло гамата си от SUV автомобили, като вече остава само луксозният гигант Х7 да се появи на пътя. Тук обаче, ще си говорим за малкия спортно насочен X2, който може да бъде причислен към SAV-овете и големия си брат X6. Това, естествено, идва от цялостната форма на автомобила, който седи значително по-ниско и разлято от X1.

Новите автомобили на Баварците определено имат по-предизвикателен дизайн от леко скучните модели, които виждахме досега и X2 ни допада много, а тепърва очакваме Z4 и 8-Series. Освен отличния дизайн, машината притежава и много нисък коефициент за въздушно съпротивление от 0.28. Външните пакети ще са три, като тези с по-спортно излъчване са два от тях - M Sport и M Sport X. Багажното пространство достига 470 литра, което е по-малко от X1, но това се очаква от формата на автомобила.

Платформата е същата като при X1 и Mini Clubman, като и новата 1-Series ще се възползва от нея. Тя е насочена към предното предаване, с което ще са версиите sDrive 18i и 18d, като те ще бъдет екипирани с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Първи обаче, ще бъдат пуснати xDrive версиите 20i, 20d със съответно 192 и 190 конски сили, които ще са екипирани с осемстепенна автоматична скоростна кутия, като впоследствие ще се включат 25i и 25d.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ALFA

    13 13 Отговор
    Поредната турско-арабска сглобка!

    Коментиран от #3

  • 2 Не искам да го виждам даже

    10 9 Отговор
    Валвтроник боклук
  • 3 Георги

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "ALFA":

    Да тя алфа та все едно е перфектна която е пълен боклук особено тия със туин спарк дето тряа носиш по 2 торби със свещи всеки месец остави бмв те са си добре

    Коментиран от #5, #20

  • 4 Темида

    7 4 Отговор
    Когато карам хечбек ама искам хората да ме мислят за по-богат и не ми пречи да давам по 1200лв за гуми въпреки, че нямам грам проходимост и удобство в салона.
  • 5 Гост

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    Да затова са изкопорали дръжките на задните врати от алфа 156 дето в модел на 20 години!

    Коментиран от #19

  • 6 Julio

    1 5 Отговор
    Бе не е лошо ама не схващам каква е разликата с Х1 освен височината. Вероятно на живо едно до друго ще се различават но като концепция и обеми ми се струват взаимно заменяеми...
  • 7 СССР

    5 15 Отговор
    НОВ ПЛАСТМАСОВ БОКЛУК!

    НИЩО ОБЩО С ДОБРИТЕ АВТОМОБИЛНИ ПРАКТИКИ!

    ДА ВИДЯТ УАЗ ПАТРИОТ!
  • 8 вижся

    1 3 Отговор
    .аси бонбона, ше го изям
  • 9 Питанка

    27 4 Отговор
    Хората инвестират, произвеждат, печелят, живеят. Ганчо злобее, плюе, мизерства и всичко му е гадно. Най се кефи на изгнилата си Нисан Примера, щото кога я купува беше топ модел и плюша беше на мода. Мизерници. Точка.
  • 10 оня същия

    3 0 Отговор
    добре че не е стила на по-големите картофи 4 и 6
  • 11 Бай УРко

    4 8 Отговор
    Много е далече от красотата на Киа Спортидж и Хюндай Тусон и то на двойно по-ниска цена

    Коментиран от #13

  • 12 123

    7 4 Отговор
    Симпатично е! Но няма да си го взема, защото корейският пластмасов стайлинг е върха, и разбира се, има дръжките на Алфа от преди 20 години. А пък за двигателите, кво да кажа, тотална щета. Мъкааа, мъкааа! Нещо тотално ни е объркано...
  • 13 Трифон

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бай УРко":

    Не са лоши корейките като цена качество, но ако направят един сравнителен тест ще лъсне истината. Като пътно поведение, динамика, качество на материали нямат база за сравнение! Не ни хвалете пластмасовия дизайн и посредствеността.
  • 14 Ввв

    7 2 Отговор
    Конфекцийка на макс,браво,поредното недоразумение
  • 15 Японеца

    5 3 Отговор
    Колата е красива, но само на мен ли ми се струва че:
    Х1=Х2=Х3=Х5 и т.н.
    КОНФеКЦИя!
    Само размерите са различни, явно копират схемата на ауди!

    Коментиран от #16

  • 16 Вихъра

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Японеца":

    Много е вероятно на никой да не му пука на тебе какво ти се струва. Всяка от Х класа е в ценови диапазон и купувача знае от какво има нужда и колко пари да задели съответно. Всичко направено от БМВ се продава прекрасно, само не искам да подскачате като пинчери с обяснения как японското е топ, щото всичките им модели са като нарисувани от недоспал си третокласник.
  • 17 Тодор Живков

    1 1 Отговор
    Бравоо идялен за някои гологлав мутра хаха хубава пазарна ниша заемат
  • 18 стоян

    2 0 Отговор
    Все едно че гледам новото Рено клио отстрани=Явно са копирали
  • 19 Васил Кунчев

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ти сляп ли си бе? Къде видя прилика в дръжките на двете коли?
  • 20 Светльо Чернев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    Имаш си хабер от Алфа. За правопис да не говорим.