Last news in Fakti

7 Ноември, 2017 10:11 7 413 5

Бъдещето според Lamborghini

  • lamborghini-
  • terzo millennio-
  • концепт-
  • прототип
Бъдещето според Lamborghini - 1

Концепция за суперколата на бъдещето представиха Lamborghini и Масачузетският технологичен институт. Terzo Millennio ("Трето хилядолетие") има изцяло електрическо задвижване и каросерия от въглеродни нишки, която може да се възстановява самостоятелно.

Бъдещето според Lamborghini

"Ламбото" на бъдещето има четири електромотора във всяко от колелата. Захранват ги "иновационни суперкондензатори", вградени в структурата на каросерията. Техническите им параметри и подробности за работата им не се съобщават.

Бъдещето според Lamborghini

Според инженерите нанотехнологиите ще позволят каросерията не само да бъде използвана като голям акумулатор, а и да се "лекува" сама от повреди. Електрониката ще разпознава наранявания по въглеродните панели и ще ги отстранява с помощта на нанотръби - миниатюрни каналчета, пълни с "лечебни химически вещества".

Бъдещето според Lamborghini

Terzo Millennio не е предвестник на нов модел на Lamborghini, а по-скоро демонстрация на технологии, които могат да се появят в серийните автомобили след години. Електрическата суперкола е първият продукт на партньорско споразумение с Масачузетския технологичен институт, сключено за срок от три години.

Бъдещето според Lamborghini

Бъдещето според Lamborghini

Бъдещето според Lamborghini

Бъдещето според Lamborghini

Бъдещето според Lamborghini

Бъдещето според Lamborghini

Бъдещето според Lamborghini

Бъдещето според Lamborghini


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 2 Отговор
    Аз пък що ли си мисля, че бъдещето им отива към неща на базата на Тоуарег, Пасат и А8
  • 2 EVangelist

    8 3 Отговор
    "Изцяло електрическо задвижване", колеги. Кой от вас изобщо е сънувал, че след утрешния ден някой ще се занимава с ангренажни ремъци и ролки?

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    2 0 Отговор
    Всичкото добре , ама с тия "суперкондензатори" в панелите няма да стане работата , Волво го пробваха още преди 5-6 години и се отказаха . Не е много трудно да се сетиш какво ще стане при катастрофа , когато се счупи кондензатор с няколко хиляди волта , а панелите на каросерията са първите пострадали при нея . Разположението в пода е най-сигурното и най-добро за разпределението на масите
  • 4 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "EVangelist":

    От кога Ламбо има ангренажни ремъци?
    Всъщност Фаетон дори нямаше ролки.
  • 5 некойси

    3 2 Отговор
    Ако не друго страхотен дизайн, просто кърти.
    Ненадмината са в италианската кухня, дизайна и модата :)
    Добре, че направиха новата Джулия за да докажат че могат да правят и качествени масови коли :)