8 Ноември, 2017 09:35 5 419 3

Суперкарът Tramontana е с български интериор

  • vilner-
  • тунинг-
  • sema-
  • tramontana
Суперкарът Tramontana е с български интериор - 1

По време на най-голямото изложение за тунинг автомобили SEMA, което се провежда в Лас Вегас, премиера направи един испански суперавтомобил, носещ названието Tramontana. Интересното при колата, която е с мощност 888 конски сили е, че интериорът е направен от българи. Става дума за нашенското ателие за салонни доработки Vilner, което е ексклузивен партньор на испанския производител.

Суперкарът Tramontana е с български интериор

AD Tramontana произвежда супер автомобили в лимитирани серии и всяка една кола е с индивидуално изработен интериор. Проектите за вътрешното пространство на автомобила се разработват от Vilner в България, като изложената на SEMA Tramontana е последната еволюция на сътрудничеството на двете марки.

Суперкарът Tramontana е с български интериор

Vilner са разработили и изработили абсолютно всичко в двуместния кокпит на карбоновия шосеен болид, изключение правят само бутоните и превключвателите. Основният акцент е т.нар. „златна кожа“, която продължава златистите мотиви зададени с екстериора. Тя е с гущеров релеф и придава ретро излъчване на седалките. Останалата част от тях е облицована с комбинация от черна кожа и алкантара, съшита с декоративни конци в златист цвят.

Суперкарът Tramontana е с български интериор

Страничните облицовки на кокпита и дори стелките са изработени в същия стил, който може да бъде ясно различен и при козирката на контролните уреди - черна алкантара със златен кант. Воланът на тази Tramontana е проектиран изцяло от Vilner - от формата, типа материали и тяхното разпределение, до позицията на бутона за изключване от скорост, всичко е по идея и реализация на българското ателие. Бутоните за клаксона са скрити при уширенията над палците, а централният маркер също е „златен“.

Суперкарът Tramontana е с български интериор

Иначе, показаната във Вегас кола разполага с двигател с работен обем 5.5 литра, който е с два турбокомпресора. Битурбо моторът, който е V12 и е заимстван от Mercedes-Benz, генерира 888 конски сили и според конструкторите на колата създава царствено усещане у водача. "Това самочувствие трябваше да личи и от дизайна на интериора - никой не очаква скромност от подобна машина, чийто кокпит напомня този на боен самолет,“ каза при представянето Наско Вилнер.

Суперкарът Tramontana е с български интериор


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фонзи

    0 0 Отговор
    Пу за мен
  • 2 БГ МАМА

    0 1 Отговор
    Има ли ISOFIX система за детско столче ?
  • 3 666

    0 0 Отговор
    А са я подкарали на нашата улица и половината карбони са строшени.