Last news in Fakti

14 Ноември, 2017 18:08 6 352 5

Всъдеход от създателите на хиперколата с 5000 к.с.

  • devel-
  • sixty-
  • sixteen-
  • дубай 2017

Базираната в Дубай компания Devel Motors, нашумяла с хиперколата Sixteen с мощност 5 000 к.с., избра домашния си автосалон за дебюта на нов модел. Шестколесният всъдеход Sixty ще се продава за $450 000 (близо €383 000).

Производителят не съобщава никакви технически подробности за чудовището. Известно е единствено, че Devel Sixty има портални мостове, автоматична система за регулиране на налягането в гумите и салон с шест места. От компанията твърдят, че всъдеходът е цивилна версия на военна машина.

Освен новия модел на щанда на Devel в Дубай бе показана и серийната версия на Sixteen. Хиперколата има 12.3-литров V16 с четири турбокомпресора, разработен от американските специалисти по двигатели за драгстери Steve Morris Engines.

Публикация, споделена от ARABMONEY OFFICIAL™ (@arabmoneyofficial) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Агрегатът развива мощност от 5 007 к.с. и максимален въртящ момент над 5 300 Нм, които според Devel ще бъдат достатъчни за преодоляването на бариерата от 500 км/ч и ускорение от 0 до 100 за 1.8 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fhgdhj

    3 3 Отговор
    Bravo
  • 2 Бесен Язовец

    14 4 Отговор
    Още малко като им свърши петрола ще омрът от жажда всичките араберчета на САЩд дойде време за възмездие тия потни и неуки ще ги видиме тогава къде ще ходят с тия таратайки
  • 3 Garrincha

    13 0 Отговор
    Всъдехода, защо е включен в контакта ?

    Коментиран от #4

  • 4 Али Раза

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Garrincha":

    За диодната лента на багажника, че му пада акумулатора. И аз имам същата диодна лента на вектрата, домашно поставена! Много е шокаритетна.
  • 5 грух

    9 1 Отговор
    Не е всъдеход и не е с портални мостове. Пишеш глупости. Сам ли си ги измисляш вместо да погледнеш снимките или просто ги преписваш от някъде. Намери си работа която ти се отдава. Тази не ти е силната страна.