Last news in Fakti

17 Ноември, 2017 15:10, обновена 17 Ноември, 2017 18:41 5 174 11

У нас се продавали 3000 нови коли за месец!

  • нови автомобили-
  • acea

ACEA - Асоциацията на автомобилните производители в Европа, публикува данни за продажбите на нови автомобили за първите десет месеца от годината. Доколко обаче е реална тази статистика?

Това можем само да гадаем, но резултатите, касаещи България, са меко казано - нереални. Според данните на ACEA само за последния месец у нас са били продадени 3 000 нови автомобила.

Ако това е така, то със сигурност голяма част от тези нови автомобили са дерегистрирани и изнесени в чужбина. Данните за целия период - от януари до октомври 2017-а сочат, че у нас за този период са реализирани 25 098 автомобила, което е ръст с 20.5% в сравнение с аналогичния период от миналата година.

За съжаление реизносът, който се осъществява масово в България е недоказуем. От справките в КАТ може да се види колко нови коли са регистрирани за даден период, но що се касае до дерегистрациите, то данни за тях има, но не се посочва колко от дерегистрираните коли са нови и колко са с пробег. Умишлено или не, преценете сами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    12 9 Отговор
    Данните са си съвсем реални. 25 000 автомобила за 10 месеца. Като се има предвид, че лятото и първите два месеца от годината се продават по-малко автомобили - например по 2000 на месец си правете сметката. За тези слаби 5 месеца са продадени 10 000 автомобила общо. Останалите 15 000 са реализирани за силните месеци - или делено на 5 по 3000 автомобила на месец. Такъв месец е и месец Октомври. Нищо учудващо освен за горкия автор, който тъй като математиката не му е силната страна е почнал да гради конспиративни теории.
  • 2 Джамбо Карагорублянски

    8 1 Отговор
    Аз пък правя внос на "чисто нови" автомобили от запад, за да изравня сметката.
  • 3 Мерц

    15 4 Отговор
    Моят Мерцедес 190Е 1.8 е на 366 000 и сменям само консумативи.Смених гърнета миналата година и тази вежда на калник,че е уличница. Пожелавам Ви и на вас такава 25годишна кола.Наздраве!
  • 4 Мерц,корекция...

    8 1 Отговор
    Извинявам се,обърках темата.И аз ще взема нова ако мога
  • 5 Живко

    3 0 Отговор
    Да имат късмет и за новите и за старите автомобили! Лека !
  • 6 qwerty

    14 0 Отговор
    И като отворите Регистъра на обществените поръчки и установявате, че 90% от новозакупените автомобили са с държавна пата, т.е. от моите и Ваши данъци за да се возят някакви хрантутници.

    Коментиран от #7

  • 7 qwerty

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "qwerty":

    поправка:
    държавна пара
  • 8 незнайко

    7 2 Отговор
    Цените на колита в БЪЛГАРИЯ са по ниски от европейските и така печелят тези, които ги копуват и препродават веднага в Европа. Това е бизнес не само с коли !!!
  • 9 вижся

    6 0 Отговор
    Фирмени.
  • 10 Shmeker

    5 0 Отговор
    Явно бая дачии се купуват
  • 11 Армеец

    3 0 Отговор
    Поредната слаба статия. У нас от близо 20 години статистиката отчита по около 30 000 нови продадени автомобила годишно.