23 Ноември, 2017 11:47 5 149 8

Затвор за запушване на паркинг

  • неправилно паркиране-
  • законопроект-
  • затвор-
  • израел

Паркирането на втори ред и блокирането на други паркирали коли да бъде приравнено с шофирането в нетрезво състояние или без книжка, предвижда нов законопроект, внесен за разглеждане в израелския Кнесет. Ако бъдат приети, промените ще развържат ръцете на полицията да се справи бързо с нахалниците, които запушват други коли, съобщава Israel National News.

"Всеки, който е чакал два или три часа, защото колата му е била блокирана, разбира (предложението)", обяснява Михаел Малкиели, един от вносителите на законопроекта.

Максималната санкция, която грози нарушителите в случай, че измененията бъдат приети, ще стане лишаване от свобода за срок от 2 години. Най-вероятно обаче полицаите ще се ограничават с глоби за запушване с неправилно паркиране - възможност, каквато сегашното израелско законодателство не предвижда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Патриот

    15 0 Отговор
    Ако се вникне и в съдъжанието ще се разбере следното:
    - това е законопроект в Израел(кой ли го интересува това, интересно че не съм чел законопроекти за ЮАР, Зимбабве, Остров на слоновата кост)
    - затвор е само крайна мярка в проекта
    - дори и да се приеме надали ще се стига до такива крайност
    какво остана... само писаното, но важно е цъкания да има.
  • 3 Дамммммммм

    18 0 Отговор
    Какъв затвор бе-само бой,еба.е и пак бой..Имам съсед на който година му говорех с "моля те не ме запушвай.."-една година.. ама той си продължаваше. Една мечер малкият счупи чаша и се поряза сериозно-айде към колата---а там тоя пак ме запушил...--добре че минаваше свободно такси ...А на сутринта след като се върнах от Пирогов ,почуках на вратата на съседа и му обяснявам ситуацията--а той ми се блещи..Айде тогава песници и шутове-шамари и пак песници...та да загрее за какво му говоря...Оттогава не ме е запушвал..По принцип съм против насилието-винаги гледам да мине мирно и тихо--щото съм почти два метра и над сто кила-няма смисъл да мачкам някой си..Ама в случая мися че бях прав и не съжалявам..

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 Факт

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дамммммммм":

    И аз навремето оправих един комшия така. Малоумниците само от бой разбират.
  • 5 Антон

    4 2 Отговор
    Ско ви запушат или спрат пред гаража, пукайте 4-те гуми. Действа изключително възпитателно!
  • 6 Язе

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дамммммммм":

    Одобрявам.Има изключително некадърни и нагли шофьори.
  • 7 писнало ми е

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дамммммммм":

    Наглите л..нари трябва да бъдат наказвани незабавно и брутално !!!
  • 8 сойкаПрисмехулка

    2 0 Отговор
    В България също да се въведе затвор за подобни нарушения. Освен това със затвор да се наказват и ония, които сядат пили или дрогирани зад волана и техните действия да бъдат разглеждани от правосъдието като опит за убийство, тъй като щом шофират, след като са упоени, то очевидно се опитват да убият някой. Също така тези, които превишат максимално допустимата скорост с над 101км/ч. да бъдат също съдени за опит за убийство, защото очевидно и те се опитват да убият някой, след като карат толкова бързо. Това ще рече, ако в населено място ограничението е 50км/ч, а някой мине със 151км/ч. да бъде съден по бързата процедура и да отива в затвора за минимум 5 години. Също така, ако извън населено място ограничението е 90км/ч, а някой се изхвърчи със 191км/ч. също да го прибират на топло. По този начин никой няма да си позволява своеволия, защото рискува собствената си свобода и живот, кариера, семейство и благосъстояние. Тези пък, които все пак си позволят даа нарушат правилата за движение, то ще имат достатъчно време в килията да помислят за действията си и да преговорят правилника за движение.