30 Ноември, 2017 12:05 4 039 7

Новият суперхибрид на BMW

  • bmw-
  • i8

Баварците представиха в Калифорния обновения си суперхибрид i8, който получи и версия кабриолет. Карбоновото 4х4 купе, вече ще се предлага и като роудстър с мек таван. Сваляемият покрив може да се прибира и отваря в движение до 50 км/ч. Той е мек и се сгъва и разгъва за 15 секунди.

Дори и в прибрано положение остава багажно пространство с обем от 100 литра. За разлика от купето, вдигащите се врати на роудстъра са без рамки. Механизмът за сгъваемия покрив, както и допълнителните усилващи елементи за купето правят кабриото с 60 килограма по-тежко от купето.

Теглото му е 1 595 килограма. Заради по-високата маса роудстърът ускорява с 0.2 секунди по-бавно. От 0 до 100 км/ч ускорението е 4.6 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Има промени и в силовия тракт. Мощността на електрическия двигател е увеличена, като за целта е повишен и капацитета на акумулаторния блок.

При новото i8 системната мощност е 374 конски сили. Само на ток кабриото може да се движи до скорост 120 км/ч (до сега беше 70 км/ч), а максималният пробег на ток е в диапазона 53 - 55 километра. Списъкът с оборудването включва лазерни фарове, интерактивен ключ с дисплей и други високотехнологични новости от компанията. В продажба новото BMW i8 ще постъпи през пролетта на 2018-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ввв

    11 1 Отговор
    Изглежда така сякаш е поне 600 конски сили,а то...
  • 2 гост

    7 1 Отговор
    И е с 1.5 турбо-бензин, като БМВ 2 серия.
  • 3 Ловеца на поршета

    15 11 Отговор
    Поредният технологичен шедьовър на Баварският автомобилен гигант!
  • 4 Цар Навуходносор

    10 2 Отговор
    Май е като старото?
  • 5 onq s konq

    8 1 Отговор
    Ако не му беха такива вратите веднага си го зимах!Ама гаража ми е нисък и с тея врати ше ми е проблем тека като гледам!
  • 6 незнайко

    2 6 Отговор
    Независимо от всичко, БМВ правят красиви коли ! Предницата е върхът! Вратите не е необходимо да се отварят по този начин, но производителя е решил така. Електриката настъпва с бързи темпове, защото Тесла им взе много преднина.
  • 7 Язе

    3 1 Отговор
    На снимките изглежда добре защото са барнати явно.На живо съм го виждал и нещо не ми харесва много.Виждах го и преди години в Интер Експо център и пак същото.А защо му казват суперхибрид?Двг като удължител на пробега и електромотори.В това отношение Опел Ампера и в пъти по-добър пък е просто хибрид.