Last news in Fakti

1 Декември, 2017 13:40 6 092 10

3.5 до 100 и 290 км/ч с четирицилиндров мотор

  • saleen-
  • s1

Американското ателие Saleen, което вече е част от китайската компания Jiangsu Saleen Automotive Technologies Group (JSAT), представи средномоторния спорткар S1. Двувратото купе е изпълнено в стил Artega GT, но по-интересното е, че е оборудвано с турбомотор, който е собствена разработка.

Двигателят е 2.5-литров четирицилиндров, като благодарение на високотехнологичен турбокомпресор достига мощност от 457 конски сили. Максималният въртящ момент е 475 Нм. Saleen S1 е снабден с шестстепенна механична скоростна кутия, като по-късно ще получи и автоматична трансмисия.

Този агрегат е способен да ускори купето от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди, а заявената максимална скорост е 290 км/ч. Теглото на автомобила е 1 218 килограма. Производството ще стартира в САЩ, като впоследствие ще бъде пренесено в завода на JSAT, в близост до Шанхай. Цената на S1 ще е 100 000 щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    24 0 Отговор
    Това е много красиво и цената е 6
  • 2 656

    18 0 Отговор
    В дупето мяза на кака Порша, добро е.
  • 3 СССР

    4 16 Отговор
    Другари това има вид ама нашта лада веста е по кола !
  • 4 qqqqq

    10 0 Отговор
    Що да не е възможно, с една по корава турбина.
  • 5 Цар Навуходоносор

    17 0 Отговор
    Красив е автомобилът.
  • 6 гост

    18 0 Отговор
    Красива кола на добри пари. Малко са новите коли за толкова пари, които да са хем спортни, хем красиви и достъпни (за хора имащи парите в джоба за спортна кола). При това е рядка марка, а не е конфекция, която може да се види на всяка пресечка.
  • 7 незнайко

    7 4 Отговор
    Да са живи и здрави китайските умове, тепърва ще се споменават ! това е само началото !

    Коментиран от #8

  • 8 не е китайски

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "незнайко":

    Какви китайски умове те гони бе незнайко?
    Явно си подведен от това - Публикувано във факти.бг: Американското ателие Saleen, което вече е част от китайската компания Jiangsu Saleen Automotive Technologies Group (JSAT) - но световните медии пишат това:

    Saleen Automotive Inc. е базирана в САЩ корпорация, базирана в Корона, Калифорния с изпълнителен директор Стив Салейн,
    Jiangsu Saleen Automotive Technologies Group (JSAT) е нова, отделна автомобилна компания базирана в Китай, която ще произвежда и разпространява автомобили Saleen в Китай и в световен мащаб.

    Според China Daily S1 ще бъде построен в Китай от Jiangsu Saleen Automotive Technology, СЪВМЕСТНО предприятие, създадено от Салейн и неговите китайски ПАРТНЬОРИ през 2009 г.

    Заводът Rugao Jiangsu Saleen, където ще бъде изграден S1, ще има капацитет да произвежда до 150 000 автомобила годишно, след като строителството приключи през 2018 г. ДЖОЙНТ ВЕНЧЪР (обединяване на риска) планира да произвежда "всички видове леки автомобили, включително седани, SUV и кросоувъри" в допълнение към спортния автомобил със средна мощност.

    Малката спортна кола е ПРОЕКТИРАНА в САЩ и разполага с корпус от въглеродни влакна, монтиран на алуминиево шаси.
    Първоначално Saleen S1 ще бъде построен от Saleen в Северна Америка, преди да се прехвърли производството в Китай . Jiangsu Saleen Automotive Technology ще поеме производството като част от СЪВМЕСТНОТО ПАРТНЬОРСТВО на Saleen с китайската компания. В бъдеще ще б
  • 9 не е китайски

    4 1 Отговор
    В бъдеще ще бъде построена "изцяло нова линия от автомобили Saleen" в завода за Китай.
    Проектът възникна, когато Сайлън и неговият китайски ПАРТНЬОР Jiangsu Saleen Automotive Technology (JSAT) купиха правата върху спортния автомобил GT от несъществуващата германска марка Artega с план да го актуализират, за да отговарят на съвременните изисквания за безопасност. Обаче това по-късно бе определено за невъзможно, така че Сален се зае да проектира S1 от нулата.

    Saleen 1 е резултат от известния производител на автомобили и тунинг Стив Салеен, който се СДВОЯВА с китайската корпорация, известна като Jiangsu Saleen Automotive Technology Group.

    и т.н. и т.н.
  • 10 БРАВО СПЕЧЕЛИХТЕ МЕ ЗА ФЕН

    1 0 Отговор
    Супер е - ето така се прави и продава спортна кола !