11 Декември, 2017 11:35 9 157 6

Унищожаването на един нов Ford Focus RS

  • ford-
  • focus-
  • rs
Унищожаването на един нов Ford Focus RS - 1

В интернет пространството се появи едно интересно видео, показващо как се унищожава един чисто нов Ford Focus RS. Клипчето е публикувано на Facebook страницата на ProStreet Race.

Изданието Road & Track внася яснота по темата и обяснява защо всъщност се стига до тази мярка. Оказва се, че става дума за предсерийната версия на модела, която автомобилният производител използва за демонстрация на различни автосалони.

Следващата кола, която е унищожена по същия начин е наточеното комби Ford Focus ST, което дори няма регистрационен номер. На негово място е табела с наименованието на модела - такава, каквато се монтира на колите по автомобилните изложения. Все пак гледката хич не е приятна. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Ромео

    38 1 Отговор
    Все пак не разбрах напълно защо трябва да се унищожи този хубав нов автомобил, какво от това че е предсериен автомобил.

    Коментиран от #2

  • 2 Никой

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Ромео":

    Такъв е закона. Никоя част от предсерийна кола не може да се продаде, като ли цялата кола, защото не е доказано, че отговаря на мерките за безопасност, емисии и т.н. Това става с всички прототипи и е редовна практика. Може да се различава само с една част от крайния продукт, но трябва да се унищожи.

    Коментиран от #6

  • 3 baysando

    20 1 Отговор
    Закона си е закон, но си представям само 20 годишните тараляшници, които се търкалят у нас колко повече отговарят на мерките за безопасност.
  • 4 Курин

    15 21 Отговор
    Унищожават го защото дойде зима и ще запали чак в края на април. Форд, кво да го правиш!
  • 5 Чавдар войвода

    9 10 Отговор
    Това е Форд, който пали зимата и затова са го нарекли фокус. Дори автоджамбазите казват: 'Ти на фокуса, форд нЕма да викаш.'
  • 6 Кобрата

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Никой":

    То ако в България се движеха дори такива коли (тестови), пак щяхме да сме по-добре и да е много по-чист въздуха, отколкото с тези стари барутници дето масово са евро 1 и 2 и замърсяват в пъти повече от една предсерийна тестова версия.