15 Декември, 2017 11:36 14 937 18

Продава се единствена по рода си Supra с V12

  • toyota-
  • supra-
  • v12
Продава се единствена по рода си Supra с V12 - 1

Японската аукционна къща BH Auction пуска за продан уникална Toyota Supra с двигател V12. Автомобилът е направен от известния тунинг специалист и основател на ателието Top Secret Кадзухико Нагата.

Продава се единствена по рода си Supra с V12

Вместо трилитровия 2JZ-GTE двигател Нагата монтира петлитров V12 мотор, който е заимстван от Toyota Century. Агрегатът е снабден с два турбокомпресора HKS, както и със специален всмукателен колектор.

Продава се единствена по рода си Supra с V12

Мощността на доработения двигател е около 1 000 конски сили, а максималният въртящ момент е 1 010 Нм. Агрегатът работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия Getrag.

Продава се единствена по рода си Supra с V12

Автомобилът е оборудван и с ефектен аеродинамичен обвес Top Secret, а окачването Aragosta е с т.нар. вълнови редуктори и спортни амортисьори Roberuta. Спирачните механизми пък са осембутални.

Продава се единствена по рода си Supra с V12

Предният капак е изработен от карбон, а задното антикрило е фиксирано. Каросерията на уникалната Supra е решена във фирмения златист цвят на тунинг ателието. Колата е направена специално, за да подобри рекорда за скорост.

Продава се единствена по рода си Supra с V12

Нагата смята, че колата може да ускори до 321 км/ч. и за целта отива във Великобритания, където решава да изпробва възможностите на своята Supra. Там обаче колата успява да развие 317 км/ч, след което Нагата е арестуван от полицията и прекарва няколко дни в затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autobot

    6 5 Отговор
    Suprata е на чичо ми Smokey Nagata
  • 2 гамена

    12 4 Отговор
    Колата е трепач и мечта но новината от кои години е ? Днес големи лимузини вдигат 320км/ч като за майтап и то с далеч по маломощни двигатели

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Чети малко

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "гамена":

    Новинате е, че колата се продава на търг, а не, че е вдигнала 320!
  • 4 Алфа Ромео

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "гамена":

    За една спорта кола не е толкова важно дали ще вдигне 400 км/ч, важно е също как се държи на пътя и каква и каква скорост успява да поддържа в завои без да се разбие в канавката.
  • 5 Ханс Дитрих Гюнтер

    12 15 Отговор
    Трагедията е пълна - вместо да доработят силово лекия култов 2JZ са монтирали тежък V12 ! Максималната скорост е без аналог в света за 1000 кс - 317 км ! Сещам се за десетки спортни автомобили развиващи повече с 300-400 кс по малко .И за какво по дяволите му е било на тоя оризов умник да пържи колата за скорост в Англия и да лежи в ареста после след като е можел спокойно да я пробва в Германия където няма ограничения по немските аутобани ?! Пълна излагация

    Коментиран от #15

  • 6 гост

    20 0 Отговор
    Ето това е красива кола а не днешните дебелачки
  • 7 ......

    12 0 Отговор
    .аси дзверо, направо се влюбих...
  • 8 Бат Саше

    12 1 Отговор
    Най-красивият японски автомобил, който някога съм виждал и който някога ще видя!
  • 9 Автоматикът побеждава

    2 11 Отговор
    Ако ми сложат автомат я вземам,иначе не струва и петак!

    Коментиран от #11

  • 10 stiw

    6 2 Отговор
    до 5 -защото в Англия и Япония ,волана е десен!
  • 11 Ташунко

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Автоматикът побеждава":

    Автомобила е уникално изчистен като силует екстериор, с красиви осветителни тела, заоблена плавна линия, не като много начупени ръбати съвременни бюджетни аутоси, но реално 12-цилиндровият двигател няма смисъл по задръстаните улици и скапаните ни магистрали, където основно се правят, за да се "усвояват" пари по схемата "програми-фондове-изпълнители-сметки на няКОЙ", а не да се направят качественно. На това купе са му напълно достатъчни и 200 коня, че и 150-180 коня вършат работа, ако не гониш повече от 180 км в час, а такава скорост трудно би поддържал освен на 2 трасета магистрални тук. И то ако наистина искаш да караш под напрежение по тия вълни....? Супрата е уникален автомобил, синтез, между спортно двуместно купе и има страхотни аеродинамични показатели, уникален красив дизайн и е доста стабилна на асфалта, имайки впредвид спортната насоченост и ниския център на тежестта, както и факта, че за разлика от други бегачки, тази е с предно разположен двигател, няма нужда от въздухозаборници и охлаждането и е перфектно. Колата си струва да я имаш, но двигателя я прави скъпичка.
  • 12 Боби

    1 6 Отговор
    Аз също продавам хубави колици в Свищов на малко километри уникат почти всичките званят ми и си изкарвам хубави мангизи и си питам шпека само го места от единия в другия и чакам клиенти да лапам мангизи да кътам да има за пичета да давам да ги возя в някоя колица да събирам материалец да го бруля после у дома на килима да фърлям да варосам стаята
  • 13 Ловеца на поршета

    0 18 Отговор
    С тоз японски леген освен на бостана не виждам къде другаде може да се отиде.
  • 14 Японеца

    10 2 Отговор
    АМА, не пишете такива новини бе, масата каращи немски брички, ще се побъркат от плюване, ще им се пръснат сърДцата от яд!
  • 15 Брб

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ханс Дитрих Гюнтер":

    Пробвал я е в Англия щото са с еднаква посока на движение с Япония.виж ,че колата е с десен волан
  • 16 злее

    2 6 Отговор
    Проблема на този двигател са нютон метрите 1.000кс и само 1.010нм .... леле ужас, а колко ли е тежък ://

    Коментиран от #17

  • 17 Луд с калашник

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "злее":

    Е то от бензинка колко нютона да изкарат? Ако беше дизел момента щеше да е двойно.
  • 18 незнайко

    0 0 Отговор
    Това е наистина красива и мощна кола ! Да управляваш 1000 коня с ръчна 6 степенна кутия е върха на "сладоледа" . БРАВО на Нагата .