Last news in Fakti

15 Декември, 2017 12:04 3 418 19

И BMW ще строи завод в Русия

  • bmw-
  • завод-
  • фабрика-
  • русия

Представители на BMW AG водят преговори с властите в Московска област, Санкт Петербург и Калининград за строителството на нова фабрика, обяви руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Миналата година Daimler AG обяви, че ще инвестира €300 млн. в завод край Москва.

Всеки от трите града би донесъл различни преимущества за BMW, коментира "За Рульом". В Санкт Петербург вече разполага с развит автомобилен клъстер, в който има заводи на Toyota и Nissan. Московска област обещава данъчни облекчения, а в Калининград отдавна се сглобяват баварски автомобили.

Новият завод на BMW ще работи на пълен производствен цикъл от заварките до боядисването на каросериите, а не просто асемблиране на готови възли и компоненти. Продукцията ще бъде предназначена само за руския пазар и няма да се изнася.

Продажбите на BMW в Русия са се увеличили с 8% през първото полугодие на 2017-а до 27 227 автомобила. Въпреки това строежът на цял завод за такова количество би бил нерентабилен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕРЕНТАБИЛНО АМА СА НАТИСКАТ

    37 10 Отговор
    ПАК ВЪПРЕКИ САНКЦИИ ВЪПРЕКИ ПУТИН ВЪПРЕКИ УЖ НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНИТЕ РУСНАЦИ. ДВУЛИЧНИ КАПИТАЛИСТИ КВО ДА ОЧАКВАШ.

    Коментиран от #9

  • 2 Реалист

    6 28 Отговор
    Пак трябва да четем между редовете - завода е само за каросериите и финална сглобка. Двигатели и компоненти със технологична сложност СЕ ВНАСЯТ. А каросериите се заваряват и боядисват от роботи а не от Ванка с танка.
    Добър ход на БМВ - печалбата е износ на средства.

    Коментиран от #4

  • 3 бббббб

    38 2 Отговор
    Като са фалирали и със санкции ,какво търсят BMW там?!?!?

    Коментиран от #5, #11

  • 4 Ярослав Станчев

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Рашъните не ги мисли,смешо.Както и да четеш между,под,над,върху редовете факт е,че в Русия заводи имат:Тойота,ГМ,Нисан,Хюндай,КИА,Сканиа,МАН,Нейвистар,Форд,Фолксваген,Шкода,Пежо,Ситроен,Мицубиши,Волво,Рено,БМВ,Мерцедес,Ауди,Санг Йонг,Фиат,Ивеко,китайските-Чери,БИД,Лифан,Мазда.
    Ще можеш ли да ги запомниш всичките?
    Я сега изброй колко автокомпаний имат заводи в България?Не можеш ли да се сетиш?И аз не мога,никой не може,защото няма.А уж сме бели хора и сме в ЕС и в НАТО,и сме братя с американците,с турците,с германците,франкофони сме и какви ли още не.А на практика никой не ни бръсне за нищо?Дори не искат да спечелят от нас.

    Коментиран от #6, #10, #16

  • 5 Гост

    6 19 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    Какво търсят ли? Евтина работна ръка,без пари ще им струва.Ушанките нямат хляб да ядат,нали ги виждам в Европа какви гладни идват.

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    3 16 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Не мога да те разбера,ти неграмотен ли си или си тъп? Как може да сравняваш една малка България с население 6 мил.с Русия.Само Москва е към 10 мил. На нас силата ни е в туризма .

    Коментиран от #15

  • 7 Съни

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    В Милано досега прошляк руснак не съм видял от 11 години..Виж-такива като теб ги има в изобилие-нагли и с 100€ в джоба.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Гост

    2 10 Отговор

    До коментар #7 от "Съни":

    вземи порасни, обиколи малко Европа и тогава говори!!!!
  • 9 Shmeker

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "НЕРЕНТАБИЛНО АМА СА НАТИСКАТ":

    То това е точно резултат на контра-санкциите. Като им праска мито Путин същевременно им дава окуражаване към строителство на заводи, за да се водят произведени в Русия и да няма мито. Така се прави.
  • 10 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ярослав Станчев":

    Как ве GW. Има и дузина заводи на доставчици
  • 11 Бесен Язовец

    2 10 Отговор

    До коментар #3 от "бббббб":

    Какво търсят ли ? Евтина работна ръка търсят !
  • 12 Бесен Язовец

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Съни":

    Ама то баш руските трошляци, Милано само го сънуват, те от както са се родили, на по вече от 15 км. не са се отдалечавали от родния колхоз ! От де толкоз мъни та да отидат до Италия ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Село

    2 8 Отговор
    Германците купили завода "АЗЛК" и решили вместо Москвич да произвежда BMW. Настроили линията, пуснали я - излиза Москвич! Сменили машините изцяло с германски, преоборудвали целия завод, пускат линията - излиза Москвич! Сменили персонала, само германци (даже охраната и чистачките), пускат линията - МОСКВИЧ!
    На отсрещния хълм стоят Чапай и Петка, гледат през биноклите и Чапай казва:
    - Петка, аз като ти разправях, че мястото е прокълнато, ти ми се смееше...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ярослав Станчев":

    Абе гол ... теоретик, и за чеп не ставаш. Я ми припомни преди 28 години Банско какво беше или Слънчев бряг. Ти си поредния неуспял лузър търсещ оправдание във всички само не и в себе си. Като не искаш да си сервитъор, учи за компУтри. Аман от ревльовци...

    Коментиран от #18

  • 18 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    Ти да не би да сравняваш тия недоразумения, дето израснаха под формата на курорти с автоиндурстрия?
    То дойде време да фалират тия измислени хотели и да ги сриват със земята за да има плаж просто защото на никой нормален не му се почива там.

    Коментиран от #19

  • 19 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Shmeker":

    Айде приказката за лисицата и гроздето! Ще трябва да обясниш на над 1 милион туристи че не са нормални защото са били лятото на Слъбчев бряг. Не ти ли святка лампата че по-скоро ти нещо не си в критериите?