22 Декември, 2017 12:08 4 425 7

Подгответе и колата за празниците (полезни съвети)

  • автомобил-
  • зима-
  • подготовка
Подгответе и колата за празниците (полезни съвети) - 1

Голяма част от водачите на моторни превозни средства ще прекарат коледните и новогодишни празници някъде другаде. Пътуването с автомобил, особено в усложнената зимна обстановка крие рискове, които трябва да бъдат сведени до минимум.

Заради това сега ще ви дадем няколко съвета, които повечето от вас знаят, но не е лошо да им обърнат внимание, преди да тръгнат на път. Отправяйки се на път, водачът трябва да е сигурен, че колата му е технически изправна.

За целта проверете спирачната система и кормилното управление. Маслото и охладителната течност също трябва да са в норми, а от изключителна важност е да имате зимна течност за чистачки.

Проверете налягането в гумите и ако ви предстои пътуване в планината, снижете налягането с 0.1 бара от предписаното за вашите гуми. Така ще постигнете по-голямо сцепление, а разходът на гориво ще се увеличи незначително.

Не тръгвайте с износени или неподходящи гуми. Проверете налягането в резервната гума (ако имате такава) и задължително носете със себе си вериги за сняг. Не са за пренебрегване и пожарогасителят и аптечката, защото не знаете къде ще ви потрябват.

Слагайте предпазни колани, не превишавайте скоростта и спазвайте правилникът за движение по пътищата. Екипът ни ви желае приятно и безаварийно пътуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    36 3 Отговор
    Един съвет и от мен. Не се правете на разбирачи, а се замислете върху написаното в статията. То може да спаси, както вашия , така и други животи и най-малко да ви направи пътуването по-приятно, без излишни главоболия.

    Коментиран от #4

  • 2 Алфа Ромео

    16 3 Отговор
    Сложете и гирлянди, рога и червен нос.
  • 3 Христов

    18 7 Отговор
    Българинът не обича да му да му дават акъл. Той си кара с гуми втора употреба, горивото в резервоара му е 10 литра, колата му технически е неизправна, защото минава преглед по втория начин и като стане злополука, друг му е виновен.
  • 4 ТОДОР СТОЯНОВ

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    СЪГЛАСЕН!ЕЛЕМЕНТАРНО Е И НЯМА ДА ОТНЕМЕ НИТО МНОГО ВРЕМЕ, НИТО МНОГО СРЕДСТВА, МОЖЕ ДА СЕ СПЕСТИ ОТ ПИРАТКИ И ФОЙЕРВЕРКИ...ПРИМЕРНО!ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
  • 5 Шматка

    6 1 Отговор
    ,,зимна обстановка" каде в гренландия ли
  • 6 нагазаки

    0 0 Отговор
    И лопата разбира се ако има сняг.Весели Празници!
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Напротив, при студено време въздуха в гумата се свива и налягането пада още повече