22 Декември, 2017 12:30 12 271 15

Най-продаваните кросоувъри в Европа са...

  • продажби-
  • нови автомобили-
  • jato-
  • volkswagen-
  • tiguan-
  • nissan-
  • qashqai

През 2017-а продажбата на нови автомобили в Европа бележи ръст с 3.8%. Продадени са 14 435 691 автомобила, като немалка част от тях са от сегмента на кросоувърите. Според статистиката на Jato, най-търсената кола в Европа си остава Golf.

От компактния клас в десетката влизат още Octavia и Astra, а останалите автомобили са от субкомпактния клас. Има обаче и два кросоувъра в десетката. Те са на пето и осмо място и са съответно Nissan Qashqai и Volkswagen Tiguan. Ето и десетката и продадените бройки.

1. Volkswagen Golf – 445 206
2. Renault Clio – 298 990
3. Volkswagen Polo – 255 370
4. Ford Fiesta – 237 770
5. Nissan Qashqai – 230 860
6. Peugeot 208 – 225 198
7. Opel Corsa – 221 497
8. Volkswagen Tiguan – 218 238
9. Skoda Octavia – 214 329
10. Opel Astra – 204 742


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 3 Отговор
    20017... е това се казва да изпревариш времето си :D
  • 2 Луди хора

    30 12 Отговор
    В класацията има 5 нормални автомобила и 5 легена които не могат да съберът 5 човека на дълъг път.....Рено клио е на второ място а по-новия и голям Меган който е по скъп с 4000 евро го няма изобщо....луда работа ! Сега като гледам и Фокус го няма ,Мазда 3 също .Това нормално ли е според вас?

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Гост

    4 3 Отговор
    Хайде няма и коментари, плюсове и минуси, че не мога да избера така, каква кола да си купя.
  • 4 OMG WTF

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "Луди хора":

    Задължително ли е всяка кола да събира 5 човека на дълъг път? И някога замислял ли си се, че има маааааалка вероятност другите хора да са различни и да имат нужда от съвсем различни неща от теб?
  • 5 ГОСТ

    11 14 Отговор
    а къде са БМВ и мерцедес?
    или и в европа грозденцето кидело?
    дано в австралия или америка им е сладко
  • 6 Кобрата

    18 29 Отговор
    Кучетата си лаят, ама керванът си върви!...
    Завистливите Ганьовци могат само да говорят лоши неща за царя от Wolfsbufg ама Golf-a пак е НОМЕР 1 по продажби
    А който няма пари за хубав Golf, само той може да изказва негативно мнение, защото разликата от Golf на 20+ години за 1 000 лв каквито карат повечето разбирачи, до хубав Golf за 30 бона е огромна...
    Затова и мозъкът им е промит на тези хора, щото освен 2-ка и 3-ка и 4-ка, друго не са карали...

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Bingo

    48 3 Отговор
    Това показва, че европейците купуват масово малки градски малолитражни автомобили, според възможностите си. А българина нали е голям отворко и гъзе, им купува 10 годишните раздрънкани беемвета и мерцедеси и работи после половин година за подръжката им. Интересен е големия успех на Нисан да достигнеш 5-то място в тази класация си похвално. Безспорно уцелиха 10-ката с този дизайн и достъпната си цена.
  • 8 гост

    22 4 Отговор
    Класацията е добра и показва, че компактните коли не са забравени. Клио е евтина, надеждна и икономична кола, затова се продава толкова добре, а на дизайн е много по-добре от корейски и немски малки коли.
  • 9 ккк

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Луди хора":

    Естествено, че не е нормално и естествено, че не е вярно! И не статистика, а слагмистика. Винаги е било така за съжаление.
  • 10 Ярослав Станчев

    28 6 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Той Голфа само тук е хубав и "престижен" като го купиш от магазина.И Корола и Сивик,и Фокус са хубави като са нови,ама са си бюджетници от всякъде,както и Голф.На запад си ги карат,защото са евтини и горе-долу икономични.Иначе и германци,французи,американци,японци като имат пари знаят какво да карат,я Мерцедес,я БМВ,я Ауди,Лексус,абе все "дрънгели".После Голфа бил "царя".Цар е ама на клошарите.
  • 11 реалист до кобра

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Кобра, аз карам БМВ 320 xdrive купено ново от мен. Колкото до Голфа - от 2 насам все по-зле е работата. Бензиновите мотори на 6 и 7 се чупят често, кутиите- също, а да не говорим за турбините на дизела...или изобщо за дизел. Продажбите се дължат на пазара във ФРГ, който е огромен. В световен план Форд Фокус от няколко години е номер 1, а и на мен лично също повече ми харесва от голф 7. Тук, разбира се, не бива да вкарваме в класациите премиум марки като Лексъс или Волво :)
  • 12 Я изкарай Гано

    1 0 Отговор
    Аз очаквам класация за кросовъри, тук няма такава!!? Освет Фиеста, астра, корса и 208 да са кросовъри според www.mobile.bg, www.fakti.bg и автора - все професионалисти
  • 13 нагазаки

    0 0 Отговор
    Нисан кашкавал е муле плод на нещасна либоф между азия и еуропа.Много го карат щото е ефтин. Пък Тиганчето си е Глоф ама подобие на Кънтри ама безлично в смисъл Кънтрито беше ефектно изглеждащо и може би по здраво
  • 14 Дишай ми прахоляка

    0 0 Отговор
    Фау вето пак са на върха......

    Коментиран от #15

  • 15 papur

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дишай ми прахоляка":

    Прав си като идеш в някоя скрападжийница винаги на върха на купчината има ФАУ ВЕ