Last news in Fakti

4 Януари, 2018 12:00 3 657 7

Рекордни продажби за Tesla

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • model 3-
  • продажби-
  • статистика-
  • рекорд

Tesla Motors отчита най-успешната година в историята си със 101 312 продадени електромобила, с 33% повече, отколкото през 2016-а. Новината за рекорда идва в труден момент за компанията, която се бори отчаяно с логистичните проблеми, възпрепятстващи производството на най-евтиния Model 3.

Последното тримесечие на 2017-а е било най-силното от създаването на Tesla. От октомври до декември са продадени 29 870 електромобила, 15 200 от които Model S, 13 120 - Model X, и 1 550 - Model 3.

Компанията на Илон Мъск все още се опитва да навакса изоставането от обещаните срокове за седмично производство от 5 000 бройки от най-малкото и достъпно предложение в гамата си. В момента Tesla сглобява по 1 000 екземпляра Model 3 на седмица с обещание пълният капацитет да бъде достигнат в началото на март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    48 20 Отговор
    Пожелавам им успех. Светът се нуждае от повече такива производители, които да задвижат нещата.
  • 2 Електрика

    33 7 Отговор
    Минусите към мнението ти в което пожелаваш успех някому, са показателни за характерите на пишещите тук.

    За тях не е важно те да са добре, по-важно е Вуте да е зле!

    1000 автомобила на седмица, означава че вече са изчистили проблемите и е възможно да достигнат плануваните 5000 в края на първото тримесечие тази година. Аз също им пожелавам успех!

    Коментиран от #3

  • 3 нашия

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "Електрика":

    Това ,че произвеждаш1/5 от планираното по никакакъв начин не показва ,че си изчистил някакъв проблем с производството,но борбата продължава,не е лесно,но още имаме шанс,ще се борим друг вариант няма.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Електрика

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    Тези планове за 5000 автомобила седмично за които говориш, бяха направени миналата година по това време. След реалното започване на производство, плановете бяха ревизирани и ако не се лъжа, тази производителност беше отложена за второто тримесечие на 2018 година, защото на практика, производството на батерии започна от нулата през август месец. Доставка на нови поточни линии плюс писане на софтуера за тях и настройката им. Ако всичко върви добре, ще поръчат още такива, за да повишат капацитетът на производство, но и това ще отнеме време, защото тепърва предстои производството на производствената линия.

    Коментиран от #5

  • 5 Dido

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Електрика":

    Електрика,прави впечатление,че си доста активен под статии за Тесла,а изобщо не си запознат защо не изпълняват производствените планове за Модел 3!Това което описваш като причина ги показва като пълни лъици с по-лошо планиране на доставките от селски хоремаг!Почети малко!Що се отнася до минусите в мненията защитаващи Тесла - Първо - 99,9999% от тези които ги хвалите и защитавате НИКОГА не сте се качвали в такава кола и НИКОГА няма да притежавате такава! Второ - няма как разумен човек да защитава и харесва нещо което е доказано позьорско,с излишно ускорение и енергоразход за целите за които уж гони - екология!Трето - самото производство,енергията необходима за рециклирането на батерии и производството на електричество в момента и следващите 15 години дълече няма да са екологично чисти,дори напротив!Със сигурност ДВГ живеят последните години от живота си,но концепцията на Тесла не е бъдещето и ако свалите капаците от очите си и огледате картинката малко по глобално,извън ускорението и колко струва в момента КМ на ток с единица електромобил,ще осъзнаете реалноста!
  • 6 Вашия

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    абе нашия, ти какъв принос имаш в производството на Тесла - "борбата продължава", "ще се борим, друг начина няма" ... За какво се бориш Нашия?!?! Как се бориш?!?! Аман от зомбита....
  • 7 незнайко

    2 0 Отговор
    Браво, полека лека ще постигнат това което казва Мъск. Само да оправят предната визия, която не е от най красивите !