5 Януари, 2018 14:18 7 725 3

Откраднаха бутилка водка Dartz за $1.3 млн. (ВИДЕО)

  • dartz-
  • russo-baltique-
  • руссо-балт-
  • водка-
  • кражба-
  • обир

Шише от най-скъпата водка в света бе откраднато от бар в Копенхаген, съобщават от Dartz Grupa. Латвийският производител на поръчкови всъдеходи и луксозни аксесоари обещава награда за всеки, който предостави информация за извършителя.

Бутилката Russo-Baltique с цена $1.3 млн. било задигнато от колекцията на бар Cafe 33 в нощта на вторник срещу сряда. Собственикът на заведението Браян Ингберг смята, че ударът е бил поръчков, тъй като крадецът не е докоснал нито една от 1 200-те други напитки в избата.

Водката Russo-Baltique е създадена по случай 100-годишнината от участието на отбора на Руссо-Балт в рали "Монте Карло". За дестилацията ѝ се използва водата от разтопен девствен сняг, а 1.7-литровата бутилка тежи 7.8 кг, тъй като е изработена от злато, инкрустирано с диаманти.

Браян Ингберг не е бил собственик на скъпоценното шише, а го бил наел от Dartz преди шест месеца. Бутилката, използвана като реквизит в сериала "Къща от карти", не е била застрахована.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    20 0 Отговор
    хахаха, 1.3 милиона долара за 1 бутилка и няма застраховка?
    да позная, не са си и мислили че някой може да я открадне? :)
    Ся собственика да си вземе 2 обикновени и да удави мъката.
  • 2 Spec b

    2 0 Отговор
    Яка схема... След година две ще изкочи от някъде и с цена по 3 минимум:) ...цирк...
  • 3 БайГаньовец

    3 0 Отговор
    С изключение на водата от девствен сняг, която все пак си е вода, какво й е специалното на тая водка? За бутилката е ясно - злато и диаманти, но съдържанието вероятно отдавна е изпито и заменено с нормална водка :)