11 Януари, 2018 11:10 20 402 26

3 седмици затвор за оплакване от автокъща

  • volkswagen-
  • golf-
  • whatsapp-
  • затвор-
  • автокъща-
  • дубай

Властите в Дубай арестуваха и държаха 3 седмици в затвор британец, който изпратил гневно съобщение до собственика на автокъща. 29-годишният брокер на недвижими имоти Ясин Килик платил $8 000 за употребяван Volkswagen Golf, който се строшил няколко часа след покупката, съобщава The Sun.

Англичанинът се разровил из историята на колата, която се оказала бракувана от застрахователя и възстановена криво-ляво колкото да бъде пробутана на някой наивник. Мъжът се ядосал и пратил на продавача съобщение по WhatsApp с въпрос "Как спите нощем?" и закана да го съди.

Килик се оплакал в полицията от измамата, но за огромна изненада бил арестуван на дубайското летище преди полет за Великобритания, където той и жена му Робин планирали да изкарат коледните празници.

От инициативната група "Задържани в Дубай" (Detained In Dubai) обясняват куриоза със строгите закони против киберпрестъпността в Обединените арабски емирства. Там всеки, който изпращал електронни съобщения с критики или обвинения, можел да стане обект на полицейско разследване. Ако действията му бъдели преценени като нарушение, изпращачът можел да бъде глобен и дори да лежи в затвора.

"Беше истински кошмар. Условията в затвора бяха ужасни. Отнасяха се с мен отвратително заради някакво съобщение в WhatsApp", оплаква се мъжът, който трябвало да плати и глоба в размер на £1 000 (2 210 лева). Килик нарича британското посолство в Емирствата "безполезно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 поумнял

    63 12 Отговор
    Крайно време и в България да започнат по същия начин...останали са 5-6 независими интернет сайта, които клатят стабилността
  • 2 ДДД

    83 11 Отговор
    то британското ако е безполезно
    нашите и за курник няма да стават
    освен за заплати на родата на управляващите
    работещи в тях
    а тоя да си купува японски коли
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Jack Bauer

    41 5 Отговор
    Грешката на британеца е била че му изпраща съобщение, трябвало е лично на място да го посети и да си иска парите обратно. Макар че както се казва "кьорав карти не играе", като не е гледал какво купува може и да не си получи парите обратно.
  • 6 Чаршафи

    96 2 Отговор
    От арабин да купуваш все едно от циганин. Все нещо ще те излъже иначе няма да спи спокойно.

    Коментиран от #10

  • 7 Zax

    85 1 Отговор
    Още ходете в Дубай. Много е готино там!
  • 8 krrrr

    48 2 Отговор
    после , обвинявайте , Расистите!
  • 9 Питанка

    18 9 Отговор
    Тоя с какво плаща сметките на писаната кифла, щом взима скапани таралясници на старо?!
  • 10 Карлито

    26 3 Отговор

    До коментар #6 от "Чаршафи":

    В гурубляне,перник и дупница само цигански автокъщи

    Коментиран от #21

  • 11 Кобрата

    21 2 Отговор
    Ама жена му е хубавка, да я действа здраво и да са живи и здрави Оправия няма да има...
  • 12 hienata

    9 14 Отговор
    Нагледен пример как една държава се грижи за поданиците си , без значение кой е крив и кой прав. Да сте чули за мигранти бягащи от Дубай, не сте, защото няма. Защо ли?
  • 13 незнайко

    12 2 Отговор
    Това ще се случва в близко бъдеще и в Англия !!!
  • 14 гост

    10 2 Отговор
    Мацката е украинка, само те така си сплитат косите. Пу да не и е уроки.
  • 15 ПРЕЦАКАН

    14 5 Отговор
    Никога повече кола от автокъща,края на 02.2017 си купих кола на 170000км за 1400лв нов внос от Италия от автокъща в кв.Люлин,гр.София,за 10 месеца вече е добре,но ми струва до тук реално над 5400,а можеше да си взема от човек регистрирана без забележки на половината на тази цена!

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 просто фен

    25 1 Отговор
    Абе покупката на един автомобил не е проста работа, особенно ако е от автокъща , трудно можеш да прецениш една кола струва ли си парите или в какво състояние е .Принципно един хубав автомобил си личи от далече но в автокъщите са испипали всички нагледни неща , сменят копченца тапицерии панели лайснички и когато погледнеш автомобила изглеждат уникални а са развалини . За това хора ако не разбирате от автомобили ще ви дам няколко полезни съвета. 1 когато си харесате някоя марка и модел проверете в интернет за него има форуми за фенове на марката и там можете да видите хората с какво са се сблъскали кое се чупи и колкомструва , можете да попитате познат който кара същата дали е имал проблеми с нея. 2 Никога не ходете сами на оглед или покупка вигаги вземете някой приятел който е имал същата или разбира от коли. Кажете на собственика по възможност да не пали автомобила преди да дойдете , за да можете да чуете колата как работи при студен двигател бързо ли пали и така . И най важното преди да си купите един автомобил пригответе си 20-30 процента от сумата на автомобила за обслубване т.е след като го купите директно в сервиза за смяна на масла филтри ремаци ролки ( не си правете илюзий , че са били сменени или са здрави , с тези неща рискове не трянва да се правят защото ще си скубете косите из пътищата) и другите допълнителни консулмативи като гуми наклатки дискове и т.н( ако са за смяна). Надявам се да бъда полезен
  • 18 сойкаПрисмехулка

    12 2 Отговор
    Какво друго може да се очаква от народ, който изпитва омраза към препуциума и го отстранява, поради някакъв религиозен фанатизъм?
  • 19 Ощърбий

    4 0 Отговор
    Колкот по на исток толкоз по така!
    Тоя да се благодари, че кола са му продали, щото моеше само ключови да получи с обяснението ей там оная ти е колата оди пали.
    Докат иде и запали харабина да е фанал пътя за дюнери.

    Айтъй дяда ви Ощърбий искаха да му врътнат номера у Африката едно времи. Ама им не мина. Щот българин знай кво де да му гледат очичките!
  • 20 Бако

    5 3 Отговор
    хА ,ЧЕ ЗА ТЕЗИ ПАРИ КВО ИСКАШ С ГАРАНЦИЯ ЛИ ДА Я ДАДАТ ....СМЕШНИЦИ И НАИВНИЦИ СА ТЕЗИ КЪДЕТО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ БЕЗ ПАРИ ИМА ХУБАВИ КОЛИ !!!
  • 21 Пешо

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Карлито":

    Ако си мислиш, че пък колите в официалните представителства са по-добри, жестоко се лъжеш. Един познат си взе БМВ от Дару кар на уж 100 000 км и след месеци нещо се разваля и отива пак там да го оправят и най-изненадващо му казали,че колата всъщност била на над 300 хиляди. А преди това му обясняваха,че колата е със сервизна история и наистина е на 100 хиляди. В Горубляне специално (за разлика от Дупница и Враца) може да намериш наистина много хубави коли. Представителствата и автокъщите да не мислиш,че от други места или богоизбрани внасят коли? Колите са същите ,че дори по-лоши,защото злоуоптребяват ,понеже знаят,че в тях никой не би се усъмнил.

    Коментиран от #22

  • 22 Ощърбий

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Пешо":

    Пешо ти от коя афто морга на горубляни си, да знайм де да одим?
  • 23 Алфа Ромео

    4 1 Отговор
    Аз преди години си взех една дърта Астра 1.8 90к.с. за 1000 лева от частно лице, обслужването и беше зареждане на гориво от бензиностанцията. Търкалях я две години и половина безотказно, смених и само средно и задно гърне и някои части по предницата, не струваше много.
  • 24 Гост

    1 3 Отговор
    Аз пък си взех кола от Дупница и съм доволен.Явно късмет.Авенсис 2012г за 17хил.на 166000км(реални:))))
  • 25 100

    0 0 Отговор
    При колите втора ръка Бако Асен казва: "Очи гледали,Очи плакали"
  • 26 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ПРЕЦАКАН":

    Има много хора като теб.
    Казват се дървояди. Цял живот гризкат дървета, защото умствено са в неравностоино положение. Толкова неравностоино, че винаги някои ги е измамил и винаги друг им е виновен.
    Пожелавам ти нова Дачия.