11 Януари, 2018 13:53 13 003 15

УАЗ за чорбаджии

  • уаз-
  • patriot-
  • стреч лимузина

Непозната до този момент стреч лимузина на базата на УАЗ Patriot изплува от архивите на Роспатент. Документите са подадени през 2009 г., но заради неплатени такси действието на патента е прекратено.

Сериозността на плановете на Уляновския автомобилен завод за удължена версия на Patriot подлежи на съмнение. Руснаците обаче са си направили труда да запазят авторските права над разработката, което означава, че са възнамерявали да пуснат в продажба поне ограничена серия.

Лимузината е създадена по утвърдена формула с разрязване наполовина и добавяне на допълнителна остъклена секция между вратите. В салона се вижда среден ред седалки, обърнати обратно на посоката на движение.

В мрежата могат да бъдат открити сведения за прототипа, който според очевидци поне веднъж е возил служител на Уляновския автомобилен завод и булката му на сватбата им. По-нататъшната съдба на "уазката" за богаташи обаче не е известна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    36 37 Отговор
    Тия руснаците не мога да ги разбера. За кво се напъват да правят каквото и да било? Освен оръжие с друго не им се получава. Половината ресурси на света са техни, а те ..... ми лежи си и да работят другите, водка има. Само трябва да си пазят ресурсите да не им ги крадне някой. Нищо друго не им трябва. Коли тръгнали да правят, германците за кво са тогава?

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 Бляд

    30 33 Отговор
    Дълъг като електричка да го направят Самогоните, пак ще е УАЗ.
    Луксът им е по-малко по силите от техниката, а техниката - хич.
  • 3 Кърк патрик от звездолета

    32 18 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ма те и фашистите не могат да прават коли и те станааа търговци и само пласмаса бухат и гледа са строши че да земеш прясно огънатия варел
  • 4 жмуц

    23 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Че кой е тръгнал да прави нещо? Действат си по пропагандата в държавите към които имат интерес. Опитват се да изкарат, че иконимически са на нивото на старите демокрации, но междувременно минималната заплата там е под 200 долара а баницата се яде от потомствената им олигархия като при нас!
  • 5 Гост

    21 10 Отговор
    Тя още от сега изглежда като крива чамова дъска
  • 6 minielectro

    21 17 Отговор
    Жалка работа! Викинги им създадоха държавата,ние им дадохме писменост, Немци им създадоха промишленоста след Втора световна...Обаче времето мина,откраднатите технологии остаряха...и сега пак сме в БАТАКА...
  • 7 Gost

    20 16 Отговор
    Сделано с теслата , боядисано с метлата ...това е Русийката , Индия прави по добри коли ...

    Коментиран от #12

  • 8 Витяз

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Те ресурсите са си наши. Проляли сме достатъчно кръв и сме страдали за да си предпазим земите. Гледай си собствената паница.
  • 9 Бесен Язовец

    7 7 Отговор
    Грознооооооо !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гошо

    8 0 Отговор
    Язък, сега трябва да правят нов дизайн и на G-класата
  • 12 Банскалия

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Gost":

    GOST,разсмя ме. АМА бая се по смях.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нашенец

    2 0 Отговор
    Каквито и коли да произвеждат руснаците,все са по-добри от българските!Опааа,ма ние май не произвеждаме никакви! Как можах да забравя!За сметка на това изкупуваме масово на западняците старите коли.Що така,би питал некой недоразбрал.Щото си немаме наши български коли.А че на руснаците минималната заплата била 200долара,е и кво? Нито бензина им е 2,20, нито газта 1,10, нито водата 3,00 лева за кубик,нито тока 20 стотинки за киловат. И хляба им е евтин,и сиренето,и салама. А ние всезнайковците караме чужди коли,ядем чужди домати,и даже клечки за зъби не произвеждаме.Защо? Защото все гледаме в чуждите паници.Глей го тоя,глей го оня.А себе си кога ще погледнем? В ЕС ни имат за тъпаци и си правят с нас квото си искат,а ние сме ги зяпнали с отворена уста.Затова ни го слагат отвсякъде!
  • 15 БОКО

    0 0 Отговор
    Абсолютна ТРАГЕДИЯ!Кошмар!