11 Януари, 2018 14:03 3 701 4

Задава ли се нов "Дизелгейт" с участието на Ford?

  • ford-
  • f-250-
  • f-350-
  • super duty-
  • дизелгейт
Задава ли се нов "Дизелгейт" с участието на Ford? - 1

Собственици на дизелови пикапи Ford са подали колективен иск против автомобилния производител, като го обвиняват в умишлено занижаване на данните, отчитащи количеството вредни емисии, изхвърляни в атмосферата. Предположенията са, че и Ford, подобно на Volkswagen, са използвали лъжливо програмно обезпечение, което действа по време на изпитанията на колите на стенд. Информацията е на Automotive News.

Според нея става дума за 500 000 пикапа F-250 и F-350 Super Duty, продадени през периода 2011 - 2017 година. Собствениците твърдят, че изхвърляния азотен окис в атмосферата превишава максималните норми цели 50 пъти. В качеството на ответник по делото е привлечена и компанията Bosch, която според вносителите на иска е помогнала на Ford при "замаскирането" на недостатъците на дизеловите пикапи.

От Ford веднага коментираха ситуацията, като заявиха официално, че всички автомобили с марка Ford отговарят на федералните изисквания и никога не са монтирали на автомобилите си измамно програмно обезпечение. От компанията смята обвиненията за абсолютно безпочвени и се надяват всичко да се реши в тяхна полза и по най-бързия начин, за да не пострада имиджът на марката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От село

    12 1 Отговор
    Че то в сащ някой кара ли дизел?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Max

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "От село":

    Само 2% от общия брой автомобили са дизелови. За нашите стандарти си значи НЕ.
  • 3 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "От село":

    Най-яката опция при тези пикапи е дизел. Мисля, че тези с двойните задни гуми са само 8 цилиндрови дизели по 6000+ кубика.
  • 4 Митю

    6 2 Отговор
    Абе на тези "виетнамки" що им викат пикапи?