25 Януари, 2018 11:09 9 734 13

M5-ицата на BMW става още по-мощна

  • bmw-
  • m5-
  • competition package
M5-ицата на BMW става още по-мощна - 1

Баварската автомобилна компания ще пусне през април тази година, специална, наточена версия на супер седана М5. Тя ще е оборудвана със спортния пакет Competition Package, който ще повиши мощността на автомобила с 25 конски сили.

Специалната версия ще бъде демонстрирана пред публика по време на автомобилното изложение през март в Женева. 4.4-литровият осемцилиндров битурбо двигател ще бъде форсиран от 600 до 625 конски сили.

Освен това колата ще получи пренастроено окачване, модернизация на трансмисията, карбон-керамични спирачки и различни алуминиеви джанти. Ще припомним, че новото М5 дебютира през септември миналата година във Франкфурт.

M5-ицата на BMW става още по-мощна

Моделът е снабден с фирмената 4х4 система, която в случая е с възможност за предаване на момента само към задните колела. Автомобилът разполага и с активен заден М-диференциал със 100-процентова блокировка.

Автомобилът притежава феноменално ускорение. От 0 до 100 км/ч. М5 ускорява за 3.4 секунди, до 200 - за 11.1 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

С опционния M Driver’s Package скоростта нараства до 305 км/ч, като от компанията все още не са посочили как ще се промени динамиката при най-наточения вариант с Competition Package.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    45 8 Отговор
    Така ми харесват БАВАРЦИТЕ!!!По агресивни и няма какво да загубят!!!Всичко друго е компромис!!
  • 2 Трифон

    27 4 Отговор
    Топ изпълнение, динамика, инженерна мисъл, изработка..
  • 3 Кико

    19 6 Отговор
    БМВ брат там е истината ❗❗❗ Винаги топ изпълнения❗❗❗

    Коментиран от #10

  • 4 L7S90

    11 1 Отговор
    Страшилище
  • 5 Марони

    13 0 Отговор
    БМВ
    Бърз
    Мощен
    Великолепен
    Поредният германски шедьовър
    Гермснски умове са конструирали и най-голямата ракета "Сатурн 5"!
    Защо да се чудим за колите им?
  • 6 Papi Hans

    2 10 Отговор
    И германските умове като има война все бой ядат, те ли са прости, техниката им ли е боклук, факт е че който не ги е хванал, той не ги е бил, че даже и държавата да ти разделят и да ти забранят да имаш армия... Конкретно в случая с автомобилите, германските спират само с помощта на мантинели, дървета, билборди и други автомобили.
  • 7 750i

    8 0 Отговор
    Невероятен автомобил с брутален звук
  • 8 Бмв шит

    0 9 Отговор
    БМВ
    Бензин
    Масло
    Вода
    Напрайл го е Немеца за комплексари...

    Коментиран от #11

  • 9 Бмв шит

    0 8 Отговор
    БМВ
    Бензин
    Масло
    Вода
    Напрайл го е Немеца
    Пример взимаш Е60 за 10бона и даваш още толкова за да тръгне...страшни умове направо ги убиват....карайте си ги БМВ-енцата.
  • 10 бла бла

    0 8 Отговор

    До коментар #3 от "Кико":

    Гледай на You tube, сравнителен клип как новата KIA Stinger е почти като Porshe Panamera и мачка по всеки показател BMW 6 Msport, а е два пъти по евтина. Питам се как ще се отрази на BMW егото ти, дишайки праха на някоя KIA пред тебе? ето и линка: https://www.youtube.com/watch?v=sPD1joDOlLo

    Коментиран от #12

  • 11 БМВ БМВ БМВ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бмв шит":

    Като вземеш най големия свлеч за 10 000 лв.,а искаш премиум седан естествено ще ремонтираш.Вземи дадения модел.за 17-20 000 както си му е реда и ще караш...
  • 12 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "бла бла":

    Няма как дс сравняваш киа с порше и бмв.
    Показаното порше е някаква възможно най-слаба могоризация, а киа та е топ модела им. Справедливото щеше да е панамерата да бъде топ моторизацията, която със спорт хроно е около 3.2-3.4 до 100.
    По линия на бмв-то , въпросната шеста серия е модел от преди 7 години някъде. Виждаш актуалното м5 от 2018 каква динамика има! Отново не е справедливо.
    И за да не съм голословен ще ти кажа - едната ми кола е новата панамера, дизел обаче, 4.0, v8, би-турбо . Дори тя е по бърза в старта до 100 от цитираната киа. Амо активирам спорт хроно дори оше по-бърза. Отделно не знаем с какви системи е оборудвано поршето, защото с опцията tor vectoring и завиващ заден мост нещата са много много различни.
    Въобще не ми говори за киа!!!!
    Странни хора сте, дори и някаква киа да ускорява за 1 сек. До 100 , пак няма как да предпочетена пред порше и бмв.
  • 13 carwow

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=hxsBUkm9vBs