Last news in Fakti

27 Януари, 2018 09:15 7 456 4

Едно Peugeot, което струва 7 млн.

  • peugeot-
  • l45 grand prix two-seater
Едно Peugeot, което струва 7 млн. - 1

През миналата година автомобилът от снимките беше продаден за колосалната сума от $7 260 000. Става дума за Peugeot L45 Grand Prix Two-Seater - един френски автомобил, от който по-скъпи френски коли са само Bugatti и Talbot-Lago.

Дълго време се смяташе, че именно този екземпляр е бил управляван от пилота Дарио Неста и през далечната 1916 година с него е спечелено култовото състезание "500-те мили на Индианаполис". Впоследствие се оказа, че това не е вярно.

Най-скъпото Peugeot е било управлявано от Ралф Мулфорд, който в същото състезание финишира на трето място.

Едно Peugeot, което струва 7 млн.

Въпреки това автомобилът е продаден на цена, 360 пъти превишаваща първоначалната.

Въпросното Peugeot L45 Grand Prix Two-Seater е било снабдено през далечната 1916 година с трилитров мотор, но малко по-късно двигателят е сменен с 4.5-литров мотор с двоен горен разпределителен вал. Моторът разполага с по четири клапана на цилиндър и е с мощ от 112 конски сили.

Автомобилът впечатлява и с механични барабанни спирачки на четирите колела, както и с полуелиптично ресорно окачване. Ключов фактор за свръхвисоката цена на колата изиграват шасито и двигателят, които са с фабричен номер 1.

Едно Peugeot, което струва 7 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    17 1 Отговор
    Това нещо със 112 коня ще скъса всеки материалски самолет, казвам материалски щото само материала си купува коли над 70.000лв, ако имате по-скъпа е гаранция че сте материал, може да си сложите табелка на задното стъкло -АЗ СЪМ ОТ МАТЕРИАЛА

    Коментиран от #2, #3

  • 2 незнайко

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дон Тони":

    Много неразбран коментар по отношение на "скъсването" !
  • 3 Не с лошо де

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дон Тони":

    Сичко точно батьо, ама да не обидим наркоманите, а?

    Коментиран от #4

  • 4 Марадона

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не с лошо де":

    МАТЕРИАЛА ТРЯБВА ДА СЕ МАЧКА И ШЛАЙФА, КАТ ВОДЯТ ГОВЕДАДА ИЗ ЛИВАДИТЕ ВИДЕЛ ЛИ СИ ПАСТИРА КАКВА ГЕГА ИМА ? ТЯ НЕ Е САМО ЗА ПОДПИРАНЕ, А ПЪК И ПСУВНИТЕ СА МУ МАЙСТОРСКИ, ГОВЕДОТО ОТ БЛАГА ДУМА НЕ РАЗБИРА