Last news in Fakti

29 Януари, 2018 11:12 4 047 3

Топ 5 на електрическите "джипки"

  • електрически всъдеходи
Топ 5 на електрическите "джипки" - 1

Предвид мръсния въздух в столицата ни, както и разбитите шосета по националната пътна мрежа, можем да кажем, че електрическите кросоувъри са идеалното превозно средство за нашата страна. Те обаче едва ли ще се наложат скоро, още повече в България. Една от основните причини е твърде високата им цена към момента.

Такива возила обаче вече съществуват или се опитват да "изплуват на повърхността", но към момента единствено кросоувърът на Tesla се ползва с по-широка популярност. Освен Model X обаче има и ще има още няколко интересни предложения. Вижте кои са те.

TESLA MODEL X

Топ 5 на електрическите "джипки"


Това е най-известното ел. возило с повишена проходимост, като в зависимост от версията цената му варира от $100 000 до $200 000.

JAGUAR I-PACE

Топ 5 на електрическите "джипки"


Електрическото SUV вече може да се поръчва, но реално по пътищата у нас и в Европа ще се появи от лятото на 2018-а. Цената му ще стартира от 70 000 евро.

BOLLINGER B1

Топ 5 на електрическите "джипки"


Този истински всъдеход, с регулируем клиренс от 250-500 мм, ускорява до 100 за 4.5 сек. и може да измине до 300 км с едно зареждане. Цената му е $60 000

FARADAY FUTURE FF91

Топ 5 на електрическите "джипки"


Наричат го "Убиецът на Tesla" и съдейки по заявените характеристики може и да е така. Но към момента всичко е на хартия - 600 км. пробег и цена $180 000.

G-KLASSE KREISEL

Топ 5 на електрическите "джипки"


Електрическата G-Klasse съществува в един-единствен екземпляр, който е собственост на Арнолд Шварценегер. Идеята не е лоша, но едва ли ще се стигне до серийно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 99 стинки

    8 1 Отговор
    Готини са ама много скъпи за българина, а и не само за нас.
  • 2 Morgoth

    2 1 Отговор
    Ако не произведат втора такава Г класа, феновете могат да минат на този Болингер отгоре - по-евтин е, но също така мощен, проходим и грозен :)
  • 3 Гошо

    4 3 Отговор
    Не знаех,че от Мерцедес са направили електрическа УАЗка