1 Февруари, 2018 13:24 3 813 6

Ford и Chevrolet си ги мерят... на пистата

  • ford-
  • gt-
  • chevrolet-
  • corvette-
  • zr1-
  • писта-
  • рекорд
Ford и Chevrolet си ги мерят... на пистата - 1

Новото поколение на Chevrolet Corvette ZR1 постигна забележителен рекорд на пистата Virginia International Raceway в конфигурацията Grand Course. Рекордното постижение стана само седмица след като Ford GT даде най-доброто време до момента. Corvette ZR1 завъртя обиколката за 2.37.25, като подобри тази на Ford GT с 1.37 секунди.

Рекордьорът Corvette ZR1 беше оборудван с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, както и със специални настройки на окачването. ZR1 разполага с 6.2-литров V-образен осемцилиндров двигател с механичен нагнетател.

Мощността му е 765 конски сили, а максималният въртящ момент - 969 Нм. Моторът може да работи, както с автомат, така и със седемстепенна механична трансмисия. Първият екземпляр от новия ZR1 беше продаден на търг за сумата от $925 000. Иначе базовата му цена е $120 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КоНдьо

    12 3 Отговор
    С едно уточнение, че Форда е постигнал рекорда случайно, като обиколката е направена без финни настройки... Статията беше пусната преди няколко дни в друг сайт.
    Скоро ще има отговор от Форд и нов рекорд :)
  • 2 КоНдьо

    9 0 Отговор
    Досегашният рекорд се е държал от Dodge Viper ACR – 2:40.02, докато фордът е прекосил финалната линия след 2:38.62. Подобряването на времето с почти 2 секунди се смята за невероятно, имайки предвид, че обиколката не е била опит за рекорд. Колата дори не е била пригодена за каране за време. Обикновено автомобилите биват олекотявани с титаниеви изпускателни тръби например, както и други подобрения. Освен това опитите за рекорд обикновено се провеждат след състезание например, когато има повече каучук по асфалта, следователно повече сцепление. По принцип има нужда и от огромен екип. По време на поставянето на рекорда на VIR е имало трима души от Ford, включително Били Джонсън.
  • 3 YAMAHA

    7 1 Отговор
    Chevi-to e супер и има ръчна кутия на тази мощт направо евала на Хамериканците
  • 4 Чичу Ади

    8 3 Отговор
    765 к.с. за под 200 хил. лева. В бълХария за тези пари макс нещо 350-400к.с. и поне 2 тона. Като добавим и цените на горивата там спрямо стандарта им на живот... Ех, как ми се прииска един такъв Корвет, пък било то и Z06. Краварите викате на доизживяване я карат, а ушанките карат тея мощни Лади по 150 к.с.......

    Коментиран от #5, #6

  • 5 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чичу Ади":

    Руснаците са на 100кс ладички. Американец, който иска да е добре поставен в обществото кара поне в6 със 250-300кс. Много са им сладки цените, лизинг на стадартен хечбек среден клас е от сорта на 120-130 долара месечно, цифра, която повечето изкарват за ден. Спортна кола с над 500кс може да се вземе на лизинг от 1000долара, а у нас само може да скляпаме на парцали.
  • 6 333

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чичу Ади":

    Безродник! Бълхар ще си викаш в огледалото. Ходи си купи от Швейцария Корвет за 200х лева, нали България е проблема? Там сигурно също са русофили, за това е скъп. И по-евтин бензин можеш да зареждаш в Швейцария.