1 Февруари, 2018 17:07 33 183 28

Немец си купи два "смарта" да му пазят място пред къщи

  • smart-
  • паркомясто-
  • гараж-
  • германия

Жител на тузарския квартал "Оберкасел" в Дюселдорф намери скъпо, но ефективно решение на проблема с дефицита на паркоместа в махалата. След като му омръзнало чужди коли да препречват алеята към гаража, той купил два "смарта" и ги паркирал от двете ѝ страни на улицата пред кооперацията, в която живее, съобщава RP Online.

Според съседи мъжът карал голям всъдеход и му дошло до гуша да се чуди ежедневно как да захожда към гаража, заобикаляйки неправилно паркирали натрапници. Вместо да си вземе по-малък автомобил или да се опита да задобрее с маневрите, очевидно заможният дюселдорфец решил да използва малките градски коли като колчета, ограничаващи подстъпите към алеята към кооперацията.

Сребристите "стражи" изпълнявали задачата си безупречно вече трета година. Според дюселдорфската Служба за управление на трафика в действията на мъжа нямало нищо незаконно, стига да можело количките да бъдат преместени в случай на нужда.

Комшиите на находчивия германец казват, че "смартовете" напуснали постовете си само веднъж, при това едновременно. Това ги навеждало на мисълта, че най-вероятно е трябвало да минат технически преглед или да бъдат пререгистрирани. Някои от жителите на квартала обаче се чудели защо мъжът просто не изиска от общината да нанесе зигзагообразна маркировка, която да показва периметъра, в който не може да се паркира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    132 15 Отговор
    Ех че просто тоя немеце бе! Да беше спукал няколко гуми, да ги беше срязал...., да беше надраскал няколко коли....
  • 2 Марио

    115 1 Отговор
    Какво значи да си вземе по-малък автомобил.Иска джип и ще си кара джип

    Коментиран от #11

  • 3 JEEP

    102 7 Отговор
    Там не е като тука! Ще реже гуми, ама ще търка наровете.
  • 4 гост

    101 6 Отговор
    Не пречи на никого, не нарушава законите, не вреди на съседите, а накрая може лесно да ги продаде. Добре се е сетил. Той е немец, ако става лесно и бързо да изиска друга маркировка и да има основание да я изиска, то той щеше да го направи, прагматични са, но не и нагли говеда каквито са повечето наши сънародници.
  • 5 Тошева

    44 59 Отговор
    Вие русофилите ще си купите две банички - едната за лявата ръка, другата за дясната и с език ще пишете глупостите тука, че за друго нямате пари, не ви дават вече хахах:):):)

    Коментиран от #25

  • 6 незнайко

    34 7 Отговор
    Това е когато човек има пари и АКЪЛ !!!
  • 7 българин

    47 12 Отговор
    Те русофилите са ти виновни,че си тъп,по-тъп,най-тъп!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гого

    37 4 Отговор
    Да беше сложил щайга по Български вариант щеше да му е по евтино!
  • 10 Сталин

    29 2 Отговор
    Отивам при един приятел на гости в блока където живее след 30 мин слизам и някой беше решил че мястото пред блока е негово на сутринта тръгвам за работа и гумите на джанта.

    Коментиран от #22

  • 11 фонзи

    7 23 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    БаЗее джипове карат само тея с малките пи.ки

    Коментиран от #12, #15, #21

  • 12 Кобрата

    27 0 Отговор

    До коментар #11 от "фонзи":

    Не си прав... Това значи ли, че някой с голяма манивела, дето преди е нямал пари за джип и е карал някви трошки, а сега e намерил пари за джип, манивелата му изведнъж ще се смали
    Щото аз не вярвам... Който си го има като дар от Бога, няма кой да му го вземе, само защото си е купил джип
  • 13 Болимефара

    1 2 Отговор
    Голям праз.
  • 14 Пари на вятъра

    7 6 Отговор
    Този индивид трябва да е доста некадърен шофьор, за да е запази за маневриране два-три пъти по-голямо разстояние от вратата на гаража си. Жалко за съседите, че човек, притежаващ гараж, е завзел половината места за паркиране на улицата, защото освен с липса на шофьорски умения, разполага и с излишни пари.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Немци....

    0 1 Отговор
    Така като гледам снимката на него му пречат саксиите и високата стена пред входа за да извие и да си излезе на пътя с предницата напред. И аз имам мръсен праг отстрани на гаража, но никой не отчита това и се набиват всякакви "танкове" и "автобуси" (в БГ коли не се карат, виж цели бусове с по един човек вътре, друга работа) че и спорят че имало място. А после аз съм този дето трябва да намира начини да ги пази да не им ударя бричките, нали? Само се чудя за какво са му цели смартове, като се продават и скоби.
  • 17 Дикембе Мутомбо

    1 3 Отговор
    Доста тъпо решение, спрямо съседите му, които също имат право да паркират там.

    То и тук, покрай повечето плод-зеленчук има по една кола-склад за касетки или стока. Пред този в нашия квартал - два стари буса даже.
  • 18 Пешо

    1 2 Отговор
    А между двата смарта може да се паркира и автобус.

    Коментиран от #20

  • 19 Шваб

    1 3 Отговор
    Този е пълен малоумник фрашкан с пари. Защо са му два като същата работа ще свърши и 1?
  • 20 Така се прави държава

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пешо":

    Явно иска да може да си завие в гаража от раз а не да му се налага да прави маневри първо да изправя колата. Имайте предвид че в цивилизованите страни си е така.... Спокойствието и улеснението са на върха на човешките нужди, а не манията да се доказват шофьорски умения пред компирите. Човека се прибира уморен от работа и въобще не му е до драйвърски изпълнения, иска да мушка колата и да почива! Защото на следващия ден няма да кисне кол ейджънт у офиса да му викат необразовани копелета шефчета, ама с връзки, а ще създава на чертожната дъска! Примерно БМВто, което след 10 години ние ще купуваме от Дупница да му се радваме като маймуни
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гостите

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    така един познато осъдиха преди време, че е подпалил няколко коли, защото бе спрял пред един блок на гости, местните му срезали гумите и решението бе да им запали на тия колите!
  • 23 И АЗ но да ги ползвам за

    1 4 Отговор
    ПЕПЕЛНИЦИ НА ВРАТИТЕ. И ВИЕ СИ КУПЕТЕ. НАЛИ НЯМА ВЕЧЕ КОМУНИСТИ. КОПУВАЙТЕ БЕ. ИСКАХТЕ ДЕМОКРАЦИЯ А ПА СЕ СТЯГАТЕ, ОТПУСНЕТЕ СЕ, ЖИВОТА ДНЕС Е ПЕСЕН. ПРОЛЕТ, ЛЯТО, ЕСЕН ЗИМА - В МАГАЗИНА ВСИЧКО ИМА. КУПУВАЙТЕ И ЖИВЕЙТЕ . В БЪЛГАРИЯ ДЯВОЛА СЕ Е ЗАСЕЛИЛ И НЯМА ДА СЕ МАХНЕ. КАКВО ЩАСТИЕ И ОРИСИЯ ДА ЖИВЕЕМ НА РАЗСИПИЯ !
  • 24 И тоя е германец колкото и аз

    2 2 Отговор
    В Германия всичко е уредено и щом комшиите му се чудят защо не се е обърнал към общината да сложат зигзагообразна маркировка отговора е един не знае още немски милия. Така ,че няма каво да се чудите я е някой балкански субект я някоя рязана пушка. Те хората там са го измислили той открил топлата вода с два смарта смяааах
  • 25 ЕЙ РУСОФОБИИ ...

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тошева":

    ВИЖ В 1865 КОЙ РУСКИ ДОКТОР ПЕЧЕЛИ БАСА С ФОН БИСМАРК И СПАСЯВА ""ВЕЛИКИТЕ ШВАБИ"" ОТ НЕПРЕСТАННОТО УМИРАНЕ ОТ ЯДЕНЕ НА НАДЕНИЦИ И ВУРСТОВЕ ЗАРАЗЕНИ СЪС САЛМОНЕЛА И ТРЕХИНИЛОЗА БОЛЕСТИ НЕЧУВАНИ ДОТОГАВА ОТ "" УМНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ"".
  • 26 Тотко

    2 0 Отговор
    Този глупав германец, да беше забил не една а пет кирки в колите на тези дето му препречват алеята към гаража за да си паркира спокойно лимузината. Ама на! "Прост германец"! да дойде в българия на учебни курсове и да се научи!
  • 27 бай Тодор

    2 0 Отговор
    Заебете колите...вижте каква е чистота по улицата. Ама си нямат кметове гербери.
  • 28 Патриот

    1 0 Отговор
    С оглед на новите тенденции в автомобилостроенето - да правят все по-калпави и все по-калпави автооболи след години тези смартове както ги мислим за боклуци ще са като сегашните Голф 2.
    Тогава ще бъдан неубиваеми, като продължават да се движати на заветните 8-9 години. Тогава колите ще живеят до 5 години като ще има леко обслужване на двигателя - анрежанажен комплект, ролки, маслена помпа, водна помпа, разпределителни валове, сегменти. Това ще е малко обслужване на всеки 10-15 000км. А тия ще са само с филтри.
    Ще струват луди пари - както сега Мерцедес 124 на малко километри и в добро състояние.