9 Февруари, 2018 13:04 5 615 9

Продава се единственият Fisker Latigo CS

  • fisker-
  • bmw-
  • хенрик фискер-
  • latigo cs-
  • обява-
  • продажба

С автомобили като BMW Z8 и Aston Martin DB9 зад гърба си Хенрик Фискер има далеч повече успехи като дизайнер, отколкото като предприемач. Днес датчанинът се опитва да се завърне в играта с новата си компания Fisker Inc. и електромобила EMotion, но в средата на миналото десетилетие всичките му начинания удариха на камък.

През 2005 г. Фискер основа собствена каросерийна компания. Fisker Coachbuild предлагаше поръчкови автомобили с механика на Mercedes-Benz и BMW. От базираното на SL купе Tramonto обаче бяха продадени само 15 от планираните 150 автомобила.

Fisker Latigo CS на базата на BMW M6 е още по-рядък. Единственият произведен екземпляр освен тестовия прототип е купен от клиент в Южна Калифорния през 2007 г. Именно този автомобил се продава на сайта Bringatrailer.

Latigo CS има каросерия от алуминий и въглеродни нишки, но в механичен план си остава сериозно доработена M-шестица, чиито пропорции се забелязват относително лесно в профил. Макар и претапициран с по-скъпи материали, интериорът също не успява да скрие кой е донорът на колата.

Под предния капак работи знаменитият високооборотен V10 с обем 5.0 литра. Двигателят е доработен от RD Sport и вместо заводските 507 развива 665 к.с. Скоростната кутия е 7-степенна SMG.

Единственото построено Latigo CS е навъртяло 23 000 мили (37 000 км) и ако не се брои леко поизтритата кожа на шофьорската седалка и драскотините под предната броня, се намира в безупречно състояние. Първият собственик е платил за колата $216 846 без цената на донора, а днес колата се предлага за едва $105 001.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SvruhAz

    16 0 Отговор
    Предницата BMW, задницата алфа
  • 2 Марио

    11 0 Отговор
    Не е лош.Предницата е красива
  • 3 Ввв

    3 12 Отговор
    Трагедия
  • 4 Средна възраст

    4 2 Отговор
    Без значение:уникат!
  • 5 Цар Навуходносор

    2 1 Отговор
    Предницата е микс между двата автомобила споменати в началото на статията, задниата ми поприличва нещо на Jag F-Type.
  • 6 Зорлем

    3 1 Отговор
    А междувременно знаем, че и този "хубавец", Хенрик Фискер, се заканва да преобърне скоро авто индустрията с някаква "да-си-е@е-майката" твърда батерия. Като му гледам соловите постижения досега се изпълвам с..... оптимизъм да речем.

    Интересна зависимост се наблюдава - като работи за голям автопроизводител, чиито пари да харчи за развойна дейност, хубави работи му се получават. Като реши обаче нещо сам да прави и: ГРЕДА! Обаче иначе и той е мнооого кадърен, напредничав и по-умен от тия гадни, консервативни автопроизводители.
  • 7 хае

    3 5 Отговор
    така е , като се опитваш да крадеш.....кой по дяволите ще купи този боклук,когато почти всичко е баварско..и вън и вътре. който иска оригинала отива и си купува БМВ, не някаква си изнасилена концепция за два пъти повече!
  • 8 Само хлопел

    1 0 Отговор
    Изнасилена концепция е 7 поколения голф, но в никакъв случай Астра , щото съм опелист.
    А това си е доста доработено автомобилче, и човек като иска уникално си взима такова. Сории
  • 9 ооооо

    1 3 Отговор
    За тия пари ще си купувам през 6 месеца нова Дачия сандеро - доживотно.