Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 17:41 5 675 12

Франция забрани говоренето по телефон дори в спряла кола

  • забрана-
  • закон-
  • мобилен телефон-
  • франция

Върховният съд на Франция наложи пълна забрана на шофьорите да разговарят по телефон в колата дори ако е спряна край пътя, а двигателят не работи. Нарушаването на новото правило ще се наказва с глоба в размер на €135, съобщава Le Figaro.

Ако искат да проведат телефонен разговор, водачите ще трябва да паркират на определени за целта места. Изключения се допускат само в случай на катастрофа или повреда на колата.

Противници на новия закон го смятат за недалновиден и изтъкват, че вместо да санкционира водачите, които отбиват, за да говорят по телефона, правителството трябва да ги насърчава.

Новата забрана е поредната мярка в борбата с нарасналия брой пътнотранспортни произшествия във Франция. Неотдавна максималната скорост по двупосочните пътища в страната бе намалена от 90 на 80 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    46 9 Отговор
    Тия съвсем са изкуфели.

    Коментиран от #2

  • 2 щооо

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Що по добре ли е като тука постоянно виждам разни коврички и измисленяци да си цъкат у фейсУ докато карат ?

    Коментиран от #3

  • 3 Колев

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "щооо":

    Не, но наистина е тъпо решение. По-добре да направят глобата за говорене по време на шофиране двойна, вместо да забраняват разговорите на изключен двигател.

    С какво застрашаваш околните, когато едната или и двете ръце не са ти на волана и не гледаш пътя, когато мотора е изключен и колата е отбита на безопасно място ?
  • 4 Мамата

    3 11 Отговор
    Веднага да се приеме и тука
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Герчо

    3 1 Отговор
    Чероки луд си хах
  • 7 име

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чероки":

    На черокито с фейсбука в движение му давам макс година живот.
  • 8 Хомофоб

    9 0 Отговор
    А за хендсфрий или звук през блутуут и на уредбата на автамобила пак ли глоби?
    А за тираджии ще важи ли? Търсиш място да паркираш да си чуеш инструкциите от шефа.
  • 9 Ироничен

    11 0 Отговор
    Значи освен да отбия, трябва и да сляза.
    Ку - ку!
  • 10 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Няма толкова смотан народ като фронсетата
    Как например се казва 94 на френски?
    Четири по 20 плюс 14...
    Страшна драма драги зрители....
    Какво да очакваш от такива хора....
  • 11 Тиквата

    1 0 Отговор
    Преди имаше в сайта новина че при говорене в кола при движение отнемали книжката .....но за колко време премълчаха ... Искаха да останем с впечатлението че я отнемат завинаги......и колко са жестоки наказанията в Франция и колко са леки в България... тия 135евро имат ли половин надник в Франция защото глобите в Мутринска България се изчисляват в брой заплати или брой пенсии
  • 12 ТеодорМ

    1 0 Отговор
    Поредната врътка за съиране на пари. Ако искате да се намалят катастрофите и жертвите, просто научете шофьорите да карат правилно и да спазват правила. Толкова е просто. Направете курсовете по-дълги, младите шофьори да бъдат с по-малко права, като например винаги да има шофьор с опит и на възраст примерно над 30. Оправете си и пътищата. Да няма опасноти, да има повече мантинели а не дървета. Ама то за това се искат пари, а те гледат да купуват младите, че да си харчат парите и после глоби до откат. Още малко в спрялата кола и колана ако си свалиш пак ще те глобят.