10 Февруари, 2018 10:30 25 037 54

Какви ел. коли на старо се продават в БГ

  • електромобили-
  • българия-
  • втора употреба
Какви ел. коли на старо се продават в БГ - 1

Западноевропейците доста бързо започват да се преориентират в обстановката и все по-често прибягват до покупка на електрическа кола. Това явление е най-силно застъпено в Норвегия, а ние българите и тук сме на опашката.

Този вид автомобили са все още прекалено скъпи за родните потребители, но независимо от това пазарът на електрически возила у нас не е тотално замрял. Бърза справка в най-големия сайт за автомобили показва, че в България се продават немалко електромобили.

Цената им на вторичните пазари варира от 18 000 до 180 000 лв. Най-евтините предложения са френски. Става дума за Renault Twizy, Citroen C-Zero и Peugeot iOn. Mitsubishi i-MiEV също се доближава до най-евтините предложения.

Следват по-големите Nissan Leaf, Opel Ampera и VW e-Golf, а най-скъпите предложения са за моделите на Tesla. Ето ТУК можете да видите какви употребявани електромобили се продават у нас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Норвегия

    55 55 Отговор
    Тук в Норвегия има изградени зарядни станции където си помислиш,да не кажа дори в гората.
    Безплатно ми е паркирането,бума/телепас/
    НЯМА данък,всичко е измислено да ти е удобно дет се вика.
    А в Бг-то пътища няма к а мо ли зарядни и държавата работи срещу Електричките това е!
    ...карам първото поколение Тесла/2014/
    И пак ще си купя Ел. Карам без пари/кеф е да подминаваш бензиностанциите и да несе интересуваш от цена на Дизел/Бенз спирам зареждам за 30мин пия едно кафе и газ ниви 280км!
    В Бг ще карате електрички така кат тука през 2150година,Ай със Здраве

    Коментиран от #2, #3, #5, #6, #8, #18, #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антиелектрика

    68 19 Отговор

    До коментар #1 от "Норвегия":

    А защо добивате нефт и с парите от него си правите зарядни станции, а?
    Точно Норвегия е най-двуличната разглезена държава с петролните долари!
    Брайвик е достатъчно красноречив пример, каква пародия на държава е Норвегия - убива хладнокръвно 77 души и получава 12 години престой в 5 звезден хотел!
    Аре нема нужда да имаме вашите изродени "ценности"! Стой си там и без това си се продал и за теб няма родина!

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Да ти падне батерията от студ

    58 11 Отговор

    До коментар #1 от "Норвегия":

    Ей,ама ти голяма работа си бил,бреей бреей.Прозорци ли миеш,болни баби ли гледаш там,или навярно си член от кралското семейство.А и нали не си мислиш,че тука телефоните са още с шайби.

    Коментиран от #7

  • 6 Реално

    72 9 Отговор

    До коментар #1 от "Норвегия":

    То хубаво е това-ама защо с такава злоба към сънародниците ти??? Или викаш ти вече си от голямото джендър семейство??? Разбирам ако коментарат ти беше в отговор на някакви нападки-а ти просто избиваш пубертетни комплекси.Е ,аз живея в Япония-но никога не съм парадирал с това-въпрос на възпитание и сиво вещество.Добре,че си в Норвегия-стой си там..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Я бегай се скрии

    59 11 Отговор

    До коментар #1 от "Норвегия":

    Кой те знае от кое село си се пръкнал,със селски корени до девето коляно.На роднините ти тоалетната сигурно още е на двора,тръгнал за Тесли да обяснява.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Просто гост

    44 4 Отговор

    До коментар #10 от "Норвегия":

    Сигурно си веган,те са такива злобни
  • 12 къв е тоя

    35 6 Отговор
    Тоя от НОРВЕГИЯТА смешника, успелия талант за да пишеш тука пич и да се интересуваш от Родината която само плюещ значи си толкова успял там че да гледаш бг саитове и форуми и да пишеш за теслицата от 2014 разбира се че искаш без пари да я караш като ги нямаш как ще стане !!!!В коменваштарите си противоречиш доста прочети си ги и се замисли ако има с какво разбира се.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 България

    48 13 Отговор

    До коментар #4 от "Норвегия":

    Имаш тесла, а? Тогава я вземи и си заври дръжката й там дето слънце не огрява. Ще ти хареса. Мисля, че говоря от името на всички тук.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тесла е гувно

    26 13 Отговор
    Нямам търпение да изчакам фалита на Тесла. Мъск няма до безкрай да успява да мами електротъпаците с празни обещания без грам покритие. Тесла е единствената компания, която не беше наказана от инвеститорите си след оповестяване на астрономическите загуби в последната финансова година. Но това няма как да продължи. Дори и глупаците в даден момент ще разберат, че биват лъгани.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ввв

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Норвегия":

    Карай си трамвая и си трай
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 123

    37 3 Отговор
    Живота е колело! Днес си в Норвегия на Тесла, а утре може и в Ново село оператор на телфер.
    Така че, кротко и спокойно.
  • 22 ГОСТ

    0 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: от 18 000 до 180 000 лв
    просто махаш БМВ
    и стават от 18 до 49000
    и изглежда друго яче
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 smeh

    65 5 Отговор
    Гледам коментарите са тръгнали в друга насока, та и аз да се изкажа.

    Имам приятел с който много пъти сме дискутирали темата за/против БГ. Като мойто мнение е непоколебимо, и колкото и да ни е зле държавицата тя е наша. Земята по която тъпчем тук е изключително плодородна, а природата...неописуемо красива.

    Факт, е че има много неуредици, факт е, че доходите на населението са ниски. Но има нещо, което дори западняците забелязват още при пристигането си - искрата в нас да се социализираме и да се опитваме да сме щастливи въпреки всички обстоятелства. Те тази битка са я загубили много отдавна. Привидно са добре, но гнили отвътре.

    Та, пука ни на нас, че не караме Тесла, и че нямаме чарджър в гората...
  • 25 Гост

    23 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бай Уй":

    Намерил се някой да го каже, браво.
    Иначе Миглена Ангелова се вози в бял електрически Кайен. Ама понеже и тя не се е отървала от българския корен с външната тоалетна, та не са останали пари за гараж, а всяка нощ сина й пуска удължители под вратата на офиса, да зарежда Поршето.
  • 26 Чико

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Норвегия":

    А ти от къде си !? Говориш за България , като за нещо чуждо ,много добре знам какво е отношението на норвежците към всички източноевропейци .Виж ако си черен сомалиец е друго!
  • 27 Mr.Paul

    15 4 Отговор
    Тоя с Теслата като живее в една от най-богатите държави,защо не кара най-новата Тесла?
  • 28 Ивайло

    12 5 Отговор
    Големи элобари сте
  • 29 Гост2

    9 5 Отговор
    Нисана е доста приятна и достъпна кола. Има и други хубави EV -та. Въпрос на време е повечето хора да се преорентират. Обаче си трябва гараж. Времето на петролните монополисти изтича... КОйто има пари, винаги ще си купи нещо с ДВГ, но в бъдеще масовия потребител ще се движи на ток - или с кола или с ел. колело.
  • 30 КИМ

    11 3 Отговор
    Проблема с ел.автомобила в Германия е че има предлагане, но няма станции за зареждане. Тук казват че трябва да се направят нови АЕЦ само за ел.коли. Другият проблем е че всички производители мамят с километрите ,които може да измине колата с едно зареждане. Може до 10г. това което коментираме сега да не е проблем .Ще видим.

    Коментиран от #31

  • 31 МИк

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "КИМ":

    България както и всяка една европейска страна, вече е приела закон който задължава всеки който прави паркинг за над 10 места, да ги оборудва със зарядни станции с краен срок 2030 година. ВСЯКО паркомясто трябва да има зарядна станция, като всяка десета да бъде бърза зарядна станция с мощност над 22 киловата, така че спокойно, зарядни станции ще има за всички.
  • 32 карамЕЛ

    15 8 Отговор
    Да знаете, който плюе и хули имащия (вместо да си запретне ръкавите и да проима и той) се обрича на нямане. Karma is a bitch - има една приказка, обаче не е точна. Кармата не е кучка, тя е просто 3-ти закон на Нютон "действие-последствие". Така че вие си решавате какви ще са последствията за вас - положителни или отрицателни. Какво го плюете човека, задето казва истини? Да наречеш жигулата "Жигула" обида ли е? Не, естествено. Истина е. Както е истина, че в БГ няма достатъчно хубави пътища и зарядни и че държавата работи срещу чистия въздух и срещу колите на ток, за да не си навлече гнева на бедния и озлобен българин. Ама така уредена държава не се гради! Така си живееш в кал и смрад до края

    Колкото до мен - карал съм (почти) всичко на ток на пазара. Защото познавам третия закон на Нютон ;)

    Коментиран от #33

  • 33 Антиелектрика

    26 8 Отговор

    До коментар #32 от "карамЕЛ":

    А кой беше ти, че се имаш за някакъв авторитет?
    Зелената диктатура и петролните долари на норвежците ли са истината бе драги?
    Пък мръсния въздух е един от последните проблеми на българина, защото парите не му падат от небето като на норвежеца продавайки петрола си.
    Има ли пари в държавата, ще има и чист въздух - тогава дори и да няма толкова електрички, ще има нови автомобили и качествени горива за тях.
    Само, че България умира и то не заради мръсния въздух, а заради геополитика, доброволното модно емигриране, циганизация и еврогейското робство налагащо геноцид над работещите и рай за циганите, престъпниците и бездомните кучета!
    И на фона на изчезващия български етнос, това с електричките звучи супер нелепо.

    Коментиран от #40

  • 34 Алфа Ромео

    2 3 Отговор
    Митсубиши, Пежо, Ситроен са екстра за градско, малки са но имат четири места и четири врати, харесват ми.
  • 35 Язе(Аз)

    8 2 Отговор
    Всички сте за логопед. Язе имам ел. хеликоптер и с него летя до работа, а след работа се срещам с Путин и разни други. А'й с'йя Норвегия да ми диша прахта.
  • 36 Шеф

    3 8 Отговор
    Аз карам дизел...прави 20 метра пушек и хич не ми дреме за глобалното затопляне
    Ясно!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 И какво

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Антиелектрика":

    И Какво ще промениш с такова мислене, че другите са ти виновни? Държавата? Правителството? Работодателя? Комшията? Не, Просто ще промениш мисленето на децата си, ако са по-умни ще те вземат за лош пример и ще правят точно обратното, в другия случай ще те копират и ще станат мрънкачи които мислят че от тях нищо не зависи.

    Всяко стъпване на бензиностанцията те прави роб без никаква друга алтернатива. С електричеството имаш опция да си го купиш от когото пожелаеш или просто да си го произведеш. С други думи ИМАШ ИЗБОР.

    ТЕЗИ КОИТО ИЗБИРАТ ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ ИЗБИРАТ СВОБОДАТА!

    Коментиран от #41

  • 41 Антиелектрика

    10 3 Отговор

    До коментар #40 от "И какво":

    Я се скрий някъде. Акумулаторите и електричеството да не растат по дърветата?
    Аман от дървени философи.

    Коментиран от #42, #43, #47

  • 42 Ssss

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    до ”Антиелектрика”
    Пич ти си изпълнен със злоба и завист/ХЕЙТЪР/,ти нямаш а няма и да имаш нов автомобил а пък за ЕЛ-ка няма смисъл да споменавам :-) Хората си карат колите ти имш пълното право да мразиш и драскаш врели некипели по форумите .
    ...сигурно тва цял ден правиш.

    Коментиран от #44

  • 43 Паралия

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    И точно ти си седнал да ми говориш за пари? Ако искаш да имаш пари трябва да мислиш в дългосрочен план. В дългосрочен план електромобилите още сега са по-евтини от бензиновите автомобили. Когато си купиш един електромобил, фотоволтаици и система за съхранение на енергията, ставаш почти независим, а ако искаш ставате партньори с енергото и печелите взаимно. Взаимно си определяте условията за покупко-продажба. Я опитай сега да отидеш в енергото и да им кажеш на каква цена ще си купуваш тока от тях? Не можеш защото в тях е и сиренето и ножа. Ако искаш отиди в Лукойл и му кажи на каква цена ще заредиш бензин!

    Да, фотоволтаиците, батериите и електромобилите струват пари също, но в момента в който ги плащаш, гласуваш за премахване на монополите. Гласуваш за технологиите, които искаш да завещаеш на внуците си. Това е реалният ИЗБОР, а не е гласуването по изборите. Във урната нямаш голям избор, там избираш дали да ти го сложат преди обяд или следобяд.

    Коментиран от #46, #51

  • 44 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ssss":

    Точно така, изпълнен съм със злоба към такива зелени измамници и диктатори като теб!
    Ти да не би да караш нов електромобил?
    И кой си ти да ми налагаш аз какво да карам?
    Хейтър съм бил, май си пипнал сериозен вирус?
    Я първо се научи да пишеш правилно и тогава кълни кой какво щял да кара цял живот!
  • 45 извънземният

    3 1 Отговор
    много са скъпи електричките и не са за нас българите...
    когато правихме електрички и батерии, акумулатори, тогава можеше да продължим всичко това досега и сега да си караме електрокари, и да си заменяме батериите с български, и всичко това да е евтино, обаче всичко съсипахме... а сега да внасяме ел. коли и батерии си е тъпотия и да ги зареждаме със скъп ток е още по-голяма тъпотия...
    с гориво е много по-добре! по-добро от газ и бензин засега няма!

    Коментиран от #49

  • 46 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Паралия":

    Хайде стига измислици-премислици. Как пък за толкова години, няма един напълно независим дом - говоря и за финансово изгодно.
    В момента, в който платиш фотоволтаика и акумулатора, ще трябва да си купиш нови панели и да си се набутал с няколко смени на акумулатори.
    Тук изобщо няма да споменавам какви ще станат цените на фотоволтаиците и акумулаторите, ако всички минат на тях.
    И пак от едни мополисти, на други. От Лукойл на Panasonic.

    Пробвай де, то нали това работиш - да лъжеш хората и да си продаваш "независимите" фотоволтаици. Все ще се намери някой да клъвне.
    То и аз ако живеех в някое ранчо, щях да разчитам на такива системи, но най-вече щях да разчитам на турбинен генератор на метан. Обаче на този свят няма нищо безплатно и независимо!
  • 47 Ставри

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    Да така е както ти казва 43, чел съм някъде тука, че само с 8 kWh електричество се возиш през целия ден. Така ще икономисаш много пари и вместо да ги даваш на бензинджйите ще си купиш хубава къща с два гаража - един за твоя електрически Кайен и един за ТеслАта на жена ти. По този начин ще станеш и ти паралия.

    Коментиран от #48

  • 48 Зорлем

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ставри":

    И теб какво те спира да се возиш само с "8кв електричество" на ден?
  • 49 факт

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "извънземният":

    Защо пишеш лъжи ,в България продължават да се произвеждат акумулатори и нищо не е разбито или съсипано ! Монбат и Искра не са ли български или са монголски , ай стига с тия хибридки за "готиния"соц ! Оловните батерии нямат място в съвременните електромобили , така че нищо не сме пропуснали .
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ДВГ

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Паралия":

    1.По тази лигика и ти можеш да произвеждаш био-дизел и да си независим.
    2.Няма как да си партньор с някого който не иска, енергото е насилствано да бъде партньор с тебе и после си го изкарва през носа на останалите.
    3.За евтините EV-та на изложението в София ми искаха почти 100 бона за лийфа. За Тесла 3 е мит тези 35000$. В момента най-евтината 3ка е 35000$(basic)+9000(lоng range battery)+1200(delivery and doc)=45200$ и мяза като кашон. Като добавиш и Upgrade package 5000$ за България наближава 100 000 лева!!!!! Една астра седан е 30000 лева тоест 3 пъти по евтина!!!!!
    4.Норвегия е уникална държава защото има ЕДНОВРЕМЕННО и петрол и вода. С петрола покрива субсидиите за EVта а с водата(95% от тока е от водни централи) прави смисълът да се карат EVta. В България НЕК има милиарди задължения а загубите само за последната година са стотици милиона. Като добавим и какво стана с цанков камък как точно може да се сравнява с България???

    Накрая и аз подкрепям индивидуални слънчеви панели, но да се продават мижавите киловат/часа на енергото е твърде много и ще страдат останалите.

    Коментиран от #53

  • 52 Гост

    0 0 Отговор
    Сина в Канада си купи по Нова година Хюндай Соната 04.2014 Хибрид.
    169 кс бензинов + 44 kW батерия на ~50 000 км... За 13000 CAD.
    С данъци и такси станала 16000 CAD. Курса CAD - LV е: 1 CAD = 1.27 LV.
    И Сонатата има още 1 г. гаранция. Паралел хибрид (каквото там значи)
    със 7 степенна роботизирана скоростна кутия и куп глезотии...
    Това добре ли е !?
  • 53 Ток

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "ДВГ":

    Като продаваш ток от батериите на по-ниска цена от балансираща енергия, ток от фотоволтаик по-евтино от въглищните централи, а зареждаш батериите с излишната енергия в преносната мрежа, помагаш на всички. И на ползвателите и на производителите за което получаваш печалба. Духат го само доставчиците на горивата.
  • 54 Анонимен

    1 0 Отговор
    Пише, че не е нужно да имаш шофьорска книжка, за да караш микроелектромобил. Тогава колко години трябва да имаш, за да може да караш такова нещо???