Last news in Fakti

18 Февруари, 2018 13:38 18 313 37

Румънците купуват коли като луди

  • румъния-
  • коли-
  • пазар-
  • автомобили-
  • европа-
  • данни-
  • статистика-
  • ръст-
  • регистрирани

На второ място в класацията е Испания

Пазарът на автомобили в Румъния нарасна с 66.4% за месец януари тази година, съобщи Romania Insider, позовавайки се на Европейската асоциация на производителите на автомобили.

За миналия месец са били регистрирани 12 000 нови автомобили, което е най-високият процент на растеж в Европа. Европейският пазар като цяло също бележи значителен ръст.

След Румъния, на второ място по ръст е Испания (20.3%), следвана от Германия (11.6%), Италия (3.4%) и Франция (2.5%), сочат данните на асоциацията. Британският пазар е единственият, който бележи спад по този показател.

Анализаторите посочват, че месец януари е обичайно силен за автокъщите, които продават автомобили. Румънската марка Dacia, собственост на френската Renault, е отбелязала ръст в продажбата на свои коли със 17.2% за Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    37 4 Отговор
    А защо януари е силен за румънците, с какво се обяснява?

    Коментиран от #4

  • 2 jambazina

    161 6 Отговор
    В България има ръст на нов внос, уникат, неразличима от нова.
  • 3 българин

    165 6 Отговор
    Те румънците хубаво купуват,ама защо не кажете ние какво купуваме,ама извън София.Не ми сравнявайте със столицата!
    А извън столицата купуваме на босия цървулите,факт!

    Коментиран от #11

  • 4 Gencho

    58 4 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    с Банго Васил

    Коментиран от #7

  • 5 Гого

    98 6 Отговор
    Нормално все пак Румънците имат по високи доходи и икономически растеж от 7% ние може да се мерим с Африканските държави .
  • 6 другар

    94 4 Отговор
    Имат пари румънците - купуват! Ама и ние купуваме - талиги на по 15 години:) А защо е така, кой ще ми каже:)
  • 7 Брат ми

    31 2 Отговор

    До коментар #4 от "Gencho":

    Хахаха, Браво! Това беше добро.
  • 8 ГГГГГ

    39 3 Отговор
    А, колко струва нова Дачия в Румъния и какви са условията за лизинг?
    Маже би в отговорите се крие разликата с нас. Тук, ако кеш е 15000 на лизинг с всички други задължения става х2.
  • 9 ...защото не ги управляват герб

    131 14 Отговор
    Румънците купуват, защото нямат Бойко Борисов, нямат и брат му Делянчо, нито третия дебел. Я им ги пратете тая "света троица" за два месеца и ще почнат и те да купуват, като нас "нов внос" "уникат" "116000км" милионници пред полуразпад !
    Румънците отдавна ни отвяха и няма, какво да си кривим "патриотично" душата!

    Коментиран от #19

  • 10 Бончо

    48 29 Отговор
    Който често пътува по Европа,много добре може да види какви са колите с румънски номера и какви са с български.А нашите джамбази продължават да влачат барутници по на 20 години от Германия.Значи има пазар за тях.Трябва да се забрани вноса на такива коли и да се повишат изискваниятя за технически преглед .Есествено,че новите коли са недостъпни за повечето българи,но стига сме пълнели моргите и улиците с троиляци!

    Коментиран от #31

  • 11 Алфа Ромео

    38 10 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Извън София се купуват в повечето случай самоубийствени коли на 20+ години....
  • 12 Гост

    88 6 Отговор
    Вие май си нямате представа колко хора в България живеят на прага на бедноста. За какви нови коли говорите. Нови коли в България могат да си купят не повече от 10% от хората.
    Когато оправят доходите на хората в България , тогава всичко ще си дойде на мястото , хората ще започнат да си купуват нови коли , и вноса на стари ще намалее на половина защото ще се купуват по малко. Не може да лишиш един беден човек от това да си кара старата кола само защото няма възможност да си купи нова. Не бедните не ги карат колите за удоволствие , а по нужда.
  • 13 Да ама надали

    42 0 Отговор
    Ще купуват,и наще заплати ако станат като техните и ние ще си сменим Опел Кадета
  • 14 W222

    16 63 Отговор
    Българите колкото и пари да зимат все ще са недоволни и все някой друг им е виновен за това че нямат пари.Сигорен съм че след 10 години когато минималната заплата стане 1000 лева пак ще има недоволни

    Коментиран от #16, #36

  • 15 НОВ ВНОС

    34 3 Отговор
    Европеиски БОКЛУК рециклиран по Български е НОВ ВНОС
  • 16 Алфа Ромео

    56 7 Отговор

    До коментар #14 от "W222":

    След десет години и цените ще са други професоре, не си ли забелязал че цените постоянно пълзят нагоре и със смешното повишение на доходите на практика си тъпчем на място.
  • 17 Нострадамус

    86 2 Отговор
    Купуваш си чисто нова кола от магазина. Оставяш я до жилището си и сутринта е надрана с гвоздей (нещо остро). Питам аз, как да оставя нова кола или запазен автомобил на улицата при такъв манталитет?
    Сложиш нови гуми, на сутринта колата на трупчета (тухли) или на земята. Ако сложиш секретни болтове (гайки) и това им пречи да откраднат гумите и джантите - режат ги за отмъщение.
    За чупенето на стъклата или пукане на гуми а цел грабеж, сплашване или заради "спрял си ми на мЕстото" да не пиша, че ще отиде един ден....
    Не споменавам колко пъти ми нанасят удари пияни нашенци, седнали зад волана. Единият случай на 12.10.2007 в 16:17 часа, ми коства счупена дясна ръка, 6 спукани ребра в ляво и дясно, както и спукан прешлен. Удар от пиян със служебния му бус - 3.33 промила алкохол в издишания въздух, посочи дрегера.
    Другият подобен случай, докато стоя на червен светофар в 6:30 на 26.12.2017 отгоре ме връхлетя (след серия от 3-5 завъртания в опита си рязко да спре със спортната си Тойота Селика и 1.86 промила) 24 годишен.
    Всичко това във Варна, не в някое селце.
    Мръсна сган се навъди, затова сме в една ненормално "уредена" държава с криворазбраната демокрация. Манталитет, възпитание, чувство за безнаказаност. Множество други фактори. Никак не е добре всичко това...
  • 18 Sogo

    34 4 Отговор
    Мръсната българска действителност е следствие на съществуването на породата българак! Демек подвид на едноклетъчните водорасли, ама с добавена злоба. Те това е причината за всичко. Включително и за управлението, дело на полуидиоти.
  • 19 ВАГ

    58 24 Отговор

    До коментар #9 от "...защото не ги управляват герб":

    Купуват защото изгониха Лукойл и всичко руско от Румъния.

    ФАКТ: Колтото повече руско влияние има в една страна толкова е по-беден матрияла.

    Коментиран от #24, #27

  • 20 НОВ ВНОС

    45 4 Отговор
    най добрия бизнес в България завод за преработка на НОВ ВНОС коли , дрехи /парцали / храни ,100 годишно дълбоко замразено / и ВСИЧКИ ДРУГИ ВИДОВЕ ЕВРОПЕЙСКИ ОТПАДЪЦИ !
  • 21 Бат Бойко

    11 4 Отговор
    Ба,това фълшиви новини!
  • 22 Бай Иван

    30 4 Отговор
    а по времето на Иван Костов се чудехме как да се откачим от румънците че ни теглят назад....
  • 23 Ники

    58 5 Отговор
    Пичове само да вмъкна,че те имат и доста данъчни облекчения,а нашите набъбват всяка година със все нещо ново като данък...
    Наскоро ходих с един мой близък приятел да си купува Хюндай елетромобил и се оказа,че в нашата страна дават 5000 лева едократен бонус заради това,че си избрал кола на ток вместо с двигател с вътрешно горене, там по незнам си каква европейска програма. Еми хубаво де,само дето в Румъния дават пак 5000 ама не лева ами евро.... Искам да познаете от къде отиде да си вземе Хюндай електричка моя приятел :)
    Има още нещо сбъркано в нашата държава - когато караш 20 годишен дизелов кошник плащаш данък 20 лева защото колата е над 14 годишна,а когато си вземеш чисто нова дизелова кола отоговаряща на стандарта евро 6 плащаш 400 лева! ЗАЩО ? защото българксите политици са на следното мнение - като имаш пари за чисто нова кола ще си плащаш здраво - като караш кошница на 20 години значи нямаш пари и е по добре да ти вземем някакви,макар и малко, отколкото да ти спираме колата от движение и да не вземем нищо.... от личен опит го казвам.

    Приятелчета държа да кажа,че това е лично мое мнение и не задължавам никой да се съгласява с мен :)

    Коментиран от #25, #26, #35

  • 24 Ники

    11 9 Отговор

    До коментар #19 от "ВАГ":

    Доста съм съгласен с теб ! Има неща които не могат да бъдат обяснени на българина...
  • 25 ВАГ

    26 5 Отговор

    До коментар #23 от "Ники":

    Съгласен съм със теб ,само трябва да добавиш след "20 годишен дизелов кошник " и 15 годишен бензинов масларник ... защото хората ще си помислят ,че само дизелите замърсяват ,подвеждащо е.
  • 26 ооооо

    18 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ники":

    не само твое мнение, ами на 99% от грамотните хора в Бг.
  • 27 Марони

    24 15 Отговор

    До коментар #19 от "ВАГ":

    Съвършено прав си за правта пропорционлност между бедността и руското влияние!Но в.БГ доста хора не разбират този факт...

    Коментиран от #28, #29

  • 28 само питам

    27 2 Отговор

    До коментар #27 от "Марони":

    1. Кой продаде Нефтохим на Лукойл?
    2. Кой цака белот с шефа на Лукойл?
  • 29 параграф22

    18 1 Отговор

    До коментар #27 от "Марони":

    И в скоро време тези няма и да го разберат това,тъй като бедността поражда още по-голяма бедност.А тази бедност е държавна политика.Само помислете ако хората имаха поне малко по-висок стандарт на живот,дали сегашните "управници" щяха да са на власт?
  • 30 Гошо

    17 11 Отговор
    Пичове, прекалено възхвалявате румънците. Да, стандартът им е леееко по-висок от нашия, но в Румъния е същата кочина като при нас. Скандал до скандал се въди и там, също като при нас. И не на последно място - високият растеж на икономиката им през 2017 е предимно продиктуван от печатането на пари, тъй като те не са вързани към еврото като нас и могат да правят монетарни еквилибристики.
  • 31 Продавач на стари коли

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Бончо":

    Ти каква 5годишна кола можеш да си купиш бе професоре, те левчетата ти едва ли стигат и за 20годишна ама много знаете да мрънкате. То от мрънкане време не ви остава да работите та да изкарате пари за нещо по-свястно. Та и тези 20 годишните не ги заслужавате.

    Коментиран от #34

  • 32 filo

    30 7 Отговор
    Няма на света по-голям мрънкач оъ нашенеца. На него винаги за всичко някой друг му е виновен. Веднъж не чух някой да каже, че самия той си виновен за нещо. Не зная колко беден е българина, но наблюдавам как пазарува, как кръчмите са пълни, как курортите са пълни, как екскурзиите в чужбина са запълнени, как хората са повече от прилично облечени и почти всички карат коли, макар и повечето стари. Всъщност стари коли има навсякъде по света, както и бедни хора има навсякъде, но не знам дали има другаде толкова ревачи и платени писачи.
  • 33 Баиче коле

    8 3 Отговор
    Хора в Румъния парче салам е 20 лей(10лв) направете си сметка за стандарта на живот
  • 34 Ники

    13 3 Отговор

    До коментар #31 от "Продавач на стари коли":

    Мисля,че заради хора като вас българинът си купува трошляци за "левчета".
    Мисля,че вие сте тези които ходят по моргите в Германия,ИталияШвейцария и Франция да купуват 10-12 годишни коли за по 300-400 евро (има-няма 30 цента на килограм).
    Мисля,че точно хора като вас не трябва да говорят за това на кой му стигат левчетата за кола и на кой не при положение,че сваляте катализаторите на колите които вкарвате за да изкарате 60 лева повече от някоя барака (неразличима от нова на реални километри, една баба я е карала само до магазина) !

    Ще свърши и вашето време.. както на много други по-големи тарикати от вас !
  • 35 123

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ники":

    Напълно си прав! Не само облекчения, ами и сериозни такси плащаш, ако искаш да караш стара талига. Кола на около 10 години с ЕВРО 2 - продуктовата такса - за да я внесеш в държавата е около 1500 - 2000 евро. После местния данък е няколко пъти по-висок. И като теглиш чертата, по-добре да си вземеш нова Дачия или Шкода, отколкото 10 годишен Голф. А българинът, като реши да си купи за 15-20 хил. лева кола, не отива да си вземе нов среден клас автомобил, а си купува премиум на 15 години, на 700 хил. км., с изрязан катализатор и ДПФ.
  • 36 бУквар

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "W222":

    СигОрно си голЕм комплексар, марш на Очилище!
  • 37 фактите

    6 3 Отговор
    Нормално е да е така, румънците имат дупе протестират когато трябва, вследствие имат работещо правителство и съдебна система, а не се крият като вас под моркова на сянка. После румънците работят, селата им са живи имат земеделие, животновъдство, имат и предприятия не ги е срам да работят, не ги мързи ще карат хубави коли, макар че не е само това най-важното, те като цяло всичко им е по уредено и приятно от БГ, а вие мърши може само да завиждате! Защо от селата хората бягат, защо не стоят там и да работят и без това в чужбина работят най-говняната работа, в София отиват и работят за малко пари пак най говняната работа. Ми стойте си в провинцията и работете създавайте, същото важи и за селата....софия е гладна за хубаво сирене, мляко и т.н защо не го създавате , а и куп други неща......тогава и вие ще карате хубави коли накрая ще спрете да ревете и все някой да ви е черен.