Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 17:42 5 710 8

Уволниха шефа на Ford North America за "неподходящо поведение"

  • ford-
  • радж нейр-
  • уволнение

Президентът на Ford North America Радж Нейр бе отстранен от длъжността си след разследване на "донесения за неподходящо поведение", съобщава BBC. 53-годишният мениджър работи за "Синия овал" от 1987 г. и е заемал ключови позиции като шеф на отдела за глобално продуктово развитие и главен технически директор.

Вътрешното разследване е установило, че "държанието Нейр... е било несъвместимо с фирмения кодекс за поведение". Отстраняването му влиза в сила незабавно.

Президентът на Ford Джим Хакет обяви, че "решението е взето след задълбочено разглеждане и внимателно обмисляне", а компанията е "дълбоко ангажирана с насърчаването на култура на уважение" и "от ръководството се очаква да поддържа такива ценности".

Нейр на свой ред се разкайва за държанието си. "Искрено съжалявам, че в определени моменти не съм показвал лидерско поведение в съответствие с принципите на компанията, които винаги съм прегръщал. Ще поддържам вярата си в хората от Ford Motor Company и им желая бъдещи успехи".

Нейр започва кариерата си като оперативен инженер и заема ръководни длъжности в 11 моделни програми в 13 завода на Ford. През 90-те той отговаря за разработка на Fiesta, а след това е натоварен с всички европейски модели на компанията, включително Focus, Transit и Mondeo.

Последният проект на Нейр бе разработката на новото поколение на Ford GT и завръщането на марката в състезанията за издръжливост. По-рано този месец той получи като подарък за заслугите си чисто нова шосейна версия на суперколата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    19 16 Отговор
    Като гледам Фиеста, Фокус И Мондео - явно е извратеняк! Спомените ми от Таунус, Капри, Гранада и Скорпио само потвърждават залеза на Форд в Европа

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Само БМВ

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Ако си ги карал е друго.Форд е марката съотношение качество комфорт цена.Плащаш по малко за повече кола списание .Аутобилд/Фолксваген/обикновенно при тестовете е на трето място но ти върши работа като за първия класиран.Имат скъпи части но в общи линии е много здрав.Определено повече от Опел.Карам и двете марки Форда е създавал по малко проблеми

    Коментиран от #4

  • 3 Гоуст

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Ти в ред ли си или си хейтър? Какъв залез: фокус, фиеста и мустанг са едни от най-продаваните в своя клас и Форд всяка година увеличават продажбите си?
    Да не говорим за екобууста двигателя, който стана двигател на годината в 3 години подред: нещо, което никоя друга автомобилна марка не го е правила
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    12 0 Отговор
    Така и не разбрах къде е сгафил всъщност?
  • 6 Хкйхбкбжн

    9 1 Отговор
    Този само заради мутрата е трябвало да го уволнят! Отивам да драйфам....
  • 7 Х.й Пий Чай от Китай

    0 1 Отговор
    Бая мургав тоя,би трябвало да забранят черният цвят по колите от солидарност към чернилките!!Който кара черен автомобил е расист,а за розов не коментирам(Елвис изключение)!!
  • 8 бмв е61

    0 1 Отговор
    форд е баш кофа като опел фолксвагена горе долу ама само за работа иначе добра и комфортна кола бмв само това е марката