24 Февруари, 2018 10:42 43 176 50

"Баровски" джип за около 10 бона

  • range rover-
  • land rover-
  • всъдеход
"Баровски" джип за около 10 бона - 1

Луксозното подразделение на Land Rover винаги се е считало за по-престижно и по-аристократично от "конфекцията" при луксозните всъдеходи в лицето на Mercedes, BMW и Audi. Въпреки че честото посещение в сервиз е гарантирано, никак не са малко хората, които продължават да залагат на употребявани Range Rover-и.

Сега ще ви обърнем внимание на един, "баровско" изглеждащ джип за около 10 000 лв. Става дума за Range Rover L322. Този високопроходим автомобил се произвежда от 2002 до 2012 година и екземпляри от първите пет години на производство могат да се намерят на цени в диапазона 10 000 лева.

"Баровски" джип за около 10 бона

Принципно не са много луксозните всъдеходи, които са на ти с офроуда. Range Rover L322 обаче е точно от тази порода и 15-ина години по-късно той струва нищожен процент от цената му като нов. Сред другите му плюсове са стилния дизайн, изтънчения имидж и доста BMW технологии, включително електрониката, трансмисията и двигателите.

По-късно бензиновият V8 двигател е заменен с такъв от Jaguar. Големият и най-основен минус е в стойността на експлоатационните разходи, а те са огромни. И тук далеч не говорим за разхода на гориво, който също е титаничен. Не говорим и за стандартното обслужване и смяна на гуми, цената за които отново не е за пренебрегване.

"Баровски" джип за около 10 бона

Сериозните харчове идват в случай на повреди, а те при въпросния Range Rover съвсем не са рядкост. Изваждането идва от проблемната електрическа инсталация, безбройните компютри, както и от капризното въздушно окачване. Не са рядкост случаите, когато проблемни се оказват радиатори и трансмисии.

Въпреки всичко това L322 е едно от предложенията, което за сравнително малко пари ви предлага доста лукс, имидж и отлични всъдеходни възможности. Преди да прибегнете към покупка обаче, обърнете внимание на написаното по-горе и добре преценете силите си. Вижте някои от предложенията за достъпен луксозен джип ТУК.

"Баровски" джип за около 10 бона


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПНСД

    256 47 Отговор
    Какво му е баровското на 15 годишен автомобил с незнаен брой собственици пълен с биологични останки от всички тях. Като ви видя да зареждате за 20 лева и да карате с гуми без грайфер, освен че сте цървули, друго няма да си помисля за вас...

    Коментиран от #3, #6, #17, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антон

    91 50 Отговор

    До коментар #1 от "ПНСД":

    Изпреварил си ме с коментара.
    Всеки път го пиша това и всеки път се намират почитатели на мизерията, които да плюят възхваляват колата от статията, разни 190,124, баровски седмици на по 20-30 год. и други подобни коли отдавна забравени че са съществували в нормалните държави. Ама тука нашия скъсаняк иска да кара премиум брак, да го поддържа с тел и жица и да скимти срещу всичко.

    Коментиран от #33, #35

  • 4 Кабинчо

    68 14 Отговор
    Който си отваря очите може да намери лесно такъв автомобил, който ще му служи вярно всеки ден без особени драми. По принцип се правят със съвсем различен бюджет и замисъл, така че 15 годишните имат по голям ресурс от да не споменавам марките на някои магазински возила. Мое мнение и не го навирам на никого.
  • 5 наблюдател

    43 6 Отговор
    Имах възможност да наблюдавам същия джип в ръцете на човек с възможности да си го позволи за малко повече от година.Всеки месец в сервиза-накрая и двигател правиха(за този ремонт се чуха луди пачки).Съгласен съм,че кеф цена няма,ама дори този собственик го издържа джипа 1 година и го смени с МЛ 350.Че джипа не беше нов,ясно,ама и вече не са това тази марка,каквато слава и се носеше,още по-ясно!

    Коментиран от #23, #25

  • 6 Пича

    38 22 Отговор

    До коментар #1 от "ПНСД":

    Ако оставим хейта на страна, този джип е страхотен и ако можеш да си го купиш ще ти даде много приятни емоции. Не разбирам защо разни разбирачи скачат срещу нещо само защото е на 15 години, проучете малко и ще видите, че най-скъпите коли в света са именно старите а не тези в магазина!

    Коментиран от #12, #18

  • 7 Софиянец

    33 38 Отговор
    Миналата година си купих "нова" кола и се оглеждах за кола като бюджет-а около 10- 15к.; Гледах 10 годишни коли като Mercedes C класа от 2008 или SLK; Range Rover като на снимката, БМВ 3-ка от 2007... не че бяха лоши, но дърти, скъпо обслужване и щяха да ми крадат огледалата и парктрониците. Накрая взех Audi A1 спортна конфигурация за тия пари... реших да не се изхвърлям, а да си взема сравнително евтина за поддръжка кола, последен модел на по- малко години; Познатите ми се смееха, че дадох толкова пари за малка кола; И до днес им слушам ревовете за одрязани катализатори, откраднати парктроници, скъпи части и гуми и не знам още какво си; А пък аз си сипвам бензин и си свиркам;

    Коментиран от #9, #24

  • 8 амг вечна мощ

    23 12 Отговор
    Баровски хахаха и като стане време за смяна на нещо по-мотора да се маха цялото купе,че да може да го ремонтираше НЕ МЕРСИ !! За тия пари по-добре паркетен джип МЛ Х5 отколкото това !
  • 9 Софиянец

    26 22 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    И още нещо- понеже в България сме по- европейци нали караме с включени фарове през деня; Е един приятел с подобен джип изрева, че трябва да даде 200 лева за ксенон крушка, пък било хубаво да смени и двете, че да не светят различно; Аз съм с дневни светлини, ксенона само през нощта го пускам, през деня съм с фабрични лед светлини; Затова човек трябва да си купува по- нови коли според бюджета си

    Коментиран от #21

  • 10 гост

    35 6 Отговор
    кола за милионери(хора с бездънен джоб с парички да могат да ремонтират трошливия "джип" И не си правя майтап с това твърдение
  • 11 Оня С Коня

    18 6 Отговор
    Здравейте, Въпросният ,,атомобил'' е роден болен , още докато беше собственност на BMW , въпреки това тези автомобили все още се правят в Англия, идваха ест. с автовози като основният дори до някъде ,,принципен'' проблем беше ... на първият автомобил който трябваше да се разтовари , така че да има достъп до останалите обикновенно бяха ,,забравили'' да пратят ключовете ... т.е. автовоза седеше поне няколко дни докато пристигнат , като за това време се плащаше ест. всичко на превозвача , идвали са автомобили дори с не-пълна окомплектовка ,
    липса на резервна гума , крик и тем-подобни , BMW в крайна сметка се отказаха от тези каруци , отделно поддръжката на подобен ,,автомобил'' излизаше златна , ако един филтър без значение кой за нормален ЕУ автомобил излизаше 40 DEM при Rover цената беше х3-4 дори , халал да им е на FORD ....
  • 12 ПНСД

    27 6 Отговор

    До коментар #6 от "Пича":

    Коментара ми е насочен към "Баровците" и какво му е баровското на стария кенеФ! Хубавите автомобили струват пари даже и когато са на възраст! За 10к лева ще е УМРЯЛ още преди да е напуснал Италия!!! Ама ти защото си разбирач и пич нещо ти убягват нещата!
    Баровец си като си караш W222, а уикенда си разкарваш перфектно запазените си W221, W220, W140, W126... (Пример с Мерцедес, няма значение коя е марката!)
  • 13 гост

    16 8 Отговор
    И Валентин Златев си помисли че ще е баровец с тоя джип V8 и като дойде в сервиза вече не го мисли за това което той си мислеше че няма да се строши ама дойде само веднъж
  • 14 агент08

    25 6 Отговор
    И кое му е баровското на тоя таралясник, ако трябва 80% от времете да е в сервиз....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 навИ

    23 4 Отговор
    Англичаните имат една много точна поговрка по този повод, а и не само, а тя гласи: "we're not too rich to buy cheap things" или по нашему: "Не сме достатъчно богати за да купуваме евтини неща".
  • 17 Бобо

    21 12 Отговор

    До коментар #1 от "ПНСД":

    Селянино, ти сигурно зареждал цял резервоар и караш кола 2016-2018г.
    Кой знае, как пълниш газовата за по 15-20лв.

    Коментиран от #28

  • 18 Тито

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пича":

    Село селооооо
  • 19 mititu

    17 13 Отговор

    До коментар #1 от "ПНСД":

    А ти сигурно си с джапанки и зареждаш за 25 лева?!Баровците не посещават такива сайтове.Всъщност те изобщо не ровят в нета.

    Коментиран от #48

  • 20 Търе

    12 5 Отговор
    Пълен кенеф
  • 21 Гост

    20 6 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянец":

    Пълни глупости - 200 лева за крушка само в Мото-Пфое може да е, с този цокъл има ксенони вече за 35 лева. Но да ходиш за крушка при тях за 15 годишна кола, е леко тъпо. Всъщност е толкова тъпо, колкото сравнението ти на твоята въшка с такъв джип.
    Всеки решава какво да си купува и какво да кара и този Рейндж е готин, но наистина казват, че е много скъп за поддръжка.
    Нямам преки наблюдения, но определено ми харесва.
  • 22 Ощърбий

    18 7 Отговор
    И кому е нужно да купува скрап за 10 иляди лева?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Илитерат

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянец":

    Публикувано във факти.бг: ревовете за одрязани катализатори, откраднати парктроници, скъпи части и гуми и не знам още какво си"

    Нещо за оДкраднати чистачки няма ли да напишеш?
  • 25 Лимонад

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "наблюдател":

    Грешката е че си на людавал през чуЖди очи...
    сам си писал - човекът имал пари но си купил дарак... мъчил се да го направи кола, защото е имал изисквания за нещо по добро и в резултат само е потрошил едни пари...
    Ако беше гледал през очите на някой друг без възможности - тая кола нямаше да влезе 1 път в сервиз, щеше да е най добрата според собственика и и т.н.
    Надявам се ме разбираш какво ти казвам. И говорим и в 2та случая за една и съща кола
  • 26 Кобрата

    26 3 Отговор
    В момента, в който купиш автомобил от висок клас на старо, се превръщаш в негов роб! А на кола и на жена, не се робува!
    Тези коли са с огромен пробег, а частите са непосилно скъпи, за човек, който е събрал 10 000 лева от заплати и е решил да си го закупи.
    Не искам да говоря лошо конкретно за тази марка, а като цяло за старите автомобили от висок клас...
  • 27 Карло

    17 3 Отговор
    Незнам вие какви уникални коли карате не развалящи се.Аз имах такъв, Сега съм с Спорта, и след време пак ще си купя Рейндж! Колите след 2000 година всичките са податливи на дефекти,важното е да усетиш и да оправиш навреме проблема и колата ще ти се отблагодари.Нито са скъпи за подръжка,нито създават проблеми (говоря за коли които са купени и поддържани както трябва! )Немога да разбера какво му е скъпо като го вземеш и хвърлиш едни 2-3 хиляди лева за да я стегнеш и да си караш с кеф?То една Х5 сигурно се разваля и яде повече пари от това.А той до този е меко казано като лада.Който се е докосвал до двата модела знае за какво говоря.Амортисьори са същи пари ,скорости пак така,масла глупости.. какво му е скъпото? скоро смених почти всички тампони отдолу поръчани от германия лемфюрдер за 600 лева.. На пасат 5 даже предницата е по-скъпа..Който не вярва да провери сайтове бол :)

    Коментиран от #34

  • 28 Жоро

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Бобо":

    нека позная вземал си джипа на излпащане мислейки се за яко мутра и баровец но като си прочел горния коментар са те засегнали по самочувстието и ти е станало тъпо но понеже си уважаващ себе си баровец мислейки че 20 годишната ти кола е още актуална веднага си приел мн лично нещата и си решил да храниш по хората

    Коментиран от #43

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бмв е61

    9 4 Отговор
    джипа е супер има доста екстри и е истински джип,но жалко че малцина от вас могат да разберат за какво става дума надали някога ще разберат за тея пари това е и доста проходимо
  • 31 Гост

    2 2 Отговор
    Въпросната кола е добър всъдеход и няма нищо общо със светкащите лагерни колички от новият век.Колата е като жената на вкус и цвет...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Фен 7

    9 4 Отговор
    Ще ви кажа само едно разбирачи:
    Който се е качил на тази марка не слиза от нея?А който е слязъл му е мъчно за нея ,независимо какви проблеми е имал.Карам я от дълго време в различните му модификации и няма да сляза.Чисто новото БМВ ми счупи мотор на 20 хил км ,какво до говорим.Всеки автомобил си има проблеми ,но трябва до си намериш подходящият майстор.Желая успех на всички "професори" тук.
  • 37 Driving pleasure

    3 3 Отговор
    Пожелавам късмет на глупака, който е го вземе с последните си кинти и ще налее пари в него като за още 3 "баровски джипа" :D
    Това е автообил, който и като нов е бил ненадежден, а поддръжката му е убийствена!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 PlimP

    2 2 Отговор
    човек ше си каже, всички тук карат рейндж, тва е кола за хора с пари и определено е добра друг е въпросът, че за 10 000 такъв гледан, няма, същатата е и схемата с х5, мл и т.н. искат кинтите и да не ми се лигавите с части от евраците, друг е въпросът, че като 4х4 е доста по-добър от тъпите ви мл-и и х5-ци
  • 42 Ауто Мотор Спорт

    4 4 Отговор
    "Няма нищи по-лошо от лошото време и английски автомобил" - лаф от телевизията Ауто Мотор Спорт
  • 43 Бобо

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Жоро":

    Не приятелю, не съм баровец, нито пък имам такъв джип, дори и не яъзнамерявам да си купувам подобни скрапове, просто коментарът ти е издразни, с това зареждане за по 20лв.

    Нищо лично !
  • 44 гощо

    3 3 Отговор
    В момента си продавам колата и поне 4 човека ми се обадиха да ми предлагат бартер за такъв камион,единият беше спорт другите Вог! Явно е тегаво да обсулжваш такъв дърт камион?!?! Мой роднина имаше такъв изваден от магазина и на към 200-220.000км прави скорости което е несериозно!??!

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Марио Ангелов

    3 1 Отговор
    Рейндж Ровъра след 3та год. се разпада ,много голямо менте!
  • 47 Баятлия

    2 0 Отговор
    За тоя " Баровски " джоган ти трябва и баровски портфейл да го подържаш.
  • 48 Верно ли бе

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "mititu":

    Така говориш се едно много ги познаваш баровците я някай ако може да дефинира кой е баровец и кой не е
  • 49 Приятелю

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "гощо":

    Несериозно е как българете искат колата да се движи без да се разваля 50 години и 4 000 000 километра а иначе стига да не я кара малоумен пръч всяка кола ще кара 150 - 200 000 и вънка това е положението то и хората могат и до сто ама може и на 50 да сдадат багажа
  • 50 Борислав

    0 0 Отговор
    Хора от коментарите ви разбирам, че повечето са аз не съм карал или обслужвал, но на един познат един приятел.... Колата е супер. Покарайте и ще ме разберете. А и явно повечето от вас четат повечко. Дали Ауди БМВ и Мерцедес са евтини за поддръжка? Кола за богати и дори на старо е кола за богати. Не може от голф да се качиш на такова и т.н. Вица за Мазерати и Голфа го знаете