Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 10:15 4 547 14

Задава се метан-електрическа Skoda

  • skoda-
  • vision x-
  • женева 2018

Компактен кросоувър, задвижван от три източника на енергия, ще стане най-универсалният автомобил на Skoda. Прототипът Vision X ще дебютира на изложението в Женева следващата седмица.

Засега представа за външността на новия чешки модел дават само рисунки, публикувани от пресслужбата на компанията. Skoda обаче не крие технически подробности за кросоувъра.

Vision X ще може да работи на бензин, сгъстен природен газ (CNG) и електричество. При необходимост пък задвижването ще се променя от предно на двойно или задно.

Двигателят с вътрешно горене е 1.5-литров TSI. При работа на метан мощността е 130 к.с., а максималният въртящ момент - 200 Нм. В такъв режим хибридът ще бъде само с предно предаване.

Задният мост ще се задвижва от електромотор, захранван от две 48-волтови батерии. Съвместната му работа с бензиновия агрегат ще осигурява на Vision X задвижване на четирите колела.

Метан-електрическата Skoda ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 9.3 сек и ще вдига 200 км/ч. С пълни метанови бутилки и зареден резервоар за бензин Vision X ще може да изминава до 650 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    13 0 Отговор
    Надяваме се, че ще има и прословутите голямо вътрешни пространство и огромен багажник. И ако докарат цена до 40 хил. лв. ще е трепач.

    Коментиран от #3

  • 2 фактолог

    3 9 Отговор
    В Англия от 2014г. автобусите-дабълдекер са на същия принцип: метан електричество, така че всъщност ВАГ са 5 години след английските автобуси, коео си доста добро постижение.
  • 3 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    За 40х.лв може да си купиш базовата версия, нищо повече. Такъв хибрид ще е над 60х.лв в ниското си оборудване и може да достигне до 80х.лв. Тук имаш стандартен бензинов двигател, плюс метан, плюс напълно нова задна ос с вграден електромотор и литиево-йонен блок батерии. Пежо също възнамеряват да вграждат 48 волтови мотори на задната ос и така няма да променят купе, скортна кутия и предаване, за да е подходящо за двойно предаване, а само нов заден мост с елетронно управление.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Минаващ

    3 3 Отговор
    Всъщност забравяте и работата на бензин.
    Така, че няма нищо революционно, та даже и статията и заглавието ви е сгрешено.
  • 5 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Глупости на търкалета , Кади Екофуел Комби със 7 места , същия двигател и метанова уредба струва малко над 30 000 в България , задния мост със батериите е не повече от 10 000 , общо може и да е под 40 000 ! При Тойота Аурис разликата между дизела и плугин хибрида също е под 10 000 . Чехите не са луди , знаят че няма кой да го купи това много над 40 000 лева !
  • 6 123

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Абе да ти кажа метановата Октавия беше някъде към 35 000 с доста добро оборудване, май. Така, че колко още ще оскъпи цената електриката, още повече, че няма да има стандартно 4х4, ами електрическия мотор ще е вързан със задните колела и ще се включва при нужда.
  • 7 СССР

    4 12 Отговор
    ПАК ЩЕ Е ГАДНО ПЛАСТМАСОВО ПРОИЗВЕДЕНИЕ!

    В КОФАТА!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "СССР":

    Карай си Джогана и си свиркай
  • 10 Иванчо l-ви

    2 1 Отговор
    Слагам му АГУ и газзззз
  • 11 Я. Петров

    3 1 Отговор
    До 6 г. Електрически ще е равен на дизела като цена.
  • 12 незнайко

    2 0 Отговор
    Заредени бутилки и пълен резервоар 650 км. е направо смешно !!! Колко ще гори това чудо ???

    Коментиран от #13

  • 13 Японеца

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    Прочети малко за метановите бутилки.

    Защо обаче не наблегнат на ДВГ с метан или пропан за производството на електричество?
    Или газовотурбинният механизъм за производство на ток.
  • 14 Jack Bauer

    1 1 Отговор
    Аз бих го купил, ако вместо бензин-метановия двигател има батерии и пердаши само на ток.