Last news in Fakti

29 Март, 2018 14:26 10 160 18

Запознайте се с Toyota Corolla XII

  • toyota-
  • corolla
Запознайте се с Toyota Corolla XII - 1

Вариатор, имитиращ десет предавки предавки, "умна" механична трансмиси и изключително дързък вид - това е новата Corolla или по-конкретно поредното дванайсето поколение. Този автомобил беше напълно разсекретен по време на изложението в Ню Йорк. Японците първо показаха RAV4, и два дни след това извадиха под прожекторите новата Corolla.

Новото лице на Corolla прилича на хот-хеч и е радикално променено от досегашната визия на модела. Автомобилът е направен на платформата TNGA и е със задно многолостово окачване. Разширени калници и понижен център на тежестта са още от особеностите на модела.

Запознайте се с Toyota Corolla XII

Corolla XII впечатлява и с факта, че е станала по-дълга и по-широка, но и по-ниска. Якостта на каросерията е значително увеличена. С други думи задокеанската Corolla е сходна с европейския Auris, но това не се отнася до двигателите. Тук няма нито един малък турбомотор, като няма и хибридна версия.

Наличен е двулитров атмосферен двигател M20A-FKS с удължен ход на буталата, който е от семейството Dynamic Force. Степента му на сгъстяване е 13:1. Този агрегат е заимстван от Lexus UX, където разполага със 171 конски сили. Мощността му при Corolla обаче все още се пази в тайна. Автоматичната трансмисия също е от Lexus.

Запознайте се с Toyota Corolla XII

Трансмисията е иновационният вариатор Dynamic-Shift CVT, позволяващ по-бърз старт и разширен силов диапазон. Безстепенната кутия имитира десет предавки. Алтернативата е "умна" шестстепенна механична трансмисия, която подготвя оборотите на двигателя спрямо избраната предавка.

Интериорът е скучен, но архитектурата на арматурното табло разширява визуално салона. Технологиите в салона обаче са на лице. Интерес представлява мултимедийният комплекс Entune 3.0 с 8-инчов сензорен екран, както и многото модули за свързване с мобилни устройства. Продажбите ще стартират от лятото на 2018-а.

Запознайте се с Toyota Corolla XII


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хуи

    5 16 Отговор
    ...малко ми простеят седалките..,можеха малко кожичка да турят....

    Коментиран от #6

  • 2 Random

    9 29 Отговор
    Уникална грозотия.
  • 3 А7шшш

    11 12 Отговор
    Абсолютен Аурис!
  • 4 ГОСТ

    13 16 Отговор
    Нещо не ме грабна!
  • 5 лъва

    5 40 Отговор
    Японците така и не се научиха да правят автомобили дето не ръждясват.Това е поредния ръждялник дето след етата година експлоатация задните калници и праговете ще изглеждат все едно мишки са ги гризали.

    Коментиран от #15

  • 6 Голем

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "хуи":

    Ти па си много хубав
  • 7 гост

    7 21 Отговор
    В профил е същински Хюндай.
  • 8 Трифон

    5 21 Отговор
    Централната конзола е ОТКРАДНАТА от Киа/Хюндай!
    Поредната дизайнерска импотентност на тойота..
  • 9 Панчо

    7 38 Отговор
    Колкото и да "биете" минусчета дребни душици, вашата любима марка си остава пародия на колела. Достатъчно грозни и елементарни са колите на тойота, че и хората които ги карат могат да се упреличат със същото!
    Жалка работа

    Коментиран от #10

  • 10 Прекалено късо име

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "Панчо":

    каза селското момче с опърдяните потурки муахахаха
  • 11 123

    3 14 Отговор
    И после се чудят, абе защо се продават повече Голфове? Пичове, ама вие сте заложили провала още от раждането. Наместо да надградите сегашната Карола/Аурис, вие сте я съсипали направо.
  • 12 ВАГ

    2 15 Отговор
    Тва нещо за пазара в САЩ?!!!!! ... тези се самоубиват , в САЩ не се продават хечбеци а седани,това става повече за Европа.
    Иначе за модела.... ами както обикновенно : от вътре поснотия,от вън Пежо 208 и естествено нито една японска част.

    Коментиран от #16

  • 13 Аре

    14 2 Отговор
    12 коментари като 7 от тях писани от един и същ болен мозък.
  • 14 газ

    13 2 Отговор
    някой яко го боли задника в тия коменти... супер е количката - корола се завърна! и както знам, че ще им сложат атмосферни бензинови, това ще е "колата" !
  • 15 ????

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "лъва":

    Още не съм виждал ръждясала тойота но немски легени съм виждал и то 1000% все ръждиви имам и други коли но тойотата е една от наистина здравите марки в света и другото което е вземи си нова тойта и виж колко гаранция и дават и на другите колко дават и после пиши глупости че вече нещо се излагате катарите си кошниците по на за 1000-2000 лева и си мислете че карате коли
  • 16 Вихъра

    3 11 Отговор

    До коментар #12 от "ВАГ":

    Ти ги преби!
    Реалността за Тойота, отвътре смях и ужас, евтина пластмаса и плюш, отвън краден дизайн, зле прерисуван от сакат дизайнер.
    Жалко, но факт господа, карате дъното на естетката, а се биете в гърдите за една много СПОРНА надеждност.. смешни сте!
  • 17 Човек

    6 2 Отговор
    Всички млъквайте! Прекалено е хубава тази кола за вас! Но пък няма хибрид за съжаление.

    Коментиран от #18

  • 18 Мазохист

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Човек":

    Хубава като за мазохисти.