25 Април, 2018 11:27 9 785 13

Ето го BMW-то с новите "бъбреци"

  • bmw-
  • ix3-
  • пекин 2018
Ето го BMW-то с новите "бъбреци" - 1

В Пекин се състоя премиерата на новия електрически кросоувър на BMW. Електромобилът, обозначен като iX3 е все още под формата на концепция, като от концерна заявиха, че серийната версия ще се появи на пазарите през 2020 година. Тази кола ще стане първата за BMW от линията електрифицирани транспортни средства от пето поколение.

Платформата за iX3 е заимствана от стандартното X3, но за електромобила е разработена нова задна подрама, като има и изменения в конструкцията на шасито. Силовият тракт на iX3 представлява иновационен блок eDrive, обединяващ в себе си електромотор, скоростна кутия и електронни компоненти, а така също и акумулатори с висока плътност на съхранение на заряда.

Ето го BMW-то с новите "бъбреци"

Мощността на този силов тракт е 272 конски сили, а капацитетът на батериите - 70 киловат часа. С едно зареждане BMW iX3 може да измине разстояние от 400 километра. Зареждането става на специални 150-киловатови станции и отнема само 30 минути. Иначе визуално, електромобила повтаря формите на кросоувъра с двигател с вътрешно горене, но с няколко разлики.

Основната е свързана с емблематичната за марката радиаторна решетка, която е с "бъбреци", които са пръв път в историята на BMW са съединени. Джантите също са различни, като дизайнът им има за цел подобряване на цялостната аеродинамика. До 2025 година BMW ще пусне общо 25 нови модела - хибриди и електрички, като ще има и наточени електромобили с по 800 коня.

Ето го BMW-то с новите "бъбреци"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крава

    66 4 Отговор
    Прилича на КИЯ
    все повече.
  • 2 Мдааа

    38 4 Отговор
    Kia
  • 3 bmw

    6 20 Отговор
    тихо бакшиши - пипайте волана през 10 секунди че ще кривне от пътя
  • 4 Хахаха

    26 3 Отговор
    Излагация, резил
  • 5 BMW или KIA

    31 3 Отговор
    Не мога да разбера как може BMW да кпират дизайн от KIA?
    Ако бе обратно, да, ама германците да копират корейците?
    Накъде отиват BMW, не мога да повярвам?
  • 6 Само минавам

    13 2 Отговор
    Хаха , новите "Бъбреци" приличат на слънчеви очила!
  • 7 Срам и резил

    3 5 Отговор
    "Силовият тракт на iX3 представлява иновационен блок eDrive, обединяващ в себе си електромотор, скоростна кутия и електронни компоненти"

    Иновативно иновативно колко да е иновативно, всички превозни средства на Tesla , а и на доста други производители се обединили всички тези компоненти в един блок.

    С други думи са краднали оттук-оттам по нещо, за да съберат своя Франкенщайн. Принципно лошо няма, но да не го наричат иновативно.
  • 8 E61

    7 10 Отговор
    На Какви корейски пластмасови варелчета казвате че прилича това бмв не разбирам по скоро знаете ли за да ситгне една марка да я наричат ПРЕМИУМ какво е постигнала и как се развива в телнологичния свят на автомобилостроенето ще имат още суши и купички ориз да изядат докато сигнат класата на БМВ а тези където опреличават на КИА карат корейчета и се захласват по премиум автомобилите и много им се иска да прилича на тяхните вън джонг фонг колички за това плюят и хейтват!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Бухахахахахха

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "E61":

    Премиум марка да,но да наричаш Х3 и този варел от снимките премиум-за лекар си.Премиум на марката е 5,6 и 7 серия.Другото е купчина желязо на силно завишена цена.С това от снимката може да отидеш на море и да ползваш слънчевите очила от предницата вместо да си взимаш от пазара.Не я сравняваме с Киа.Корейците отдавна задминаха БМВ по дизайн.Те поне правят по-красиви коли.
  • 10 MT Гонтан

    6 0 Отговор
    На Хитлер мустачките
  • 11 Трифонов

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "E61":

    Правилният подход е следният: Просто... не им... обръщаш... внимание... и... не... коментираш... тъпанарските им... коментари! Оставяш ги да тънат в невежество и толкова! Някой ден, ако имат късмет, а те в повечето случаи няма да имат, защото късметът в повечето случаи е, както си го накъсметиш, ще им се случи да покарат ново БМВ и тогава ще разберат какви глупости са дрънкали в миналото. И или ще се напънат и ще си купят и те истински автомобил, превръщайки се във фенове на тази марка, или няма да се напънат и ще си останат на японски и корейски кошове, обяснявайки, но вече насила, колко последните са най-хубави, най-технологични и качествени. Но всички нормални хора, които са карали коли в живота си и имат по-специално отношение към тях, знаят, че това са просто глупости!!!
  • 12 Дидо

    1 0 Отговор
    Аз лично смятам ,че има в развойният отдел на бмв има един цял екип от дизайнери които незабавно трябва да се уволнят, ако не БМВ тотално ще се обезличи..язък за хубавите автомобили в миналото на марката..
  • 13 Зиг хаил

    0 0 Отговор
    Само на мен ли ми прилича,хахаха, на Хитко мустака?!Направо ще го кръстя "Сърдит Хитко"!Все едно Гитлер се е вселил в кола!Голям смях!