Last news in Fakti

25 Май, 2018 11:27 4 510 19

Нови обещания от Илон Мъск

  • tesla-
  • model y
Нови обещания от Илон Мъск - 1

Шефът на компанията Tesla Илон Мъск съобщи в Twiter, че новата Tesla Model Y ще се появи на 15 март следващата година. Това обаче съвсем не означава, че дебютът на малкия електрически кросоувър ще се случи тогава.

Още повече, че компанията му търпи огромни загуби е заплашена от банкрут. Иначе идеята за малък кросоувър с индекс Y е отдавна. Този електромобил ще е снабден с вдигащи се нагори врати, подобни на тези, използвани при Model X.

Освен това в оборудването му е предвидена система за автопилот, работеща с компютър, производителността на който е 40 пъти по-голяма от компютрите в настоящите автомобили Tesla.

Иначе, що се отнася до очакваните нови масови модели, то компанията все още среща трудности с производството на Model 3, а се очаква старт на производството на електрическия камион, както и на роудстър ускоряващ до 100 за 1.9 секунди.

Плановете са камионът да се появи през 2019-а, а роудстърът - през 2020-а. Дали обаче това ще се случи, към момента няма яснота. Тенденцията е, че напоследък повечето от обещанията на Мъск не се сбъдват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    9 11 Отговор
    да, да... ако има още бунаци да му вярват на свети илончо... той сам призна, че производството на Модел 3 го води към фалит ама сектантите продължават да му ръкопляскат...
  • 2 123

    13 6 Отговор
    Хе, хе. Сега ще продаде на зелено още няколко десетки хиляди бройки от Y, после от Z и след това от Ы. И така докато има балъци да му вярват.
  • 3 Dddddddd

    6 4 Отговор
    В стремежа си да стане Еко-Крал....сега....яката е в батака
  • 4 Зомби с квадратно чело

    10 4 Отговор
    Този човек продължава да няма никаква обратна връзка с пазара.
    Хората му казват тези врати чайка са скъпи, дават много дефекти, неефективни са. Кой нормален човек кара кола от задната седалка??? Нали дори и да няма пътници винаги има шофьор!!!!!!!!!!!
    И накрая ако се разходи по улицата а не под земята ще види че другите СУВ нямат такава простотия.
    За Х донякъде го разбирам търсеше УААААУ ефект обаче за компактен СУВ, стигаааааа кога ще спрем с маркетинга и ще се насочим към екологията????
  • 5 айай

    3 4 Отговор
    Статията е платена!

    Коментиран от #6

  • 6 И още как

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "айай":

    Има си хас да не е платена! Какви факти научи от нея, освен опитите за внушения към все още заблудените фенове на ДВГ? Докато има зомбита с квадратно от блъскане в главата на двигателя, ще продължават да се пишат такива статии. Няма абсолютно никакво значение дали Тесла ще фалира, дали Илон Мъск ще е начело на Тесла, Тесла ще произведе тези модели рано или късно, дори някой да ги купи, след като фалират. Електрическата мобилност е бъдещето въпреки мненията на квадратните чела.

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 Зомби с квадратно чело

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "И още как":

    Електроколите нямат нищо общо с Тесла(компанията не ученът).
    Тесла само им вреди като създава армии от зомбита с квадратни чела от блъскане главата в земята докато казват молитвата към Мъск като теб.

    Коментиран от #11

  • 8 Госпожа Петрова

    0 0 Отговор
    пише се "ученият"!
  • 9 айай

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "И още как":

    То това е ясно,но не мога да си обясня процесите в квадратните глави.Онова момченце Ото и ония тримата ги объркаха.Ясно е че с хапчета не става.Само електрошок.
  • 10 Електрошок

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "И още как":

    Това,което си написал е абсолютно вярно и би трябвало да сложи край на полемиката,но си мисля,че ще подейства като високооктанов бензин на отофилите.
  • 11 И още как

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Зомби с квадратно чело":

    Ама разбира се че, Тесла нямат нищо общо с електромобилите! Tesla са такива лъжци, измамници и балонаджии, че правят автомобили с ДВГ, но крият ауспуха за да лъжат че продават електромобили и само такива като нас им вярват, а пък вие умните си знаете че Илон Мъск е измамник и Тесла не прави електромобили!
  • 12 Ben10

    4 1 Отговор
    На тоя колите имам чувството че са едни смартфони с колела. Вижте само интериора и имената. Па и с кабел се зарежда :D

    Коментиран от #13

  • 13 Смарт

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ben10":

    Не си много далече от истината, само където не са смартфони, а суперкомпютри. Само преди 20 години, компютър с подобна изчислителна мощ, заемаше няколко стаи и изразходваше няколко десетки киловата мощност.

    За всеки който поне малко разбира от компютри, голямата новина от статията е че новият модел ще разполага с 40 пъти по-мощен компютър, което ще позволи много по бърза и прецизна работа на автопилота и всички останали системи.

    Коментиран от #14

  • 14 Язе

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Смарт":

    Няма как за това време някой да измисли нещо 40 пъти по-мощно от предния модел.Все едно от телефон с шайба,директно на айфон Х.Поредния балон надуван яко от Мъск.
  • 15 Мани бегай

    5 2 Отговор
    Вие нищо не разбирате, човека просто тренира за депутат. Още малко и ще дойде при нас да се кандидатира за изборите :-D
  • 16 12345

    3 2 Отговор
    Илончо Мъсков похарчи милиардите държавна помощ и сега започна да потъва. Само се чудя какви загубеняци му се връзват на въдицата да плащат депозит за кола, която евентуално ще получат след 2-3 години. Ако до тогава не е обявил официално банкрут, защото той реално е фалирал. Поне това показват финансовите отчети на компанията.

    Коментиран от #17

  • 17 Просяк

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "12345":

    Бате, бате, гледам че и ти си фалирал и имаш няколко милиарда в сметката, дай само 5-6 милиона, да храним децата...
  • 18 ASD

    1 1 Отговор
    Мъск е въплъщение на САЩ. Големи планове, Силен ПиАр, Огромни дългове, Дефектно производство, Висока отчетна ефективност, Ниска реална.

    С две думи ПИРАМИДА, схема на Понци. Дават се обещания за доходност, а дивидиентите се изплащат с нови заеми, като реално производството е на огромна загуба.
  • 19 Jack Ballard

    2 0 Отговор
    Мъскито сега ще обяви още 25 модела, които ще "излязат" на пазара в следващите 1-2 години и ще обяви, че желаещите трябва да направят предварителна резервация с предплата на стойност 10К $. Че портфейла на Тесла започна да изтънява и е крайно време да се приберат още кинти от електро-кретените.