25 Май, 2018 16:48 5 511 6

Dodge възражда Viper, но без V10

  • dodge-
  • viper-
  • детройт 2019

Култовият Dodge Viper се завръща. По предварителна информация предвестник на новия модел ще бъде показан на автосалона в Детройт догодина, а продажбите на серийния автомобил ще започнат най-рано през 2020-а, съобщава Car and Driver.

Четвъртата генерация на "Пепелянката" ще бъде построена на нова пространствена архитектура с широко използване на алуминий и въглеродни влакна. Viper ще запази класическите пропорции на предшествениците си и ще дебютира във версия роудстър.

Моделът обаче ще се прости с една от най-характерните си особености - десетцилиндровия двигател. Той ще бъде заменен от атмосферен V8 с мощност около 560 к.с. Не е изключено да има и по-мощна модификация, екипирана с второто поколение на мотора Hellcat със 710 коня. Трансмисията ще бъде само с ръчно превключване.

Прогнозната цена на новия Viper е около $90 000 (€77 084).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 222

    13 1 Отговор
    "Ово йе стандарт" както са казали онези сърби у Ню Йорк. Яка бегачка на цената на четирите колелета за подобно нещо в Европа. Даносамо не е с листови ресори отзад.
  • 2 Mnogo

    8 1 Отговор
    По 1 за всеки
  • 3 onq s konq

    12 4 Отговор
    Спец за БГ ще има и дизелова версия
  • 4 Random

    7 6 Отговор
    Че що за Viper ще е?
    Тия от фиат и крайслер да си гледат малолитражките и да продадът цялата марка Dodge на някой друг щото иначе ще я съсипят.

    Коментиран от #5

  • 5 РЕАЛИСТ

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    Точно те я възродиха. Даймлер ги докараха до фалит.
  • 6 незнайко

    5 0 Отговор
    Ръчно превключване е най хубавото което прочетох !!!