27 Май, 2018 10:52 14 269 7

Да изчезнеш за 20 секунди

  • кражба-
  • инцидент-
  • безключово запалване

Не ще и дума, че безключовото стартиране на двигателя е практична екстра. За съжаление освен риск от нещастни случаи в затворени пространства тази опция дава допълнителен коз в ръцете на крадците, тъй като безжичният сигнал може да бъде сканиран и след това възпроизведен.

Както показва този видеозапис от Великобритания, за задигането на автомобил по този начин не е необходима дори цяла минута, както в заглавието на култовия филм. Апашите се нуждаят от едва 10 секунди за прехващането на сигнала и още толкова за настройката на седалката.

Собственикът на откраднатия Mercedes-Benz, се оплаква, че GPS-датчикът за спътниково проследяване на колата бил деактивиран бързо след заснетото от охранителните камери и тя надали някога ще бъде открита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Никой

    19 0 Отговор
    Ако са ти набелязали колата няма ключово няма безключово палене. Единственото решение е каско и гараж.
  • 4 qwerty

    17 1 Отговор
    Ако живееше на 8-я етаж в панелка в жк Младост 1 щяха да му сканират дедовия нищо, че колата е по-скъпа от двустаен в този район.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Охо Бохо

    12 0 Отговор
    Схемата е следната - в куфара има излъчвател и приемник. Излъчвателя генерира мощно поле, който активира RFID чиповете в радиус от 5-10 метра, приемника приема техния сигнал, софтуер в лаптоп (чантата е такава) декодира данните и чрез трансмитер предава към една малка джаджа в джоба на човека в колата - така компютъра се лъже, че на седалката е седнал собственика.
    Същата схема се прилага и у нас - дебнат по моловете, излиза кифлата от МЛ-а 2018 да пазарува, един с чанта от лаптоп небрежно върви след нея, а другия остава при колата. За има няма 2 мин отключва и потегля.
  • 7 Кучев Минчев

    4 0 Отговор
    Малиии:)