Last news in Fakti

31 Май, 2018 17:12 6 906 20

Тръмп налага 25% мито на вносните коли

  • доналд тръмп

Американският президент Доналд Тръмп планира да въведе мито в размер на 25% върху вноса на автомобили, твърди немското сп. Wirtschaftswoche. Щатският лидер е обявил намеренията си в разговор с френския си колега Еманюел Макрон.

Тръмп е отявлен противник на вносната автомобилна продукция и едно от първите му действия след поемането на президентския пост бе да заплаши с мита американските компании, които произвеждат в Мексико. Скоро след това под прицела му попаднаха и европейските производители.

Американският президент питае особена неприязън към Mercedes-Benz. Според Тръмп нюйоркското Пето авеню било претъпкано с автомобили на немската марка и той нямало да се успокои, докато не го опразни от тях.

В момента САЩ облагат вносните автомобили с мито в размер на 2.5%. За сравнение налозите в Европейския съюз са 10%, а в Китай - 25% (на 1 юли предстои намаление до 15%). Щатите са най-големият външен пазар на европейските производители. Миналата година те са изнесли за там автомобили за €50 млрд. Близо половината от тях са били произведени в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Devilko

    21 6 Отговор
    хахаха реднековете и
    юдеомасонити ще си карат форд трък
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Внот

    39 8 Отговор
    Да си карат каруците и да си пасат кравите. За друго не стават.
  • 4 вес

    41 10 Отговор
    Това няма да засегне БМВ, защото умно си направиха завода в САЩ, а не в Мексико. Искаме да сме близо до клиентите си, казаха навремето, а другите така и не ги разбраха. Мерцедес започна да потъва от както борда на директорите му гледа единствено интересите на акционерите и тяхната печалба, без да се съобразява с историята и имиджа на марката. Още колко ще издържи този имидж, когато продават на клиентите си скъп бранд в който бие сърце на Рено и още колко ще издържат без сериозни инвестиции в иновации и нови технологии само за да са доволни инвеститорите им. А забравих, че за тези неща вече мислят от Рено )))))

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 Антон

    27 6 Отговор

    До коментар #4 от "вес":

    Е точно казано. Тя на мерц политиката е такава, живеем на стара слава , и дерем клиента ужким за премиум качество.
    Примерно още когато беше балкан стар, на новия гл, за ремонт на драскотина по боята на вратата, платих 500 лв - цена з абоядисване на целия детайл. В ОФИЦИАЛНИЯ СЕРВИЗ НА МАРКАТА, ремонта бе извършен с коректор за черна боя, който падна при първата автомовка. Писах и оплакване до германия, същите хора продължиха да работят там. Те не си ценят клиентите , аз пък си ценя парите.
    От мерц нямат идея къде са бмв и порше като обслужване на клиента.
  • 6 ГосТ

    12 4 Отговор
    Евалата тръмпи само така !
    И японците ги удари с мита !
    Едни Курили ги делят с Русия ;)
    Еййй евала , и буша и обамамата беха убави,ама тоз най ми харесва.
    Връщайте се на фургоните,селинджъри ниедни

    Коментиран от #11

  • 7 Plameni

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "вес":

    Mercedes също имат завод в САЩ. Според авторитетното американско списание Forbes Mercedes е втората най-скъпа автомобилна марка на стойност 34, 4 млрд $ с най-голям ръст (+18%) само според теб потъват.Няма лошо различни автомобилни марки да си сътрудничат. Всички големи фирми го правят ,дори и BMW са разработвали и ползвали за MINI двигатели от PSA.
    А Renault -Nissan тях не ги мисли за 6 м. са продали най -много нови коли 5,2млн
  • 8 Язе

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "вес":

    Нещо се бъркате.Мерц е еталон в лукс.клас.Нито А8 е на нивото на S класа нито БМВ 7 серия.БГ не е никакъв пазар за МБ.
  • 9 Ефтини сензации

    9 2 Отговор
    И ще карат файтони местно производство. Една нормална кола нямат тия.
  • 10 Да да

    6 1 Отговор
    И Тръмпи удари рамо на Тесла :)
  • 11 шмекер

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "ГосТ":

    Ти яко си се напасал май тая вечер? Що се кефиш толкова, ако не си друсан? Мярката на Дони е протекция на американските производители, а глва ще намали продажбите на европейските, японските, австтралийските производители. От което местните ще посвият производството, води до безработица, дефлация, може и до инфлация... нищо не печелиш. Явно партидата, с която подгряваш е силничка, щом си я докарал до фалцет още преди полунощ?

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    4 7 Отговор
    Само да спомена че скорo Mercedes ще фалират и BMW ще ги купят запомнете го това

    Коментиран от #17

  • 14 ГосТ

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "шмекер":

    Китай , Индия и Русия са огромни пазари. Ясно е кои са водещи в автомобилнага индустрия. Америте,вече нищо качествено не произвеждат. Най добре да бъдат ударени и те с мита и закопани .

    Коментиран от #16

  • 15 Расулюлах

    5 3 Отговор
    Тоя ше се окаже наи тъпия и прост президент марионетка в историята им...онея там нито коли могат да правят нито двигатели....потребителите ясно са избрали марката която искат да карат обаче перуката не го е еня
  • 16 Расулюлах

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Америте наи добре да бъдат ударени с ракети и да престанат да тровят живота на планетата
  • 17 вес

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Всъщност не БМВ, а Рено ще придобият Мерцедес и това е в ход. Не случайно намекнах за акционерите и техните планове, особено тези на китаеца, който се оказа, че има контролен пакет в Нисан. На практика започна един процес по придобиване, а иначе тук разбирачи много

    Коментиран от #19

  • 18 вижся

    0 0 Отговор
    внос като бракувани и янките да им ядат папалапа
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Суйо

    1 0 Отговор
    Очаквайте много скоро икономическа криза в ЕС. Германия се напасе с бежанци... а сега ще ядат бахура. Лошото е, че като "малкото зъбно колело", на нас ще ни се завие свят. Затова бързат Гроб-а да излеят бетонЯ по европоръчките, че скоро и там кранчето ще спре.
    Ако си оттеглят "благословията" и за нашето производство и търговия с оръжие, и нашите ВПК заминават.