6 Юни, 2018 13:19 4 002 17

Tesla показа Model Y

  • tesla-
  • model y

На ежегодното общо събрание на акционерите в Tesla бяха показани първите изображения на бъдещия четвърти модел в гамата на калифорнийския производител. Предполага се, че той ще бъде малък кросоувър с името Model Y.

Подробностите за новия електромобил са изключително оскъдни. По неофициална информация той ще бъде построен на платформата на бюджетния Model 3 и ще има повдигащи се задни врати като на големия Model X.

Оборудването ще включва също усъвършенстван автопилот, а компютърът, който отговаря за работата му, ще бъде 40 пъти по-производителен от използвания в момента. В края на миналия месец Илон Мъск обяви, че премиерата на Model Y ще се състои на 15 март догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    10 22 Отговор
    Ахахахах цирка продължава. Балъците трябва дабъдат излъгани да не и изтеглят парите и не Y ми и Z модел ще им покаже Илончо щом е да им измъкне кинтите :)
  • 2 Мъск

    10 0 Отговор
    Не е ли 5-ти модел това?
    S, 3, X, Roadstar.... Y

    Коментиран от #3

  • 3 Driving pleasure

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Мъск":

    Пропусна и Semi ;)
    но Semi и Roadster са само блян в очите на Илончо, а Y е намерение - то дет се вик 3 едва правят :)
  • 4 омъскаряване

    8 18 Отговор
    Лаладжията Мъск отново хвърли въдичката, явно балък шаранчета не липсват !
  • 5 Зорлем

    5 9 Отговор
    Не липсват, не липсват ама някакви пичове от анализаторска фирма, наречена "Second Measure", твърдят, че близо 1/4 от събраните депозити са изтеглени към края на април 2018. От Тесла заявили, че това не е вярно, но не са посочили колко точно не е вярно, т.е. дават почва за едни съмнения дето не си е работа да се коментират....
  • 6 Зоро

    20 3 Отговор
    Не съм карал електромобил и много бих искал да карам преди да коментирам. Тесла вече е наложила се марка с реални и задоволителни пробези. А много ми е интересно какво работят хората които изказват експертно мнение за "Илончо"

    Коментиран от #7

  • 7 Зорлем

    2 13 Отговор

    До коментар #6 от "Зоро":

    Скучаещи милионери сме. Проблем?
  • 8 Антиелектрика

    5 5 Отговор
    Ми то нищо се не види от тея снимки. И за какво е този "40 пъти по-производителен" компютър, да не предлагат вградена ферма за биткоинти?!

    Коментиран от #13

  • 9 123

    1 3 Отговор
    Аз представям тесла - модел с дръжка от композитен материал. Работи сама до 24 часа и се зарежда за 3 минути в мрежата. Предвижда се автономен модул за приемане указания по телепатичен път от собственика. Цена - 5000 евро, като сега плащате 1000, а другите при доставката. Производството започва 2020 година, за първите 10 000 поръчали отстъпка в размер на 5 %. Айде народе на теслите...
  • 10 Ben10

    0 10 Отговор
    Какво караш? -Тесла
    Или пък ”Чакай че ми се зарежда колата”
    Никой адекватен човек човек няма да си купи тая играчка. Най много някой богаташ колкото да се отчете или да пробва нещо ново
  • 11 Язе

    0 2 Отговор
    Скъпоструващи снимки.
  • 12 bmw

    0 7 Отговор
    По принцип електричките и хибридите ме кефят,но такава грешка да си купя пак тесла не бих направил.
  • 13 Автопилот

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Антиелектрика":

    За автопилота да не убива хора и пак не стига.
  • 14 Гост

    6 2 Отговор
    Карах Tesla Model S 60 няколко дни (около 1200 км общо). Товае най-невероятната кола, с която дори в Америка те гледат отдолу.
    Поведението на пътя - уникално,
    ускорението е като на 600 коня резачка, но усещането е различно - все едно караш космически кораб.

    Бих си купил Model 3, защото има почти същите параметри като S 60, а е доста по-евтина.

    Коментиран от #15

  • 15 123

    6 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    И за какво ми е усещане за 600 коня, като и 60 и вършат работа за придвижване. Като искаш няколко Г, ходи на увеселителен парк. Аман от комплексирани българи - гледали го отдолу дори американците. Като нямаш самочувствие за 5 стотинки, купчина желязо ли ще ти го даде. За това по нашите пътища само състезатели...
  • 16 Шейх Бай Грую петролен магнат

    0 1 Отговор
    Колко въглища трябва да бъдат изкопани и изгорени за да се произведе един такъв автомобил и колко ще за да се произведе ток за зареждането на батерията му?
  • 17 Суйо

    0 0 Отговор
    А сатията, че Дачия е с рекордни продажби в Германия и измества Тойота, някой чете ли?