12 Юни, 2018 16:56 14 387 13

Още веднъж за ползата от коланите (ВИДЕО)

  • катастрофа-
  • инцидент-
  • куриоз-
  • сащ

Мъж оцеля по чудо, след като автомобилът му се заби с огромна скорост в преградите на пункт за събиране на пътни такси във Флорида. Видеозапис от зловещия инцидент показва как бялото SUV удря бетонен блок, а от предното стъкло изхвърча един от пътниците.

Сблъсъкът е толкова неочакван, че служителите на пункта отначало дори не забелязват мъжа на земята. Един от касиерите дори продължава да обслужва шофьор, като съвсем спокойно му връща ресто.

Според полицията във Флорида причина за тежката катастрофа най-вероятно е заспиване на водача. В автомобила са се возели общо петима души, които са откарани в болница с различни наранявания, а оцелелият "летец" надали ще пропуска да си поставя колан занапред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на БМВ

    25 0 Отговор
    После ние сме били варвари,идиоти...човека се блъсна, единия снимка прави. Никой не бяга да види какво става. Човека лежи, няма проблем никой не го поглежда....
  • 2 Дада

    10 15 Отговор
    Е, нали новите автомобили били безопасни. Удари абсорбирали.... А оня изхвърча 50 метра напред. Представете си за каква кинетична енергия става въпрос. А не се движеше с повече от 100 - 120. Хайде сега Ауто билд и топ гиър да разправят на учениците колко согурни били новите коли!

    Коментиран от #3

  • 3 Никой

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дада":

    Ако щеш и с танк се блъсни, резултата ще е същия. Който не отделя 2 секунди да си сложи колан наистина заслужава да си разбие тиквата някъде. А катастрофа над 80 в неподатлив обект има повече от 70% шанс да е смъртоносна. Ако не си виждал формулата за кинетична енергия там скоростта е на квадрат. Така че се замислете следващия път като решите да карате само с 20км над ограничението.

    Коментиран от #5

  • 4 нисан

    2 0 Отговор
    Новия нисан мурано,,,..?
  • 5 Dada

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    А може би именно неносенето на колан го е спасило. Щом изхвърча 50 метра напред, ако носеше колан с каква ли сила щеше да нареже в него гърдите и таза си? Ами главата с каква скорост щеше да се понесе надалеч от държащия я врат? Именно за това казвам, че глупостите дето ги разправят по РЕКЛАМНИТЕ предвания не трябва да се слушат, защото водят до Идиотско шофиране.

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 ГостЪ

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Dada":

    Вие май не четете , всички други в колата също са живи , а този просто не си срешна главата някъде , хайде сега пак обяснете , че новите коли са несигурни , а коланите излишни .
  • 7 ddd

    2 0 Отговор
    Според мен този, който излетя е от задната седалка - водача слиза след катастрофата!
  • 8 gad

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Dada":

    Нямаше да го нареже, защото въздушната възглавница щеше да поеме част от удара.
  • 9 незнайко

    1 1 Отговор
    Този си беше камикадзе отвсякъде ! С такава скорост пристига на пропускателния пункт, все едно няма нищо пред него.
  • 10 Без колан

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Dada":

    Точно така.. Коланите са за идиотите.. Истинските мъже карат с по 180, без колани, с алкохол и тн. Моят колан клеяса от неизползване. Браво!

    П. С! Горното е иронично написано от човек спасен от колана на автомобила и знаещ стойността на времето му за слагане. Със здраве и безаварийно! 😉

    Коментиран от #11

  • 11 Дада

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Без колан":

    Не съм казвал че не трябва да се слага колан. А само че в зависимост от скоростта дори самият колан може да стане опасен. Което разбира се не е причина да не го слагаш. Бтв. Предпоследният епизод на The Expanse: доста точно показват какво би се случило с главата при достатъчно висока скорост....
  • 12 Spas

    2 2 Отговор
    До 19 годишен и аз не слагах колан ,никога. Но след като един дет се търкаляхме един върхо друг в колата след птп. Не пропускам да си го сложа дори и да ходя до магазина :D
  • 13 СвръхАз

    0 0 Отговор
    Какъв колан? Чакай да ида да видя има ли в Крайслера..