13 Юни, 2018 11:57 8 595 13

Новият военен Hummer

  • hummer-
  • nxt 360
Новият военен Hummer - 1

Една от основните премиери на протичащото в Париж международно изложение на военна техника, е новата генерация на военния Hummer. Тя се нарича NXT 360 и се явява наследник на легендата HMMWV.

Новата военна машина се прави от AM General, но за разлика от предшественик си, още от базовото си ниво е бронирана. Балистичната и защита отговаря на клас Б7, а що се касае до противоминна защита, то под предните колела тя съответства на ниво 2а по STANAG, тоест машината издържа на 6 кг тротил.

Новият военен Hummer

В средната и в задната част нивото е 1+ по STANAG. Окачването е усилено, а общата маса е 7 100 кг. Силовият агрегат задвижващ новия военен Hummer е с обем 6.5 литра, снабден е с турбокомпресор и е V-образен осемцилиндров. Мощността му е 250 конски сили, но по-любопитното е, че може да работи с всякакъв вид гориво (бензин, нафта, керосин...).

Максималният въртящ момент е 624 Нм и се предава на четирите колела през шестстепенна автоматична трансмисия 6L85e. Наследникът на Hummer е с име NXT 360 съвсем неслучайно. То се разшифрова като Next Generation, а 360 е уникалната мобилна артилерийска установка HMMWV Hawkeye с калибър 105 мм. Последната се монтира на шасито на Hummer, може да стреля на 360 градуса и с до 8 изстрела в минута.

Новият военен Hummer


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМЗ

    16 24 Отговор
    Пфф таз играчка пасти да яде пред ГАЗ Тигр!

    Коментиран от #4, #11, #13

  • 2 ванката

    31 5 Отговор
    идеален е за столипиново ,факултета, селеметя,и ред други вип гербаджииски квартали на големите градове ще разчистят всичката зган за един ден!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Скъп е за тази работа ,То там може и с обикновен пикап с катртешница. Достатъчно пари хвърляме от данъци за социални помощи.
  • 4 Само питам

    19 17 Отговор

    До коментар #1 от "АМЗ":

    Ушанка, ама ти сериозно ли? ГАЗ Тигр???!!!
  • 5 Гошо

    8 15 Отговор
    Ей тояа е офроуд машина, не УАЗката на Мерцедес

    Коментиран от #6

  • 6 гамена

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Гошо ще те напердаша лошо! Какъв офроуд те гони бе баклава, с тези 7 тона маса само за валяк става. Не смесвай военните с цивилните де, то и в казарма не си бил май
  • 7 Ватник

    8 7 Отговор
    Ей тояа е офроуд машина, не УАЗката на Мерцедес
    ---
    Искам да ги видя тези 7 тона (8+ в пълния брониран вариант) в кални мочурливи пътища, каквато е руската тайга пролет/есен, или у нас в който и да е планински път след порой. :) :) :)

    Иначе за пустиня и на равно, в градски условия - не е лоша машината.

    Коментиран от #10

  • 8 ИТ96666

    10 12 Отговор
    УАЗ е 10000 пъти по проходим, надежден, и красив
  • 9 vesel taliban

    6 2 Отговор
    Последната снимка кърти, на фона на табелата на кенефа. и не са ли по презумпция всички военни машини и на бензин и нафта едновременно, какво му е любопитното на това?!?
  • 10 ПРАВ СИ ТВА Е САМО ЗА ЗДРАВИ ПЪТИЩА

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ватник":

    ТИЯ СЕДЕМ ТОНА ПОТЪНАТ ЛИ НЯКЪДЕ ДО СЕКИ ХАМЪР ТРЯА ДА ИМА ТАНК ИЛИ ХЕЛИКОПТЕР ДА ГО ВАДИ.....

    Коментиран от #12

  • 11 Гошолошо

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "АМЗ":

    Хайде на копейките! Русофилистиците се размърдаха за малко рубли.
  • 12 гамена

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПРАВ СИ ТВА Е САМО ЗА ЗДРАВИ ПЪТИЩА":

    Една G класа стига
  • 13 экья

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "АМЗ":

    Нали знаеш, че тези ГАЗ Тигр, Волк и т.н. всъщност са IVECO и вече няма части за тях, защото денгите свършили, а и санкции-манкции...