Last news in Fakti

10 Август, 2018 14:03 29 224 72

Немци за Lada Vesta: Просторна и не мирише лошо

  • lada-
  • vesta
Немци за Lada Vesta: Просторна и не мирише лошо - 1

По-скоро положителни оценки получава новото комби Lada Vesta SW в тест на германското сп. Auto Bild. Немците харесват дизайна, просторния салон и големия ъгъл, под който се отварят вратите.

Auto Bild изпробва Vesta SW във версия Standard за €14 990. Спомняйки си за предишния си опит с марката Lada, германците отбелязват, че пластмасите в салона са с прилично качество и не миришат зле. Ергономията също не получава критики, макар че някои елементи изглеждат старомодно, като от миналия век.

Немци за Lada Vesta: Просторна и не мирише лошо

Като остаряла е определена и техниката във Vesta. 1.6-литровият двигател с мощност 106 к.с. обаче дърпал сносно на магистралата, а разходът от 7.9 л/100 бил приемлив. Кормилната уредба търпи забележки заради недостатъчната си чувствителност, а окачването е определено като твърдо.

Тестът не минава и без задочно сравнение с Dacia Logan MCV, която е доста по-евтина (базова цена €7 990 срещу €12 990 за Vesta). Немците намират румънското комби за технически по-сложно, което не значело непременно по-добро. Разликата в цените на двата автомобила в полза на по-остарялата в морално отношение Lada обаче била необяснима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джими

    38 38 Отговор
    ба.ти, тва почти мяза на автомобил
  • 2 Той

    17 29 Отговор
    Хюндай i20
  • 3 стоян георгиев

    37 51 Отговор
    цената и в германия и търсенето и там са показателни колко я харесват немците!!!!струва колкото 25 годишен мерцедес и въпреки това им се струва скъпа за това което предлага!

    Коментиран от #46

  • 4 ладюхата ще ни издуха

    38 68 Отговор
    Воланът като на Форд. По-скъпи са защото им е по ниско КПД то на работниците: все са махмурлии и идват по-късно на работа.
  • 5 Dani

    159 23 Отговор
    Никой не ви кара на сила да купувате Лада! Те руснаците поне произвеждат нещо а къде сме ние които и доматите си внасяме отвън!
  • 6 sadasq

    36 52 Отговор
    Руснаците са като някакви малки деца. Радваме им се и ги потупваме по рамото, когато нарисуват първата си, макар и грозновата картинка на планина и къща отпред. Тук се радваме, че са направили кола, която не изглежда като от миналия век. Моята също е 1.6, бензинова, 110 коня и е тойота....и е на 15 години :)

    Коментиран от #29, #53

  • 7 ДАААА

    34 76 Отговор
    ЛАДА ЩЕ ПРОМЕНИ СВЕТААА , САМО ЧЕ В КОМИЧЕН АСПЕКТ ! НЯМА ТАКИВА ДЪРВОДЕЛЦИ КАТО РУСНАЦИТЕ !
  • 8 Гошо

    23 24 Отговор
    Волана си е на чист Форд
  • 9 То за 15000,какво искат?!?

    38 8 Отговор
    Мерцедес s klasa ли!?!та намират махна!

    Коментиран от #13

  • 10 Един

    99 17 Отговор
    В Германия особено извън големите градове,изключително рядко може да се види S класа или S8 Ауди или Файтон примено. Та според някой коментиращи тук,щом не се кара много значи не става? Немците търкалят много Шкоди и Дачия,но повярвайте ми не изглеждат като тези в нашия магазин,някак си имат друг фасон,някоя лайсничка в повече,някоя глезотийка и тн. А за Ладата ще кажа че не е по лоша от Логан и Грейт Уол. Пък дай Боже всеки му да има пари за нова Лада а не за дърт Бенц!

    Коментиран от #20, #36, #59

  • 11 Алексей

    22 11 Отговор
    Веста е с хидравлика, което е минус при развоя на технологиите в този сегмент автомобили. Електрическата рейка е по-лека, не протича след ен на брой километри лоши пътища, а и много по-лесно се настройва обратната връзка с пътя, а и не яде от мощността на двигателя, а и няма хидравлична помпа, която също е нещо скъпо, когато се развали.

    Коментиран от #16

  • 12 Потребител

    50 11 Отговор
    Скоро край мен мина една Лада. Нова някаква, видях я само отзад. Супер си беше. За останалите работи не зная, но ми направи мн.добро впечатление. За да не ми говорите неща от сорта, че като карам Жигули все хубави ще ми се виждат, да ви кажа, че карам чисто нова, марка няма да уточнявам, реклами няма да правим.
  • 13 Гост

    30 45 Отговор

    До коментар #9 от "То за 15000,какво искат?!?":

    Приятел за 15хил евра замислял ли си се колко по-добри!!!! Автомобили можеш да караш от заллюханата Лада???

    Коментиран от #60

  • 14 селянин

    37 10 Отговор
    Швабите да дойдат и да си вземат Vesta SW от Б-Я-22 000 лв.получаваш двг 1,6,над 100к.с.-четери цилиндра,16 клапана- три години гаранция или 150 000 км...искаш Logan MCV-21 000 лв.ама три цилиндъра-0,9 куб см.турбо-90 к.с.гаранция 100 000км,толкова карат турботройките.

    Коментиран от #19

  • 15 Random

    47 2 Отговор
    Цената е заради митата и таксите при внос от Русия.
    Дачия се произвежда в Румъния и няма мита и такси щото са в ЕС.
  • 16 Язе

    33 2 Отговор

    До коментар #11 от "Алексей":

    Електрическата рейка също се разваля.Един колега му се случи и цената определено беше доста над тази за хидравлична помпа.
  • 17 БМВ

    12 13 Отговор
    Направо си е Форд, вътре същинска Фиеста.
  • 18 Автомобилист

    14 17 Отговор
    Само японско!

    Коментиран от #23

  • 19 Шофьор

    42 8 Отговор

    До коментар #14 от "селянин":

    И ладата,и Дачия ще изкарат много повече от някой барутник с върнат километраж и незнайно колко удара.Много ми е интересно като почнат да коментират колко точно км щели да изкарат новите коли.Точна цифра няма как да даде никой,камо ли разни профани с дърти каляски,изминаващи по 5-10к. Км на година.И тук не става въпрос за хвалене на Дачия или Лада,а за нови коли като цяло,без значение от каква марка.За дачиите специално:доказали са се отдавна като здрави,надеждни и непретенциозни,с евтина поддръжка.Те затова и ги купуват много фирми,а служителите им масово се опитват да ги строшат,ама бая зор виждат.

    Коментиран от #24

  • 20 ДВА

    25 3 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    ПОВЯРВАЙ ФАЙТОНА БУКВАЛНО ЗА НИЩО НЕСТАВА
    ПРЕПАТИЛ
  • 21 Като гост

    9 20 Отговор
    Кола за такси за дълбоко провинциален град.
  • 22 MGewehr

    36 3 Отговор
    Щом е комби за германците всичко е добро. Само у нашенско се срамуват от комбитата, сакън да не ги оприличат за зарзаватчии!
  • 23 АЛФА Q4

    5 10 Отговор

    До коментар #18 от "Автомобилист":

    10 ПЛЮСА ЗА JAPON
  • 24 селянин

    22 3 Отговор

    До коментар #19 от "Шофьор":

    Съгласен съм,само казвам че,,стария,,двг на Логан-четири цилиндровия 1,6 е по добър от,,тройката,,Аз се чудя що горските смениха Лада-Нива с баховския,,Steed,,а шефовете минаха на,,Hoover,,ама и тва не помогна на,,Great Wall,,да фалира в Б-Я..Ганчев пак изпра некой и друг лев.
  • 25 AZ123

    35 11 Отговор
    Никаде обаче не се споменава в статията, че Вестата базовият модел е с много по високо ниво на оборудване сравнено с Дачията. Ако сравняваме двата модела със сходно ниво на оборудване цение са близки. На мен лично Ладата ми харесва повече както екстериорно така и интериорно.

    Коментиран от #64

  • 26 Непълна информация

    17 34 Отговор
    Стартирането на двигателя с манивела ли е? Винтчетата за количество и качество на сместта отстрани на карбуратора ли са?Не е ясно в комплекта инструменти дали влиза и такаламит-уред за смазване лагерите на предницата с грес,както беше при старите Москвичи.

    Коментиран от #55, #57

  • 27 Обективна оценка

    19 41 Отговор
    За този руски таралясник и 5 000 евро са много.Дори и тези,които ще ми напишат минусите знаят че за 10 000 лв можеш да си купиш много по-добра кола на старо.
  • 28 Германски лекарски съюз

    9 35 Отговор
    Когато влизате във Vesta,за всеки случай слагайте противогаз! Иначе рискувате злокачествени белодробни заболявания.
  • 29 Гостянин

    41 6 Отговор

    До коментар #6 от "sadasq":

    Я кажи гордите Българи ко произвеждат освен Разврат и циганизация? :D

    Коментиран от #65

  • 30 София

    32 8 Отговор
    Кара 15 и повече годишен кош, тръгнал чисто нова кола да коментира. Дрънгела му за основен ремонт с два лева от майка му и баща му в джоба, на капацитет го раздава.
  • 31 Иванов

    13 24 Отговор
    Ако искате да ставате монтьори, купувайте смело ладата. Слава России!

    Коментиран от #48, #71

  • 32 ХаХа

    16 8 Отговор
    Авторът или не разбира добре немски или е лъжец. Никак не е положителна оценката в Аутобилд. Направо е разгомителна, но учтиво по германски. Ето и един цитат: "Vom Sparen hält er mit 7,9 Liter Testverbrauch nicht allzu viel, zudem fehlt dem Benziner aktuell der Partikelfilter". Превод: На пестене /на гориво/ колата не обръща особено внимание с разхода от 7,9 литра. Освен това липсва и филтър за фини частици. По- нататък се Автобилд пише, че окачването е твърдо, управлението мудно . Нарична колата " скучна лимузина", която е по-лоша от дачия, но за сметка на това по-скъпа и иска да се прави на джип/една от версиите/. Външния вид е приемлив, но е на английски дизайнер.
    Пита се авторчето на тоя фейк от незнание ли го е е изфабрикувал или по поръчка?
  • 33 ХаХа

    14 11 Отговор
    Ето ви и още от "Немци за Лада веста":
    "Auch im Cockpit herrscht angenehme Ordnung. Kein Wunder, es gibt herzlich wenig zu sehen: nur analoge Anzeigen, Klimaautomatik und ein simples Radio mit einem Display, das so grobpixelig ist wie im letzten Jahrtausend. Immerhin lässt sich – Achtung, Neuzeit! – ein Handy koppeln. Das ist der Standard eines gebrauchten Golf..."
    Също и в кабината властва приятен ред. Нищо чудно- няма много неща там. Само аналогови уреди, климатик, обикновено радио с дисплей с толкова едри пиксели, като през миналото столетие. Все пак , внимание нововъведение от този век, може да свържете телефона си чрез блутуут. Това е стандарт на стар голф."

    Понеже и без друго прекалено време изгубих за нещо от което никога няма кола да стане, ще кажа само, че нито едно изречение от българско-русофилската интерпретация не е вярно с оригинала.
    Къде видя авторчето "харесване" не знам. Може би гугъл превода го е заблудил, та не е усетил иронията.
    Гоше, само русофилство не стига, трябва и езици да се знаят.
  • 34 MACEDONIA

    17 11 Отговор
    А сега да отделите две думи и за българската кола: марката се казва НЕВИДИМКА. , никой не може да каже колко харчи и на ква цена е, а за купето казват че е най обтекаема и аеродинамична. Просто ветъра си минавал нормално и формата била супер, понеже не се вижда купето , демек Ф36 никой неможе да каже как изглежда. Ха ха хи хи хи

    Коментиран от #40

  • 35 Ужас

    3 4 Отговор
    https://youtu.be/CQL6MKNlXgc
    Ето едно страхотно ревю за този ... правено от руснаци. Ще се забавлявате много

    Коментиран от #44, #45

  • 36 яйа

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    Оф а ти па какъв дървар си. Немеца това немеца онова. Нищо не разбираш.
  • 37 Го-Го

    8 4 Отговор
    Кое е руско в този автомобил? Сетих се за руския лаптоп, който тежеше 10 кг, струваше 3000$ и за сметка на това с едно зареждане работеше цял час!
  • 38 ежко бежко

    11 0 Отговор
    Евтинийки!И не миришат лошо!За съжаление нямам книжка!

    Коментиран от #47

  • 39 Ефтини сензации

    8 10 Отговор
    Сделано в ссср или руснация. Все тая.
    До две три години ще е изгнило, като преди това ще се е счупило и това което уж няма как да се счупи...
    За някакво обезопасяване при катастрофа да не говорим...
    Тези коли са безмислен разход на материали.
  • 40 Ефтини сензации

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "MACEDONIA":

    Абе лай си ти, ама ако не е България досега да си научил албански...
  • 41 ба ги другарко

    5 10 Отговор
    е, то лада и дачия са все рено :) дори и след толкова много години, пак руските таралясници си изглеждат сякаш дялани с теслата :)
    лузгал съм москвич :) повече руско - не! карам си фордчето и т'ва е... пари нямам :) а който има 8000 евро за закупуване на кола(ама то не е само да я купиш:), то няма да си вземе нова дачия, а кола на старо и то ще е в пъти по-готина и ще е вървежен... с кола за над 15 бона вече се открояваш на фона на тая беднотия у нас... ще изпъкнете с кола за над 15 бона на фона на таралясниците :) а рено-нисан-дачия не ви трябват, освен ако не сте бакшиши или смешни пинтосващи се фирмаджии :)
  • 42 ба ги другарко

    6 8 Отговор
    сега поне имаме избор и си купуваме каквото искаме, а до '89 избор нямаше :) сега щяхме да чакаме 10-15г. за лада невеста :) ествествено, че щяхме да имаме парите за нея, че то за 15г. робски труд в заводите, ако не можеш събра 12-15-16 хилядарки лв к'во пра'иш :)
    '90-та взехме москвича за 12 бона, след дъъълго чакане :) гарсониера струваше 12-13-15хил лв тогава :) а ние си хакнахме паричките за моко :) бе не ги бива руските коли и т'ва си е! ял съм им попарата... по-добре форд проб :)
  • 43 Само лизинг

    4 3 Отговор
    Днеска никой не купува коли. Само на лизинг.
  • 44 Гост

    6 10 Отговор

    До коментар #35 от "Ужас":

    Пичове видеото си заслужава да го гледате особено за заллхабите русофили които също никога няма да си я купят тази барака ама я защитават ревностно тук! А относно цената и там казаха че е неоправдано висока и за тези пари може да се вземат Киа Рио,Поло или Сеат! Айде със здраве и си помислете честно лице да ми слагате -
  • 45 1944

    5 5 Отговор

    До коментар #35 от "Ужас":

    според видеото разходът е на веста е 9.4 л на 100 км. колата се движи извън града. маладцы!!!

    Коментиран от #50, #51

  • 46 Стояне,а българите

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    защо не я купуват масово? Нали рубладжийските ни управници твърдят че 90% от народа били русофили.

    Коментиран от #56

  • 47 Бежко,забранено е

    3 6 Отговор

    До коментар #38 от "ежко бежко":

    да пърдиш в новата Лада! Възможно е да се получи смъртоносна комбинация с фабричния мирис на уникалния автомобил.

    Коментиран от #54

  • 48 Иванов,добавям

    2 12 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Купувайте новата Лада,за да си спомним веселата картинка от бай Тошово време - лежи под някаква Жигула и върху главата му капе масло,ха-ха-ха!
  • 49 икем

    17 2 Отговор
    Колата за цената си е идеална. Много хубав дизайн, добро качество.Продава се повече от добре, на много места по света, дори в Бг има вече доста "Вести". Въпрос на практичен избор.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Г. Е. М.

    5 7 Отговор
    За тия пари ще си купя нещо японско (пак) и забравям за грижите по колата. Па аутобилд и който иска там да си правят ревюта на воля кое било добро или лошо. Търкалял съм всякви коли, ама японеца няма стигане в качеството...
  • 53 Bot

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "sadasq":

    1,6л 106 коня??? Че аз имах Дайхатсу 1,6л, 16 клапа с ЕДИН разпр. вал и той си беше 106 к.с. Само че колата е на 29 години, още я карат, че и е автоматик!!! Голям прогрес, за толкова време, няма що... Че и не са само руснаците!
  • 54 До ежко който му е гащите

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Бежко,забранено е":

    Возил съм се в нов ваген и дачия миришат все едно една майка ги е раждала.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Чучо

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Непълна информация":

    Много си зле с иронията, брато!
  • 58 stupid dog

    3 0 Отговор
    Иведик , видяхме ти магариите!Не ги прехвърляйна други!Използвач, клюкар като маманпарцалан!Помияр,много ти отива тази професия!
  • 59 ХА ХА ХА

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    По добре 20год. бенц от нова руска кола ! СПОДЕЛЯМ ГО ОТ ОПИТ !

    Коментиран от #66

  • 60 ДАААА

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Абсолютно си прав, никога не бих дал 15000 евра за руски таралясник ! Три служебни съм сменил , до 10 000 км са добре от там насетне ремонт след ремонт , няма такива некадърници, като руснаците , започват ремонтите на лада с пукане на радиатора , пластмасовото казанче се отлепя от питата и мъки ......
  • 61 Bbbb

    6 2 Отговор
    Карам чисто нова Дачия Сандеро супер е. Айде чао.
  • 62 Рокамбол

    3 3 Отговор
    И аз взех Дачия МСV на лизинг но, протече от лаисните на покрива. Единственото хубаво е ,че гори 4.5 на автобусна.

    Коментиран от #63

  • 63 Рокамбол

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Рокамбол":

    4.5 на автобан ,исках да кажа.
    И не е вярно, че е 3 цилинрово турбо!!!
  • 64 ДВГ

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "AZ123":

    Какво има да ги сравняваш, след като и двете са Рено?
    Иначе казано, сравняваш една Дачия с друга.
  • 65 лллл

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гостянин":

    Българите сме сред най-добрите ИТ специалисти в Европа. Това как ти звучи, ушанке?
  • 66 иии718

    5 4 Отговор

    До коментар #59 от "ХА ХА ХА":

    Да, дори немските боклуци са по-добри от руските недоразумения.
  • 67 буухаха

    2 2 Отговор
    Ама в Русия ли ги пройзвеждат?Да не би да ги внасят някъде отвън и само сменят табелките.
  • 68 Iliq

    3 0 Отговор
    Наскоро ходих до Казахстан и Монголия. В Казахстан освен Лади, карат предимно Тойоти, както и Пежо 301 и Ситроен ц-Елис. В Монголия има Ниви и Уазки, а от чуждите Тойоти, Мицубишита, както и Субару. Нищо друго не видях.
  • 69 гост

    5 0 Отговор
    Ами Дачия Лоджи 1.6 струва 21-25 хиляди, Веста-та също, просто избираш между руска и мароканска сглобка. За нащия пазар 1.6 бензин го спряха в Логан-а, така че ако някой не иска форсирана малолитражка взема Ладата, иначе Дачията... Просто Рено окупираха 90% от сегмента на ниско-бюджетните автомобили. Нито Пежо 301, нито Шкода Рапид успяха да се преборят с тях.
  • 70 гост

    2 2 Отговор
    За 25х.лв има доста коли за купуване. Един Меган, Типо, Пежо не са ли по-добре от Лада?
  • 71 отчаян от живота в бьлгария

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    ти затова ли си купи нова ,дая караш по сервизите, за да не се цапаш ,с грес и масло , манекен, ако си имаш пари от бюджета за харчене проблема сие твои, или караш служебна
  • 72 Динко

    0 0 Отговор
    verkauft LADA.2104COMBY 85000 km. Völlig echte Kilometer, exzellenter Motor, exzellentes Fahrwerk! Telefonnummer 0886230311 Dinko Zhelev
    willst du sie tauschen
    Seit 1956 verkaufe ich auch alte deutsche Münzen. von der DDR