22 Август, 2018 10:52 4 080 7

В Аляска хвърлят коли от 90-метров склон на 4 юли (ВИДЕО)

  • автомобили-
  • 4 юли-
  • аляска-
  • шоу
В Аляска хвърлят коли от 90-метров склон на 4 юли (ВИДЕО) - 1

Всички нормални американци празнуват денят на независимостта на САЩ като отиват на парад или пък се събират с приятели на барбекю, наслаждават се на фойерверките и т.н. Не така обаче стават забавленията в Аляска, където в едно градче, наречено Глешър Вю, всяка година на 4 юли се организира... хвърляне на автомобили от висок склон.

В Аляска хвърлят коли от 90-метров склон на 4 юли (ВИДЕО)

Традицията започва през 2005 година, когато един собственик на местен аукцион за автомобили решава да направи рампа над 90-метров склон до градчето и застопорява педала на газта на един стар пикап в крайно долно положение, заварява релса на кормилните рейки, пали колата и включва на D. Схемата се оказва доста успешна.

В Аляска хвърлят коли от 90-метров склон на 4 юли (ВИДЕО)

През годините над 90% от автомобилите "излитат" изключително зрелищно, а празникът се ползва с огромна популярност в градчето. Ежегодно всички 250 жители се събират на своеобразна трибуна в подножието на хълма, където наблюдават "разрушителното шоу". След това всички отломки се събират прилежно, а колите се отправят към местната морга. Вижте празникът по повод 4 юли в Глешър Вю.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да

    23 5 Отговор
    Какво друго да измислят краварите? След като пърденето, оригването и клепането с разни гадости (извинете) са най-смешното нещо в очите на повечето американци, виж какво "културно" шоу са си измислили...:)

    Коментиран от #3, #5

  • 2 К.К.

    8 2 Отговор
    Русия ги продаде, каква независимост да празнуват като станаха още по-зависими.
  • 3 Мунчо

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ами да":

    Другият вариант е да ти разпорят задника.
  • 4 Браво!

    7 3 Отговор
    Ебаси малоумниците щом това ги забавлява.
  • 5 Бесен Язовец

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "Ами да":

    Забавляват се хората, но на местните каскети, разбира се не им се харесва тази забава, виж ако това бяха русняци щеше да е много интересно и даже браво щяхте да им викате.

    Коментиран от #7

  • 6 onq s konq

    6 0 Отговор
    Е за това ги харесвам американците - защото са по-големи селяни и от нас!
  • 7 Без политика

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Чета коментарите на "Бесен Язовец" в последно време и все повече се убеждавам, че или е трол или някой му ползва "ника" му от време на време, за да политизира винаги коментарите на другите.