31 Август, 2018 18:16 9 438 11

Двойно предаване за новия Mustang

  • ford-
  • mustang-
  • двойно предаване

Следващото поколение на Mustang ще се появи през 2021 г. и ще бъде базирано на модулната платформа на Ford, която ще залегне също така в основата на бъдещите Explorer и Lincoln Navigator, разказва в интервю за Automotive News главният изпълнителен директор на компанията Джеймс Хакет.

С прехода към нова архитектура Mustang ще запази задното си задвижване, но ще се появи и нова модификация с двойно предаване. Още преди дебюта на новата генерация на модела - през 2020 г. - гамата ще бъде допълнена и от хибридна версия.

Макар да се смята, че Mustang никога не е имал четири задвижващи колела, такъв автомобил все пак е съществувал. През 1965 британската компания Ferguson Research изработва три екземпляра с централен диференциал, който разпределя въртящия момент между двете оси в съотношение 37:63. Ford обаче се отказва от идеята да ги произвежда серийно заради високата цена на системата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    29 4 Отговор
    Силни личностни характери + обединяване на национални ресурси, вкл.кадрови + професионализъм + постоянство = световен стълб на автомобилостроенето= световни блестящи образци= Мустанг /и мн.др. от моделните им гами/

    Слаби политици и подлизурливите им подлоги + разединени и разграбени национални ресурси + евтина неграмотна ръка с нагласи да работи "кък моа и кък доа"+"абе еб--съм му--ма--та, оно си моа и те така-т.е нема проблеми" = липса на автомобилостроене = мизерия = национално погиване.

    Коментиран от #2

  • 2 7878

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "ккк":

    Дрън дрън та пляс

    Коментиран от #3

  • 3 ккк

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "7878":

    Вместо да се дават какви ли не фалшиви класации за най-продаваните автомобили и т.н и т.н , моля да се изнася текуща информация от целият Български пазар каква сума излиза към чуждестранните производители за закупуване на нови автомобили, вкл. 2ра ръка, консумативи, резервни части и др.?!

    Вие всичките ще бъдете шокирани какви огромни парични потоци излизат навън, от нашата икономика, т.е от нашите джобове.

    Е помислете, а ако имаше българско автомобилостроене /говоря за целокупна индустрия, не само за сглобяване/ и изнасяше навън автомобили и то по целия свят, колко парични потоци щяха да влизат, а ?! Давате ли си сметка ?

    Дрън, дрън па пляк
  • 4 ккк

    7 1 Отговор
    И само едно уточнение не Българско автомобилостроене с чуждестранни фирми, а с български фирми, чийто собственици и персонал имат за център на жизнените си интереси територията на България, а не навън!!!

    Щото ще си стане както си е и досега, всички пари ще изтичат чрез чуждестранните търговски вериги-навън чрез чуждестранните им стоки които са 90% от потреблението.....от сапун до трактори и луксозни возила предимно за "шефовете" на ............. и на .....................

    Коментиран от #6

  • 5 Драйвьр

    6 3 Отговор
    Ох,котьо на батка убавеца!
  • 6 гост

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "ккк":

    Добре звучи на теория , само че ти куцат много сметките !!! Тия глупости за собствено производство можеш да ги забравиш веднага щото сме 2018 г и напълно вътрешно производство няма дори в Германия и Япония , да не говорим за България !!! Да не говорим , че тука 90% от умниците плюят по Дачия , дето е 90% Рено и сънуват само Мерцедес и БМВ , ти 100% българска кола си тръгнал да налагаш , хахахха !! Обаче основния проблем е съвсем друг !! Имаш годишен внос на петрол и петролни продукти за ЧЕТИРИ И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА !!!!!!!!!!! ГОДИШНО всяка година !!!! Него в България ли ще го произведеш ?? А тока е 100% произведен в България !!!!! Прави си изводите !!

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Луда 🐞

    10 0 Отговор
    Не зная защо ,като видя хубава кола,ми става едно хубаво на душата!!!
  • 8 ккк

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Честно, кажи си че не си действащ икономист и не са ти ясни нещата, недей да си съчиняваш вестникарски доводи. Всеки знае за ограничеността на ресурсите и всеки е наясно какви и колко икономически връзки оптимално може да организират, така ще е и тук, така е и навсякъде другаде. Да не обяснявам надълго, ще направя обобщение, което също така крие и неточности и неверни данни, но илюстрира добре: Форд Фокус е Американски автомобил, конструира се в Германия от германци, ползва се шведска стомана, италианско масло, сглобява се от турци и др. с двигател правен в Румъния и т.н и т.н. Така, че разбирай под целокупна индустрия опита да се създадат максимално много икономически връзки по линията добив на суровини - преработването им, и при етапите на производство на машините, и при полуфабрикатите им, и при елементи им и сглобеният краен продукт и т.н. Разбира се, че е неизменно да се ползват и чужди суровини, материали, елементи и машини, - въпроса е колко и какви на каква цена. Т.е да се опитаме в голямата им част целият цикъл да е съграден тук а не да сме като шивашки цех където карат плат, конци машини и др.от дрехата само трудът е български-ишлеме. Между другото така непълноценно работи и най работещият сектор в БГ земеделието: чужди са семената, торовете и препаратите, горивата, машините и мн.др. собствен е само труда и земята.....о.к? Затова сме бедни !!!!!!!!!!!!
  • 9 селянин

    4 0 Отговор
    ,,Bullitt,,със Стив Маккуйн и Мустанг GT-390..,,Gone in 60 sekonds,,с Никълъс Кейдж и Мустанг GT-500 Eleanor..класика в жанра.
  • 10 сладурче

    5 0 Отговор
    Преди малко ми казаха една приказка!,,Затова те харесвам,защото с малко приказки,много неща казваш,,!
  • 11 Язе

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Да те разбирам така-Да караме Тесла( всяка нощ я сънуваш)защото тока е 100% произведен в БГ?Мдаааам,това е начина тока да стане 1лв/kWh.Всички ще сме доволни.Може и електрокари Балканкар да караме.Те също са БГ,не 100% но доста голям процент.Linde са по-добри🤗