11 Септември, 2018 11:50 5 326 13

Производството на Tesla продължава да се опростява

  • tesla-
  • цветове-
  • производство-
  • оптимизация
Производството на Tesla продължава да се опростява - 1

Илон Мъск съобщи чрез своя twitter акаунт, че компанията Tesla спира производството на всички електромобили Model S, Model X и Model 3 в два от досега предлаганите цвята. Става дума за боите Obsidian Black и Metallic Silver, които от утре (12 септември) ще се предлагат само с индивидуална поръчка, като цената за тях ще е доста висока. Решението е прието във връзка с цялостен процес по опростяване и оптимизация на производствения процес. Така новите електромобили Tesla ще се предлагат на пазарите в само пет цвята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    19 24 Отговор
    Поредните глъмавщини на дрогирания...
  • 2 омъскаряване

    23 12 Отговор
    Хахах опростява докато съвсем изпростее ! Клиентите, ще получават вече колите си в кашонче, като "kitcar" с ръководство за сглобяване, а боички и лепило по избор от близката книжарница ;))) Свети Илон продължава яко да цоца сектантите си !
  • 3 Иван

    21 10 Отговор
    Всички премиум марки са така. Но вие откъде да знаете....
  • 4 Ford

    17 2 Отговор
    Къде е тръгнал тоя, с мен да се мери. Аз само черни коли правех. 😂😊😛😚

    Коментиран от #5

  • 5 Driving pleasure

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ford":

    Ми то си е точно така... Марихуаната през 2018та е точно на нивото на Форд през 1908 когато пускат модел Т... а и ползва техника от началото на миналия век...
  • 6 гост

    8 9 Отговор
    На пук на проповедите са фабрика от последно поколение сега се опитват да обяснят, че повече от 5 цвята няма. Е извинете, ама това са коли над 40х.долара, ако при тях не може, то Дачия трябва да е само бяла или черна.

    Коментиран от #7

  • 7 ааа леко със сравненията

    16 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Шшшш не обиждай Дачия ! Да си чул на дачия да й пада бронята от дъжда ? ;)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Никой

    11 0 Отговор
    Поредната новина, която нямаше да я има, ако не ставаше въпрос за Тесла. Буквално всеки модел, дори БМВта за 100 бона се предлагат с 2-3 безплатни цветове, всичко останало се доплаща, а други са индивидуал поръчка за още по-висока цена. Вече съвсем не ги обмисляте тези "новини".
  • 10 Димов

    9 0 Отговор
    Ако искат електрокарите да навлязат бързо, по-добре да почнат, да произвеждат градски коли. Такива, които да ускоряват 0-100км/ч за 10-12 сек, а не ракетомобили за под 2 сек. Да махнат половината изгъзици, които водят за екстри, а всъщност само дърпат от тока. Тогава, може или да намалят размера на батерията, и да понамалят тонажа, или значително да вдигнат обхвата с един заряд. Цената ще падне драстично с такива опростявания, от което електромобилите ще са предпочитани за градски коли. Дори могат да почнат с електрифициране на множеството съвременни, градски колици: Адамчета, Унота, Пунтота, Полота, Сивици, Купета.... и разни други (не мога да изброя всичко малогабаритно). Щом станат разпространен транспорт в градовете, смогът ще намалее до нива, в които няма и да се усеща вече. Новините ще престанат да гърмят, колко запушено било в града, и да показват грозни картинки от възмутени граждани, а ще почнат да показват хубави картинки, как улиците са бездимни и безшумни, заради новите технологии. Каква по-добра реклама от това? Защо вместо това са тръгнали да ги правят, все едно ще излитат, и ги бъкат с какви ли не откачени екстри? За какво ми е да вдигам 400км/ч? Или това е реклама само за хора с много пари, да бъдат привлечени като капиталовложители?

    Коментиран от #13

  • 11 Boxer

    2 1 Отговор
    На Илон Мъск му се клати стола, като шеф на Тесла. Очаквам до няколко дни да го сменят.
  • 12 Transporter

    0 0 Отговор
    Че взема да му предложа на Илончо моят автономен електрогенератор,па да видим ний тогаз,кой пьржола и кой праз...
  • 13 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Димов":

    Не правят такива малки автомобили, защото повечето "малоумници" питаме колко километра ще мине с един заряд и колко пъти ще трябва да зареждат до морето.

    Електромобилите ще станат масови едва когато могат да изминат 500 км с едно зареждане което трае максимум 15 минути, а цената на този електромобил е съизмерима или по-ниска от подобен по размери дизелов автомобил. Тесла модел 3 е типичен пример. никой не иска другите електромобили които напълно отговарят на твоите изисквания и ги има в наличност, но пък са готови да чакат две години за електромобил с пробег 500 км.