11 Септември, 2018 13:50 7 219 11

Bugatti пуска втори модел

  • bugatti-
  • всъдеход-
  • suv

В гамата на Bugatti ще се появи втори модел, който ще се отличава драстично от Chiron и специалната му версия Divo, обяви шефът на френската марка Щефан Винкелман за австралийското издание Car Advice. Според него компанията е готова за нов автомобил, който по всяка вероятност ще бъде супервсъдеход, а не седан.

Разработката на нов модел ще погълне съществени инвестиции и осигуряването им ще бъде сложно, смята Винкелман. В момента Volkswagen Group харчи огромни средства за развойна дейност в областта на електромобилите, системите за автономно управление и - не на последно място - потушаване на пагубните последици от Дизелгейт.

По думите на мениджъра ръководството на Bugatti разглеждало различни варианти за нов модел в зависимост от регионалното търсене, промените в предпочитанията в потенциалните клиенти и ценообразуването. Винкелман признава, че много хора биха купили ултралуксозен седан в стила на Type 41 Royale от 1927 г., но всъдеходът си оставал по-адекватен избор от финансова гледна точка.

В края на миналия месец пред дизайнерския център на Bugatti във Волфсбург бе заснет мистериозен седан, покрит с платнище. Миналата година за подобен модел намекна тогавашния президент на компанията Волфганг Дюрхаймер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пене

    15 2 Отговор
    Този ВинкелМен от VW нема ли да покаже у Перник новио джип Бугати-туарег! Айде, откога го чекам та да си сменим тройката.
  • 2 lol

    11 2 Отговор
    Егати грозното... :Х
  • 3 Random

    9 2 Отговор
    Ебаси боклука. Нито за офроуд става, нито е бързо като нормална кола, за чий?

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Random":

    За тези с много пари. Няма значение каква е колата, важното е да е по-голяма и по-скъпа, това е форма на показ за престиж и възможности, а не кое е смислено и кое не. Няма СУВ от 4.5м нагоре, който да е много по-полезен и смислен, но пък затова има голямо количество големи коли, без съществен смисъл, които са направени само, за да са по-големи и съответно по-скъпи от нормалните СУВ-ове.

    Коментиран от #5

  • 5 Random

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Така де, за гъзария, компенсиране на нещо дето им липсва(в гащите)

    Коментиран от #11

  • 6 Boxer

    3 0 Отговор
    Такъв тип врати налива много тегло в тавана на колата, съответно вдига центъра на тежестта и олюляването в завоите, което и без друго може да се очаква от SUV. Виждаме как гъзарията отстъпва на пътното поведение...
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Като си дойде вратата на мястото, тежестта е уравновесена отново!Но първия модел по ми хвана моето око!!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Boxer

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не е съвсем така. Не можеш да приравняваш врата с хоризонтално и вертикално затваряне. При вертикалното има механизъм, който поема и преодолява тежестта на врата и я задържа в отворено положение. Този механизъм, барабар с пантите е на тавана. Отделно от конструктивна гледна точка, такова купе е по-уязвимо на усукване, което налага допълнително усилване, което добавя тегло. Като по-краен пример, са кабриолетите, при които изобщо липсва таван, а са по-тежки от същите с таван, за да имат същата здравина. Механиката и Съпроматът наказват гъзарията...
  • 9 Гост

    2 0 Отговор
    Айде излязоха професорите с бенве и голф да критикуват едно от най-скъпите и най-луксозните превозни средства на планетата. Карайте си изтормозените бенвета където пушекът от ауспуха ви е по син от бебешко синьо небе. ПП тази снимка не е официална а компютърно генерирана, истинския модел няма да изглежда така. Айде бегайте да миете которниците :)
  • 10 ООО981

    0 0 Отговор
    Salomondrin твърди, че можел да си купи такова. Според мен никой не го е канил дори.
  • 11 Исината

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Random":

    Ако можеш да си го позволиш,на дали ще ти пука за мнението на някой к'во имаш в гащите.