Факти.БГ

Bugatti пуска втори модел

Георги Касабов

В гамата на Bugatti ще се появи втори модел, който ще се отличава драстично от Chiron и специалната му версия Divo, обяви шефът на френската марка Щефан Винкелман за австралийското издание Car Advice. Според него компанията е готова за нов автомобил, който по всяка вероятност ще бъде супервсъдеход, а не седан.

Разработката на нов модел ще погълне съществени инвестиции и осигуряването им ще бъде сложно, смята Винкелман. В момента Volkswagen Group харчи огромни средства за развойна дейност в областта на електромобилите, системите за автономно управление и - не на последно място - потушаване на пагубните последици от Дизелгейт.

По думите на мениджъра ръководството на Bugatti разглеждало различни варианти за нов модел в зависимост от регионалното търсене, промените в предпочитанията в потенциалните клиенти и ценообразуването. Винкелман признава, че много хора биха купили ултралуксозен седан в стила на Type 41 Royale от 1927 г., но всъдеходът си оставал по-адекватен избор от финансова гледна точка.

В края на миналия месец пред дизайнерския център на Bugatti във Волфсбург бе заснет мистериозен седан, покрит с платнище. Миналата година за подобен модел намекна тогавашния президент на компанията Волфганг Дюрхаймер.